söndag 15 juni 2008

Märklig tillställning

Här i stan är det inte alls ovanligt att folk ställer till stora kalas vid poolen. De bjuder in mängder av folk, hyr in ett band som spelar och engagerar ett större hotells cateringservice för mat, dekoration och tjänster. Festerna är självklart privata och gästerna är personligen inbjudna.

Så när de började ställa ut bord och bygga upp en liten scen, ställa fram notställ etc vid poolen i går tänkte vi att någon skulle ha kalas. Vi hoppades i våra stilla sinnen att det skulle bli barnkalas så att det hela skulle sluta någon gång under kvällen hellre än ett bröllop eller liknande som skulle hålla på ända till soluppgången. Det är ju vanlig vardag och arbetsdag i dag på söndagen.

Vi höll oss i alla fall ur vägen, för vi hade inte fått någon inbjudan.

Vid fyratiden på eftermiddagen började de spela musik. Gamla Beatles-covers och liknande. Hellre än bra måste jag säga. Några människor satt på en del av stolarna och några barn sprang runt kring poolen och badade lite emellanåt. Men jag såg inte till några dignande bord fulla av mat, inga uppblåsbara hopptorn och inte en massa festklädda barn med vidhängande föräldrar. De bara övar, tänkte vi. Det blir stor fest i kväll och det kommer att hålla på hela natten och vi kommer inte att somna förrän vid femtiden på morgonen.

En timme senare blev det tyst. Ytterligare en timme senare började de spela igen, men fortfarande inga tecken på stor fest. Det kanske var en 15-20 personer där, som mest. Folk kommer inte i tid är, tänkte vi, det kommer nog igång snart.

Vid sjutiden på kvällen började de packa ihop. Och vi började fundera. Det kanske var meningen att vi alla som bor här skulle komma ut och ha en trevlig eftermiddag tillsammans? Men det är inte det vanliga i sådana här områden, det vanliga är att det är privata tillställningar, och då tränger man sig inte på hur som helst. Vi vet fortfarande inte riktigt vad det hela var. Men vi fick lite dåligt samvete för att vi inte gick ut och hejade på det hela.

Uppdatering: Nu vet vi vad det var. Det var några tyskar som ska flytta hem till Tyskland och som hade avskedsfest. Och det var för speciellt inbjudna, så vi behöver inte ha dåligt samvete. Det var ju skönt. Synd bara att det inte kom fler till deras kalas. 

Det här har vi fått veta genom en granne som har fått veta det genom en annan granne : ) Ja, det var ju inte bara vi som undrade.

9 kommentarer:

Marianne sa...

Tja - vad ska man tro. Man kliver ju inte bara in i en fest om man inte vet vad för fest det är. De borde nog ha satt upp nån skylt eller liknade och informerat om att det var till för alla. Om det nu var så. I varje fall blev det nog ingen vidare lyckad fest vad jag förstår.
Nu ska jag förbereda våran fest i kväll. D.v.s middagen, ha, ha men jag tror inte det blir nåt att skryta med. Vi är trötta båda två och hungriga så det blir nåt snabbt och enkelt. Vad vet jag inte förrän jag tittat vad som finns i kylen.
/Marianne

Kersti sa...

Hur skull ni kunna veta. Lite nyfiken blir jag allt på vad det kan ha varit för tillställning. Ni kanske får veta tids nog. men om det var meningen att ni skulle vara med borde det inte föregås av någon slag inbjudan? Eller är det tråkigt svenskt att tro det.

Marianne sa...

Marianne: Ja, vi tyckte det också att de i alla fall kunde satt upp någon skylt några dagar innan eller så. Om det nu var så ... Det såg verkligen inte lyckat ut, det var därför vi fick dåligt samvete.

Här blev det stekt potatis med bacon. Sista paketet : (

Kersti: Vi blev också nyfikna på vad det var. Mycket märkligt i alla fall. Det var ju inte egyptier som hade det hela, utan västerlänningar, så någon sorts inbjudan borde man nog ha kunnat förvänta sig. För man dundrar ju inte in på en fest hur som helst som någon övervintrad tonåring ...

SweFlo sa...

Man tycker ju att de borde ha skyltat eller skickat runt lappar eller nått!? Så SÅ skyldiga ska ni ju inte känna er tycker jag!

Petra H sa...

Vad konstigt!! Som SweFlo skrev, de borde ju ha annonserat på ngt sätt att det var fest för "allmänheten", man kan ju inte gissa sig till något sådant! Synd att ni kanske missade en fest men det verkar ju ändå inte varit så lyckad ;-)

Suzesan sa...

Men de bara kanske hade en tråkig egen fest.
/Susanne

Marianne sa...

Sweflo, Petra och Suzesan: Nu har jag fått besked om vad det var. Se uppdatering i inlägget.

Lullun sa...

Så det var kanske fler som inte tyckte tyskarna var så trevliga (om nu det var nogon av "era" tyskar). ;-) Men helt klart tråkigt fær arrangærerna; eller så kanske de inte hade røknat med fler...

Marianne sa...

Lullun: Det var inte samma tyskar. Men om jag har förstått saken rätt har inte de två husen med tyskar umgåtts något vidare. Det finns ännu ett hus med tyskar, de har tre flickor, och de har umgåtts med de här tyskarna som flyttar. "Våra" tyskar verkar däremot vara enstöringar. Fast de är ju många i samma hus, tror jag. Sedan kanske det finns fler, det vet jag inte.

Haha, vem vet vad de tycker om oss!

Nej, jag har inget emot dem förutom att de inte hälsar och att det hade varit roligare om det var några trevliga man kunde umgås med lite då och då.