onsdag 18 juni 2008

Just en snygg början ...

Jag är från och med i dag officiell fiskvakt. Vad händer? Kampfiskhannen har så klart kastat in handduken och tackat för sig. Han låg på rygg på botten av akvariet.

Husse och matte är den här gången inte åtta år utan vuxna människor, som tur är*. Och matte anade redan i går att något var på tok med honom. Så jag ska erkänna att jag inte har panikringt till en veterinär för ett sista återupplivningsförsök.

Och någon statsbegravning blev det inte i trädgården, jag återbördade honom till havet via de allmänna avloppsledningarna här i staden. Av vatten är du kommen, vatten skall du åter varda ...

* I våras passade jag sköldpaddan Lucky, vars husse är åtta år. Jag hade panik hela tiden för att något skulle hända Lucky så att åttaåringens hjärta krossades. Lucky överlevde.

6 kommentarer:

Suzesan sa...

Marianne "shit happens" *ler*
Åhhhhh nej vilken himla otur. Så snällt av dig att låta honom gå tillbaka i havet igen:)
Nu får han vila i frid.
Jag är trött som en fisk..näääää jag menade inte så. Men trött är jag*fniss*
Det är ju nervöst om det är barns djur som lämnar in.. om det skulle vara sån otur.
Hoppas din dag är bra.
Kram
Susanne

Annika sa...

Visst, och typiskt också. Tur att "matte" visste att fisken inte var ritigt kry när hon lämnade över karphannen i dina ömma händer
:-)
Så sant, av vatten är du kommen...
Ha en fin dag!

G sa...

*S* Tur det inte var nåt mer "älskansvärt* djur.. som kattunge, kanin eller nåt annat keldjur. Säga vad man vill om fiskar.. speciellt varma känslor ger de inte.
Men ansvaret vilar tungt på späda axlar, så jag beklagar traumat du tvingades genomlida.. ;o)

Marianne sa...

Suzesan: Både jag och matte var ju förberedda : )

Tack, jag har en bra dag, jobbar, men det tycker jag ju är roligt, så det är bra. Hoppas du piggar på dig snart!

Annika: Jag försöker prata med dem, men jag vet inte riktigt om de förstår vad jag säger : D

G: Ja då hade jag fått panik! Så det är tur att det är kalla fiskar. Tack för medlidandet ; D

KARLAVAGNEN sa...

Provade du inte fen-hävningar eller mun mot gälmetoden? Hmm Och iiingen statsbegravning i trädgården? I stor tändssticksask? ojojoj...

Kom hit och var kattunge vakt åt en bulimisk, ADHD kattunge vettja... Jo och helst vill jag att han ska överleva! Apropå det, om du har bilder på HUR balkongen var inhägnad så skulle det vara uppskattat, samt vad var det för nypor ni använde?

Marianne sa...

Karlavagnen: Jag ska be Klas om en ordentlig beskrivning, själv kan jag nog inte. Jag var inte så väldigt behjälplig vid konstruktionen, om man säger så.

Kräks han? Vår mammakatt, som var svältande kattunge när vi tog hand om henne, kunde äta tills hon nästan spydde. Hon hade på något sätt inprogrammerat att äta medan det fanns något att äta. Trots att hon fick mat flera gånger om dagen.