torsdag 19 juni 2008

Kameran tar bättre bilder om man har den med sig

Man skulle tro att jag är total nybörjare på att blogga. För jag hade inte kameran med mig i dag när jag åkte runt till olika mataffärer! Hur oproffessionell får man bli? Jag bara undrar? 

Jaha, så det blir inget foto på den söta pojken som kom gående på trottoaren med sin getskock och ledde ledargeten genom att hålla honom i örat. Det blir inget foto på den fina gröna ön mitt i Nilen som än i denna dag är helt vigd åt jordbruk och där en kyrka och en moské står sida vid sida. Det blir inget foto på lastbilen med de fint målade trälådorna ägnade åt att transportera frukt och grönt. Det blir inget foto på det supermoderna huset med konstiga vinklar och lutningar som de håller på att bygga i stadsdelen Maadi. Och det blir inget foto på de enorma stenblocken de kom körande med på lastbilar. Stenblock från Libyen, enligt chauffören. Till och med han undrade varför jag inte hade kameran med mig ...

Men shoppat har jag gjort. Så nu är frysen full av goda korvar (med mycket hög kötthalt), frysta bär, lax, tonfiskkotletter, biffar, lammkotletter, pajer och jag vet inte allt vad. Dessutom hittade jag ett litet bageri med jättefint bröd och wienerbröd! Äkta wienerbröd med riktig mormors hosta i mitten! Dem ska vi ha till kvällsfikat i dag. Färsk ravioli (det tänker jag inte ens försöka göra själv), brieost och färsk chili hittade jag också.

Mindre roligt var att de hade en apa, en Herr Nilsson, i en bur utanför djuraffären där jag handlade kattmat.

12 kommentarer:

Millan sa...

Jag tycker att du forklarar sa bra att det knappast behovs nagra bilder!!! Min kamera ar for stor att slapa med sig overallt tyvarr .. det hade varit trevligt med en i fickformat ocksa ;-).
Later som om du har en valstoppad frys dar hemma just nu :-). Men du.. mormors hosta ar ett uttryck jag ALDRIG har hort innan!!

KARLAVAGNEN sa...

Vill ha bild på mormors hosta!!!!

Jag är fullt kapabel att göra dylika saker!

Jenny sa...

Färska wienerbröd skulle jag ALDRIG våga ge mig på att baka, det är för mycket meck med smördeg ;-), men däremot äta - Gärna nu, bums, på stuberten!! Njut, säger jag bara :-). Ravioli däremot är faktiskt inte så knepigt, det har jag gjort, men det är lite pilligt. Låter dock betydligt skönare att slippa göra själv och köpa. Hoppas ni får en god middag! //kram

Suzesan sa...

Mormors hosta det var länge sen jag hörde*fniss*
MEN ta en bild på det du har i frysen dårå och wienerbrödena:)
Hahaha jag kände bara åhhhh nej vad jag hade gärna sett bilder på det. Samtidigt som jag skrattade för det var så roligt...och du bekriver det så bra så man kan se det framför sig. Speciellt med chauffören som undrade varför du inte hade kameran med;) Riktig kalajs med all den maten. Ha en bra.. dan före midsommarafton:)Marianne och hälsa din man detsamma.
Kram
/Susanne

Desiree sa...

Åh nej, nästa gång får du verkligen se till att ta med dig kameran. Fast jag vet att det händer ju faktiskt oss alla att man glömmer den ibland och då känns det extra förargligt. Jag skulle jättegärna vilja se dina matbutiker, brödbutiken och de saker du handlar. Åh vad gott med winerbröd, nu blev jag ju riktigt sugen på detta bara för att du skriver om det och jag vet att jag inte kan få tag på dem. Det verkar som ni kommer att få både en trevlig och god midsommar.

Lisa sa...

Haller med skulle vara jatteroligt att fa se din stad och alla affarer. Mormors hosta var bara bast.
Skulle du vilja vara snall och kolla nagra inlagg lange ner (vid soppan) och svara om du har lust.
Trevlig Midsommar onskar L�sa

Marianne sa...

Millan: Tack! Ja min kamera är också lite stor, har en kompaktkamera också, men den är hopplös när det gäller ögonblicksbilder, för det är en fördröjning innan den verkligen knäpper. Jag har inte heller hört "mormors hosta" på evigheter : )

Karlavagnen: Skönt att jag inte är ensam om 'et då!

Jenny: Mitt stora projekt som jag är livrädd för att verkligen ta tag i, är att baka kanelbullar. Livrädd för att de ska misslyckas. Så wienerbröd får anstå till nästa liv. Det finns ju bagare, så det är bättre att de gör krångligheterna.

Stod med riktig pillmat i dag, gjorde en turkiska aubergineröra att ha till köttet i morgon. Det pilliga är att man ska steka dem över öppen eld så att skalet förkolnar, och sedan pilla bort det. Dessutom var de här exemplaren fulla av kärnor, så för att det skulle bli något fick jag stå och pilla aubergiekärnor, som om inte sotiga skalflagor räckte ...

Suzesan: Tack! Men jag vet inte, vill du verkligen se en bild på min frys? Det är ju liksom bara en massa plastlådor ... ; ) Hihi, jag tänker inte tina upp allt för att fota för din skull!

Ha det jättebra du också dan före midsommar, Maken hälsar tillbaks!

Desirée: Jo, jag ska ta med kameran på en riktig affärsfotorunda nästa gång jag åker. Lovar. Speciellt lilla slaktaren, inte den jag var till i dag, är lite annorlunda mot vad vi är vana vid. Det blir jättefina tornedouer (hur det nu stavas) på grillen i morgon.

Lisa: Lovar, heder och samvete! Jag ska ta med kameran nästa gång! Jag har svarat, vid soppan.

Trevlig midsommar!

Suzesan sa...

Marianne näeeee hellre på det du beskrev. Jag bara skojade. Men det vet du väl;)*fniss*
Kram
Susanne

Lullun sa...

Illa, illa. Men så kan det ju vara ibland. Vissa av sakerna du beskriver står ju förhoppningsvis kvar för ett foto någon annan dag, andra saker får bara leva kvar i minnet och i det vi nu har föreställt oss att det såg ut! :-)

Marianne sa...

Suzesan: Hihi, jo, det förstod jag. Kramar!

Lullun: Det var speciellt den där lille pojken med getterna jag skulle velat ha på foto. Han var så söt. Resten finns ju kvar, som sagt. Jag tror jag ska ta mig en promenad längs den gatan en dag, Mansour Street. Verkligen inte någon elegant gata, men massor av människor och djur. Allt från höns till kameler och kossor. Den dagen ska jag definitivt ha kameran med mig.

Petra H sa...

Det var ju synd att du missade kameran, men är det inte roligt hur man tänker så nuförtiden - "det här skulle passa bra som blogginlägg + foto", tihi!
Mormors hosta är bara godast på wienerbröden, men folk brukar inte bli så sugna när man säger det (brukar översätta det för utländska kompisar, ha ha)!

Marianne sa...

Petra: Haha, ja, det finns liksom alltid med i bakhuvudet. Men jag har tänkt på det där, och jag tycker att det är rätt bra, för nu har man användning för fotona på ett annat sätt. Man tar dem inte bara för att titta igenom dem en gång och sedan blir det bara liggande tills man ibland sitter och har nostalgitrippar, utan de kommer faktiskt till användning. Och dessutom, en del bilder blir tagna och utfunderade just för att lägga på bloggen, vilket är bra för den kreativa ådran.

Funderar på om inte "mormors hosta" är ett skånskt uttryck? Jag har ju bott i Skåne i 17 år, så jag har en del sådana uttryck som jag inte tänker på, men det var inte många som hade hört det förut. Haha, bra att säga det om man vill ha wienerbröden för sig själv! : D