tisdag 3 juni 2008

Fynd på shoppingcentret

Var en tur upp till shoppingcentret, och jag måste säga att jag tycker att jag har fyndat en hel del. Tyvärr hade de inte ett par skor i min storlek som jag förälskade mig i, ett par gammelrosa ballerinamodell med remmar i kors och tvärs över tårna. De var för stora.

Däremot hittade jag The Memory Keeper's Daughter av Kim Edwards som Saltis tipsade om i Fredagstemat. Dessutom Girls of Riyadh av Rajaa Alsanea, en bok om unga överklasskvinnor och deras personliga konflikter med kulturella traditioner i Saudi. Enligt baksidestexten orsakade boken stor sensation i hela arabvärlden när den släpptes 2005. Spännande.

Köpte också en ugn. Knäppt va? Vi har redan en ugn, men den är inte så stor, inte ens normalstor som jag upplever den och jag kan inte göra en lammstek och en potatisgratäng samtidigt. Så kan man ju inte ha det. Så jag köpte en liten (ja så himla liten är den inte) fristående elektrisk ugn, som visar sig vara varmluftsugn dessutom, för bara 379 eygptiska pund, eller cirka 474 SEK. Som hittat!

Ja och sedan blev det lite potatis, färska örter, Mountain Dew! och REESES PEANUTBUTTER CUPS! Det har jag varit sugen på ända sedan Annika var på Hersey's och nu har jag hittat det. Köpte sex paket när jag ändå var i farten. Tänk vad man kan hitta ibland.

Nu måste jag jobba lite också!

19 kommentarer:

Annika sa...

Hihi!! DU hittade Reese's!! MUMS!! Visst är dom bara för goda!!
Synd med ballerinaskorna. Det är så trist att inte hitta det man vil ha när man spetsat in sig på ngt.
Mountain Dew förresten!! Den brukade jag dricka mkt förr. God den också.
Två ugnar kan det nog alltid vara BRA at ha!!

Suzesan sa...

Åhh Marianne verkligen som hittat med det priset för en ugn. Lammstek är så gott.
Har du läst om att "Saltis" ligger på BB.Vilket spännande inlägg hon hade skrivit. Jag har inte varit med så länge och läst men det blev lite pirrigt när man läste om det.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

sus sa...

Synd med skorna. Men vilka fina fynd du gjorde!

Jobba på nu så vi får läsa nästa bok snart!

Marianne sa...

Annika: Å, nu är jag så orolig för Saltis! Jag hoppas allt går bra.

Suzesan: Tack för att du berättade om Saltis, jag hade inte hunnit in där än. Å, jag hoppas allt går bra.

Sus: Vet bara inte hur jag ska kunna koncentrera mig nu. Tänker bara på en liten baby-tjej i New York.

Petra H sa...

Hi hi, ugnsshopping gör man inte varje dag!!
Kul att du hittade The memorykeeper's daughter, den är jättebra!
Tråkigt när man inte hittar rätt storlek i skor, de verkade väldigt fina - ballerinamodell i rosa, helt i min smak ;-)

Annika sa...

Ja, jag blev bra chockad när jag loggade in hos Saltis i morse. Det gjorde jag efter att jag varit här...
SÅ tidigt för henne, och så oväntat. Men hon är under den bästa vård så allt blir bra. Jag kollar hennes blogg stup i kvarten nu...

Marianne sa...

Petra: Nu har jag lugnat mig lite, blev chockad över Saltis.

Ja, synd med skorna, de var riktigt fina. Och billiga, bara 250:- trots att de var i skinn och med mjuk sula.

Annika: Samma här. Önskade att jag kunde hoppa på ett plan och GÖRA något ... Men som du säger, hon är i de bästa händer, allt kommer säkert att gå bra. Jag tittar också in till henne stup i kvarten nu.

aurorabuddha sa...

Och har tittar jag in och hittar mer oroliga bloggare! Jag kollar oxa Saltis blogg hela tiden... Matte det har ga val nu!

Annars ar jag val impad av dina fynd, det maste jag saga! Jag gillar oxa att fynda!!

Just nu ar mitt liv lite knackigt, men det ar inget allvarligt - inte pa det stora hela, i alla fall. Kanske jag far ivag och koper en massa choklad som trost...

Marianne sa...

Aurorabuddha: Ja, det bara måste gå bra för Saltis och hennes lilla familj!

Trist att höra att du har det knackigt just nu, hoppas verkligen att det bara är en sån där dip som vi alla får ibland och att du snart mår bättre. Det där med en massa choklad tycker jag låter som en väldigt bra idé! Kram till dig!

Kersti sa...

Jag har ofta önskat att jag hade två ugnar. det skulle vara väldigt praktiskt. Och vilket bra pris. jag kanske ska ta en tur till Egypten.

Marianne sa...

Kersti: I Istanbul hade jag en så pass stor ugn med värmefläkt att jag kunde göra vad jag ville, så nu kunde jag bara inte leva utan. Ska nog inviga den i morgon med några pajer. Det vore kul om du kom!

Nettan sa...

Haha, "köpte också en ugn" Den är bra!

aurorabuddha sa...

Jo, det ar klart att det ar en tillfallig dip. No worries. Jag blir bara sa *less* ibland. :o/

Marianne sa...

Nettan: Lite flärd måste man ju unna sig : D

Aurorabuddha: En dag med massage och ansiktsbehandling kanske vore något? Att bli ompysslad brukar hjälpa. Hoppas det går över snart! Du åker väl på retreat snart?

BiRDiE sa...

Apropå böcker... vad hette den där boken du översatte (och som jag då sa att jag skulle införskaffa) som du bloggade om på din gamla blogg?

Hittar ju inte dit (vet inte om den finns kvar, din sida..?) ;)

Kram!

Millan sa...

Du hade helt klart mer tur pa din shoppingtur an jag hade! Men vad synd att skorna inte fanns i din storlek. Later kanon med en extra ugn!
Jag var pa en shoppingmall efter jobbet i gar och kom efter 4 timmar hem med ingenting alls. Den standigt vaxande magen behover lite svalare sommarklader som kjolar eller skjorts (om nu sommaren bestammer sig for att komma hit alltsa) men inte en enda affar verkar ha fattat att man aven som gravid vill kla sig i kjol... ballerina skor var jag ocksa ute efter men de fanns bara i storlek 39 overallt och det funkar inte. Det enda positiva ar att jag inte spenderade nagra pengar ;-).

Marianne sa...

Birdie: Jo, sidan finns kvar, jag har inte raderat den. Men, författaren heter Barbara Nadel, och på svenska finns: Belsassars dotter, Kristallburen, Arabesk, Djupa vatten och Harem (i den ordningen). De handlar om Istanbul. Dessutom finns Dödlig rättvisa och Sorgens arv, de handlar om London, av samma författare. Kul att du vill läsa dem, hoppas du kommer att tycka om dem!

Millan: Trist med fyra timmar utan att hitta en enda grej. Hade de inga kjolar ens i mamma-affärer? Konstigt, i dag måste man ju inte dölja magen och låtsas att man inte är gravid, i dag är det ju fint att magen syns. Då borde det väl finnas kläder också, tycker man. Eller har det gått tillbaks så man måste slafsa runt i mysbyxor i nio månader? Hoppas du hittar något snart, och hoppas sommarvärmen kommer till er också!

Millan sa...

Inte en enda affar som salde mammaklader hade nagra kjolar. Combatbyxor som kanske ar nutidens mysbyxa fanns det dock i mangder. Inte min grej alls! Jag ska ga till en mamma-affar som ar lite exklusivare idag sa far vi se. Fast egentligen tycker jag att det ar ett himla sloseri att lagga en massa pengar pa en kjol som jag bara kommer kunna anvanda i nagra manader (om solen dyker upp vill saga ;-))

Marianne sa...

Millan: Combat-byxor ... är de alldeles prilliga? Det är väl inte så särskilt många som klär sig i det? Kanske i lägre tonåren, men sedan?

Finns det inga "vanliga" kjolar du kan ha? HM borde ha något i en större storlek, och med resår i midjan? Fast det kanske hänger konstigt förresten, om det inte är sytt för mage?

Hoppas nu att du hittar bra och prisvärda kjolar och att solen och värmen kommer till dig!