måndag 16 juni 2008

Lyx

Lyx är att ha tid att sitta och hålla katten sällskap när den äter. Mitt på blanka förmiddagen en vanlig vardag.

Jag har det lyxigt.

14 kommentarer:

Desiree sa...

Jo så är det nog. Ibland är det just sådana små saker här i livet som ger en stor njutning.

Marianne sa...

Desirée: Ja, och det gäller att njuta medvetet, så man inte glömmer hur bra man har det!

Marianne sa...

Vad skönt att höra att det inte bara är champange o diamanter som är lyx. För mig är det lyx varje dag när jag tittar ut över sjön och bara njuter. Jag önskar att många fler kunde stanna upp och verkligen tänka efter hur lite lyx egentligen kostar. Kanske vi hade en helt annan värld att leva i då.
Nu ska jag gå ut och ha det lite lyxigt i solen som just tittar fram efter en härlig uppfriskande regnskur.
/Marianne

Lia sa...

Marianne! Tänk att ett inlägg inte behöver vara längre än såhär för att förmedla en känsla! Härligt lyxigt du har det. Och vilka mysiga utsiktsbilder du tog i fredags (jag hann inte med denna vecka), dina palmer, poolen och sahara påminner mig om att du har all lyx i världen utanför husknuten! =) Kramkram

Marianne sa...

Hm, det blir mycket ´Marianne´ i din blogg. Ibland vet jag knappt själv vem av oss som skrivit vad, ha,ha. Kanske ska hitta på ett smeknamn. Mig kallar dom för Majsan, naturligtvis ibland. Har du nåt smeknamn
/Marianne (Majsan)

trollpackan sa...

Vad skönt! det gäller ju att spara på små "pärlor" som man kan ta fram senare i livet och "titta" på och minnas;)

KARLAVAGNEN sa...

Ja verklig lyx!

Marianne sa...

Marianne: Ja det har du rätt i, om vi hade uppskattat det vi har runt omkring oss lite mer hade vi kanske haft en bättre värld, i stället för att hela tiden sträva efter Prada och diamanter.

Hmm, smeknamn. Nej, det har jag egentligen inte. Utom att katterna kallar mig Mimmi : D Jag skulle kunna skriva Kairo efter mitt namn. Ska se hur man gör, om det går att ändra.

Lia: Tack! Ja, man har mer lyx runt omkring sig än man tror. Det kanske blir extra tydligt när man också har många fattiga runt sig. Ett glas vatten är ouppnåelig lyx för många ...

Trollpackan: Ja har man många små pärlor med sig kan man sitta och le när man bor på "hemmet" en vacker dag.

Karlavagnen: Bättre än skumpa. Alla gånger!

Annika sa...

Absolut. Det gäller att ta vara på livets små guldkorn hela tiden...

Marianne sa...

Annika: Det är då man blir rik, och den rikedomen kan ingen ta ifrån en!

Petra H sa...

Det låter som en härligt perfekt måndagsförmiddag!
Ha ha, det är förvirrande med alla dessa Mariannor och Annikor (men egentligen är ni ju bara 2 per namn). Det är därför jag "heter" Petra H på blogger eftersom Petra / Sporty Spice redan hade tagit Petra ;-)
På tal om många med samma namn, på midsommar kommer det att vara 2 David, 2 Ida, 2 Elin och 1 Petra och 1 Peter (min pappa), som tur var är det en Maria och en Oscar (min O, alltså som inte kommer - min systers nya pojkvän med samma namn (dock med k) kommer) som inte kommer men annars hade det varit de namnen också varit representerade x2! Fattar inte riktigt hur det blev så i gästlistan, ha ha!!

Marianne sa...

Petra: Just de namnen är inte så vanliga heller, det är det som är det lustiga. Skillnad om det hade varit - och det är det ju - flera Ann, Anna, Anne, men just Petra, Annika och Marianne är det ändå inte så många som heter. Jag har försökt lägga till ett "Kairo" bakom mitt namn, men jag vet inte var jag ska gå in, har letat bland inställningar men hittar ingenting.

Synd att inte DIN O kommer. Ni får ha en samling och utse vem som är Stora David, Lilla David, Stora Ida, Lilla Ida osv. Eller så kan ni göra en lek av att alla kommer springande!

Å, du åker snart! Vilken dag? Jag får gå in till dig och titta och skriva semesterhälsning där.

Kersti sa...

Lyx är att ta bil och ungar till torpet över midsommar. Där finns ingen dator men lugn och ro. Tid för att läsa deckare kanske.

Marianne sa...

Kersti: Jaa, det är riktig lyx det! Ha det jätteskönt på landet!