lördag 21 juni 2008

Hett tips

Lagom till middagen i går var det cirka 40°C. Ett tag tänkte vi att vi skulle sitta inne, att det var för varmt ute. Men vi bestämde oss för att ändå prova ute, och sa att vi kan ju alltid flytta in om det blir outhärdligt.

Vi fick flytta bordet lite, ställa det alldeles vid altandörrarna för att alla skulle få sitta i skuggan - mitt i solen hade väl kanske inte fungerat så väldigt bra. Och där vi satt var det riktigt behagligt. Ibland kom till och med en svalkande pust någonstans ifrån. Vi undrade hur det kunde komma sig, men funderade väl inte alltför mycket på saken. Tills vi kom på: Den svala vinden kommer ju så klart från AC:n i vardagsrummet!

Så ett hett tips är att sitta nära altandörrarna med AC:n på för fullt.

I dag blir det nog ännu varmare. Redan nu klockan ett är det 38° och toppen brukar vara vid fyra-fem. Hittills i dag har temperaturen stigit med en grad i timmen. 

18 kommentarer:

trollpackan sa...

Oj, vad varmt ni har! Vi skulle ha velat haft lite av det här;)
kramen

Marianne sa...

Trollpackan: Okej, jag stoppar lite i en burk och skickar. Kommer väl fram om någon vecka om posten sköter sig.

Nu ska jag gå och baka dina kanelbullar, det är som födelsedagspresent till maken som är i Milano i jobb på sin riktiga dag. Och han gillar inte tårta (säger han alltid innan han glufsar i sig och säger att "men den här var god") så han ska få kanelbullar i stället. Håll nu tummarna att de blir lyckade!

Kram!

sus sa...

Vid 35 brukar jag backa för värmen. Finns det inget hav eller en pool att svalka sig i brukar jag kunna bli rätt stingslig.

Hoppas kanelbullarna blir bra. Brukar ju jäsa fint när det är varmt!
kramen!

KARLAVAGNEN sa...

Waow. Vi har nog 35- 38 grader idag. Men lite svag vind, som hjälper att stå ut. Baka bullar i denna hettan!?!! Är du klok eller?

Marianne sa...

Sus: Här finns en pool, men när jag gick förbi den för att gå och mata fiskarna tidigare så såg det inte så fräscht ut där. Blev inte så badsugen, om man säger så.

Degen jäser i alla fall! Ett steg framåt!

Karlavagnen: Nu är det 39 här. Ingen vind som tur är för då hade det väl bara blivit varmare. Tänkte det kunde vara lyckat med bullbak när det är varmt så att degen jäser. Och så blir maken lite glad, har inte hittat någon fin present, så då kunde ju bullarna kompensera ...

Han har just nu paus i ritningen till balkongen, för han jobbar ... Den kommer i alla fall.

leopardia sa...

oj, vilken tokvärme! ingen mening med att duscha knappt, om man säger så...

Annika sa...

Gulp vilken värme ni har...Vår värmebölja drog ju sin kos, och det är jag tacksam över, 43 grader i juni är ingen höjdare...
Låter som om ni hade en fin kväll nära AC:N men ändå ute...

Annika sa...

Marianne!! TACK för att du talade om hur man hittade Picasa!! har precis loggat in där, och där ser jag ju varenda bild jag ngnsin har haft på bloggen!!! Otroligt.
Detta var världens nyhet för mig!!
Tack igen!! Det är ju jätteroligt!!!

Marianne sa...

Leopardia: Nej, jag körde faktiskt raggartvätt i morse för jag kommer snart att behöva duscha ändå efter att ha bakat kanelbullar i ett tokvarmt kök ...

Annika: Som tur är har vi ju AC, och några jobbarrundor eller maratonträningar hade vi ju ändå inte tänkt oss, så vi klarar oss bra.

Visst är det bra med Picasa! Där får man en överblick som är toppen, och dessutom så lätt att återanvända bilderna!

Suzesan sa...

Hahaha så rolig du är baka kanelbullar i den värmen:)Kamikaze*fniss* Men det blir nog bra.
Sån värme är tuff! 40 grader känns!! Vad roligt det var din beskrivning av vindpusten. jag skrattade men det kanske inte var meningen*ler*
Fyller din man år. Jaså då får man vä skicka ett Grattis isåfall. Hurra hurra hurra hurra!
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Suzesan sa...

l* till väl:)
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Hehe, jo, jag har ju gått och dragit på det där kanelbulle-baket rätt länge nu. Men nu hade jag verkligen en rejäl anledning till att verkligen göra det. Äntligen. Plus att jag tänkte att det är ju bättre om det är varmt för bullarna än kallt. Större chans att lyckas så att jag kan göra om det.

Skratta du, jag blir bara glad om jag kan sätta ett leende på dina läppar!

Klas fyller egentligen inte förrän på lördag nästa vecka, men han åker till Milano tiiidigt onsdag morgon och sedan vidare till Huvudkontoret i Sverige och sedan vidare hem till mamma och pappa. Så det kändes som om det var bästa dagen i dag att fira. Han kommer nog att jobba rätt länge alla tre arbetsdagar som är innan han åker.

Han hälsar och tackar!

Kram!

Desiree sa...

Rejält varmt. Smart att komma på att sitta nära altandörren och ha den öppen så att ni fick lite av AC:n. Jag förstår att det är svårt att sitta ute då det är så varmt.

Marianne sa...

Desirée: Uppgifterna varierar mellan 42 - 44° i fredags, jag vet inte exakt hur mycket det var som varmast. Man är inte direkt ute och spelar kubb och liknande lekar i den hettan ...

Petra H sa...

Oj, det låter väldigt varmt!! Ska nog inte klaga på värmen i PR i fortsättningen... men där är det ju mest fukten som är jobbig.
Fuktigt är det i Skåne också, men inte i kombination med värme... idag köpte jag en långärmad tröja och en långärmad blus i Kristianstad, hade ju inte packat riktigt rätt för svenskt sommarväder i juni :-(

Marianne sa...

Petra: Hoppas nu det blir lite torrare i Skåne, ja i själva luften alltså, så du slipper det långärmade. Du är väl inte så van vid sådana kläder längre. Hörde att det skulle bli en rejäl storm i natt, hoppas du slipper den.

Anna, Fair and True sa...

Kanske mindre bra för energiförbrukningen och klimatet men ibland behöver man ju nödlösningar!

Marianne sa...

Anna: Nej, ingenting man sätter i system direkt. Det är faktiskt bättre att sitta inne när det är för varmt. Tycker jag. Klas är däremot "svensk" i det avseendet fortfarande och vill absolut sitta ute bara för att man kan ... Jag vinner dock oftast : )