Jag har lyckats baka goooda kanelbullar! Maken tyckte nog också att de var goda, för han tryckte i sig fem stycken på raken och hann inte ens säga att de var goda förrän efteråt. Nu blev de inte riktigt lika fina och "stunsiga" som experten P får sina, men det var inte så hemskt långt ifrån. De blev mjuka och fina och fulla av god smak. Jag tog vanligt socker i stället för pärlsocker, för det hade jag inte, dessutom strödde jag över lite hackad mandel.
TACK P för bullbakningslektionen förra veckan!
TACK S-B för färsk jäst från Sverige!
14 kommentarer:
Gööörfina och muuuumsiga ser de ut!!!
Grattis! Flytta nu till Madrid bara!
Karlavagnen: Hur vore det om du flyttade till Kairo i stället? Du har ju tränat i Spanien? : )
Snygga bullar!
Gratulerar.
Kram
Susanne
Suzesan: Tack! Kram!
Åh, jag känner doften ända hit. De ser jättefina ut. Om jag inte varit så trött efter midsommarfirandet, hi,hi så hade jag kommit direkt och provsmakat.
Hej Marianne!
Ja, kanelbullar är något som jag längtar efter här i Spanien, så det har jag bakat ett antal gånger.
Men i morron flyttar jag tillbaka till Göteborg, och där finns det ett café i Haga som säljer kanelbullar stora som en mattallrik och dit tänker jag gå en av de första dagarna. Förstås är en hel kanelbulle för stor, så jag och min älskling får dela
Solvarma hälsningar från Irene
Mmmm mumsigt. Men låter varmt att baka och hålla igång i ugnen i den värmen! :-)
Mmmm ser ju jättegoda ut. Lyx att få tag i färsk jäst att baka med. Jag har bakat med torrjäst och det funkade det också. Så gott med hembakta kanelbullar.
De ser jättegoda ut! Smaskens! Och gubben din älskar säkert de här bullarna;)
Bra att du gillar receptet!
kramen
Marianne: Nu har jag fått självförtroendet åter så jag kan baka fler. Säg bara till när du kommer så ska jag se till att ha nybakat då!
Irene: LYCKA TILL med flytten! Ett stort steg att flytta till Sverige igen, men det går säkert jättebra. Du vet väl att SWEA har ett hemvändarprogram där de stöttar i flyttkänslorna? De finns i Göteborg också. Perfekt att flytta hem mitt i sommaren så att första intrycket blir det ljuvligaste med Sverige.
Lullun: Jo det var lite varmt, och jag kunde ju inte gärna ha AC:n igång i köket. Men den mesta tiden går ju åt till jäsning, så då gick jag upp en trappa och svalkade mig.
Desirée: Experten P använde också torrjäst och hennes bullar blev godare än de bästa man kan köpa i ett hembageri. Men eftersom jag fick några paket färsk jäst tyckte jag det var bättre att använda dem, de blir ju dåliga annars.
Trollpackan: Ja det gick ju åt några stycken på en gång, jag fick säga åt honom att sluta äta för annars skulle han få ont i magen ... TACK för receptet!
Kram!
Grattis till det lyckade baket.
Jag har i midsommarhelgen läst Kristallburen. Jag tycker mycket om den. Det var helt klart så att den första bok jag läste inte var översatt av dig. Gillar att få en liten inblick i en helt annan kultur. Bra med ordförklaringarna och platsförteckningarna. Det ger ännu lite mer djup när man läser.
Må så gott i värmen
Kersti: Vad roligt att du tycker om den! Jag blir jätteglad! Nästa bok i serien, Arabesk, är den allra första översättningen jag gjorde, så det är den översättning som är minst bra. Boken är bra i alla fall. Just nu håller jag på med nummer 6 i serien, Förstenad kommer den att heta.
VAD gott med kanelbullar! Har inte ätit det på snart 1 år. Haha, dags att baka! :o) vad kul att ni varit bosatta i istanbul. vad jobbade ni med där då? jag bor i izmir. var i istanbul för 2 v sedan. ha det bra! ;)
Isabelle: Ja det är sånt där som jag sällan åt i Sverige, men nu när man inte har tillgång till det får man värsta suget.
Det var min man som jobbade i Istanbul : ) Jag älskar den staden, den har allt man kan önska sig och lite till. Längtar faktiskt hem dit.
Ha det så skönt i Izmir!
Skicka en kommentar