onsdag 4 juni 2008

Lyxmake

Enligt alla vedertagna beteckningar är jag lyxhustru eftersom jag inte behöver slita i mitt anletes svett för att tjäna mitt levebröd. Men ibland undrar man ändå. I går var maken nämligen på galatillställning vid sfinxen med specialbeställd ljusshow över pyramiderna, uppträdanden, smaskig buffé och till och med vin och öl!

Lyxhustrun hade det inte alls så lyxigt utan fick hålla tillgodo med rester från dagen innan.

Skämt å sido, jag var ärligt talat rätt glad för att jag inte behövde följa med och vara elegant, jag är så dålig på det.

Dessutom är jag så klart orolig för hur Saltistjejen har det. Alla goda tankar till er långt där borta i New York!

18 kommentarer:

Petra H sa...

Jag kan bara instämma, det är mycket ofta som det är lyxmake och inte lyxmaka här också :D hi hi.
Jag tänker också på Saltis en massa men jag är säker på att hon är i goda händer.

aurorabuddha sa...

Det forsta jag gjorde nar jag steg upp, var att kolla Saltis blogg... inga nyheter annu. Matte det har ga val nu!

Jag ar ju ocksa lyxhustru - a kept woman som nagon papekade en gang. Fast jag ar ju fullt sysselsatt anda och min kalender ar lika full som vanligt! :o)

Marianne sa...

Petra: Jo, allt ska gå bra för Saltis. Det måste det.

Men visst är det väl konstigt, var är den där lyxen "de" pratar om? ; D

Aurorabuddha: Jag kollar hennes blogg titt som tätt. Inte så konstigt att bloggen inte har första prioritet, dock. Det måste gå bra!

A kept woman, haha. Ska man inte ha en massa tjusiga rosor runt omkring sig i sin budoar då? Och slippa dammsuga och så?

Petra H sa...

Ha ha, precis - slippa dammsuga och stryka borde man väl få om man nu var lyxhustru... :D
Jag hade det minsann lyxigare när jag jobbade - då åt jag lunch ute på restaurang nästan varje dag och pojkvännen strök sina egna skjortor...

Lisa sa...

Tanker ocksa pa Saltis. Kollade bloggen i morse (natt i New York da), sen nu nar jag kom hem. Nar min dotter och sedan mina styvdottrar fick barn var det ocksa en evig vantan. Man far ju inte ha mobiler pa inne pa sjukhusen i Sverige, sa papporna kunde inte ringa. Saltis tackade ju for sms osv, sa dar far de tydligen ha mobiler pa. Har handlar det om straln�ng, nar det galler viss aparatur inne pa sjukhusen.
Hoppas verkligen det gar bra for Saltis och lillskrutten. Mitt senaste barnbarn(styv) kom ocksa for tidigt, och Saltis har ju passerat den kritiska perioden nu skulle jag tro.
Ar det inte konstigt, har sitter vi utspridda over hela varlden nastan, kanner inte varandra, men kanner sa med varandra.

trollpackan sa...

Kan vara skönt att ta det lugnt ibalnd och slippa vara elegant och konversera;)

Bert sa...

Jag hade definitivt riggat upp mig och följt med.

Jisses. Ljusshow å allt.

Marianne sa...

Petra: Eller hur! Enligt både NE och Norsteds Svensk ordbok är det "gift kvinna som huvudsakligen ägnar sig åt vård av hemmet och sitt eget yttre". Det får de ju ta och ända på i rödaste rappet! Vi vill ha mer champagne, choklad och rosor, mindre dammsugning och strykning! : D

Lisa: Visst är det härligt som du säger att vi ändå känner så mycket med varandra, trots att vi är så utspridda och att så få har träffats IRL. Det är det som gör det så bra att blogga.

Ja, hoppas att lillskruttan ska klara sig utan en massa jobbiga komplikationer. Hon är nog ute nu, eftersom det är så tyst. Hoppas verkligen att allt är bra, det måste det vara!

Trollpackan: Ja det var rätt skönt att slippa följa med i går, det hade liksom krävts lite mer än en halvtimmes varsel för mig ...

Bert: Jodå, om jag bara får veta det några timmar innan, men en halvtimme räcker inte längre. Haha, alkoholen var nog mer uppseendeväckande än ljusshowen : D

aurorabuddha sa...

"Gift kvinna som huvudsakligen ägnar sig åt vård av hemmet och sitt eget yttre"... hmm... det dar stammer inte pa mig. Men jag har en Roomba som aker runt och borstar upp hundhar och jag kammar mig varje dag - men det kanske inte raknas? Och jag har rosenbuskar... maken gav mig ett halvt dussin rosenbuskar till var forsta anniversary! :o)

Jag litar pa att Saltis skriver nagot ikvall. Det *maste* hon bara!

Marianne sa...

Aurorabuddha: Vad är en Roomba? En sån där dammsugare som åker runt av sig själv? VILL HA! Hm, jag vattnar växter varje dag, räknas det tro? Och jag kammar mig också. Fast jag har inga rosenbuskar. Hade en men den dog : ( Jag kräver växter som inte kräver så mycket : D

Dina rosenbuskar räknas absolut!

Ja, hoppas Saltis har det bra. Det måste hon ha.

aurorabuddha sa...

Jag trodde du sov sa har dags? Jo, en Roomba ar en san liten robotdammsugare och hon aker runt har och borstar och borstar! :o) Jag gav henne till maken i julklapp - fast han sager att det ar inte en "hon" och det ar inte en "robot".

Marianne sa...

Aurorabuddha: Jo när du skrev sista kommentaren sov jag gott. Hade nog precis somnat med boken mot näsan och lampan tänd. Och jag hoppas att du sover gott just nu, för hos dig är nog klockan bara 3-4 mitt i natten. Är du på samma tid som NYC? Jag ligger en timme före Sverige. Sju timmar före NYC har jag för mig.

En sån vill jag också ha ... En Roomba så man kan ägna sig åt att dansa rumba i stället : D

Marianne sa...

Hi,hi I dag är jag en riktig lyxhustru. Har tagit ut en semesterdag och tänker bara på mig själv och vad jag vill göra av dagen. Det kallar jag lyx. Det enda som saknas är skumpa och rosor. Men det kanske kommer framåt kvällen, vem vet , he,he :o)
/Marianne

Marianne sa...

Marianne: Härligt! Så borde nog fler göra, ta semesterdagar lite då och då för att bara rå om sig själva! Ha det så skööönt i dag!

aurorabuddha sa...

Vi ar en timme efter NY har.

Idag har jag nastan som en semesterdag ocksa. Min bil ar inlamnad pa verkstad over dagen, sa jag kan inte ta mig *nagonstans* eller gora *nagonting*. Jag gillar sana dagar!

Fast nu vet jag inte vilken marianne jag pratar med riktigt! :o)

Marianne sa...

Aurorabuddha: Haha, jag blir också förvirrad ibland. Marianne i Linköping brukar skriva "//Marianne" under sina kommentarer.

Skönt att du också har semesterdag, nästan. Jag sitter här och kämpar med en text som inte vill sig. Suck. Och varmt är det, 38° just nu och varmast brukar det vara vid femsnåret på eftermiddagen.

Då är du tidigt uppe! Den är bara halv åtta hos dig nu!

aurorabuddha sa...

Halv sju, faktiskt. Jo, jag ar uppe tidigt varje morgon!

Vi kommer att fa hett har ocksa idag...

Marianne sa...

Aurorabuddha: Själv är jag en riktig sömntuta, när jag får för katterna ...