söndag 15 juni 2008

Rökigt


Det är alltså inte jag som röker så här mycket. Och det är inte någon av gubbsen som sitter och röker shisha (vattenpipa). Inte heller brinner det någonstans.

Varje kväll cyklar en av gubbsen runt med en rökspruta och sprutar mot mygg. Det hjälper förmodligen, även om det ändå är alldeles för många myggor som överlever och kommer och äter på mig. Som om jag var någon slags buffé. Men lite färre middagsgäster är det nog.

20 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Hua! In i dimman!!! Kan nog inte vara så nyttigt!

trollpackan sa...

*Host* Jösses vad du har det dimmigt och rökigt här!
Hmm...men det kanske biter på myggen förhoppningsvis.*hostar igen*
Sticker nu;)
kramen

Emil sa...

En gång då jag vandrade renför Assuits gator så mötte jag en sån här "myggbil". Kändes som att gå in i ett disco där rökmaskinen hakat upp sig. Hela gatan var rökfylld och det kändes inte allt för hälsosamt att andas in den där röken...

Suzesan sa...

Det ser ut som ur en film. Dimmornas bor eller nån sån. Ånej Marianne låt inte myggorna få för sig att du är en buffé*fniss* Hmmm men de gör väl som de vill.
Jag brukar få hemska stora utslag av utländska mygg som blir blåaktiga i färgen. Har ont av dem här med men inte så som när jag rest.
I Österrike fick jag ett myggbett på ögonlocket och det såg ut som jag fått en smäll. Väldig tråkigt då vi var på väg till Spanien och skulle vara där i tre veckor. Märket satt kvar länge tills jag kom hem igen.
Kram
Susanne

Petra H sa...

Vilken härlig bild!! Vi har tur, som jag nog skrivit innan, vi har inte så många mygg här i SJ. Jag fick faktiskt mina första två myggbett i vår lägenhet igår, och jag såg det lömska mygget men eftersom de är ljudlösa här så är det väldigt svårt att smälla till dem! Mao kan jag egentligen inte klaga, första två myggbetten i vårt hem sedan november - inte illa!

Marianne sa...

Karlavagnen: När man hör just det motorljudet kastar man sig in och stänger alla dörrar och fönster så snabbt man kan. Men det sägs att det bara är vanliga dieselavgaser, så giftigare än så ska det inte vara. Det luktar som om det är det. Men nyttigt ...

Trollpackan: Det hade varit bättre om du stannade och myggen stack. Nu fick jag till det!

Emil: Nej, det gäller att kunna fly inomhus när de där maskinerna kommer farande. Har du någon blogg?

Suzesan: Ja meningen med bilden var att alla stora filmskapar ska se att 2000-talets Casablanca ska spelas in här, och att jag är den nya Ingrid Bergman : D

Jag får också bölder av myggbetten. Men nu äter jag allergitabletter, en om dagen hela myggsäsongen, så nu är det lite bättre. Nu blir det bara fula märken och ibland ärr. Nyligen hade jag ett bett som såg ut som en skorpion! Kroppen var där det var svullet efter själva bettet, och så klor och böjd svans som streck ut från bettet.

Petra: Du är lycklig du som slipper alltför mycket mygg. Kan tänka mig att havsvindarna blåser bort dem så att de liksom aldrig får fäste. Och att de inte gillar saltvatten. Här är det typ 10-15 bett per kväll om jag glömmer att sätta i de elektriska myggjagarna i tid.

sus sa...

Bara det inte är DDT?! Var ju inte så länge sedan man använde det för att bekämpa allehanda småkryp...
Ingen kan svara på var USAs jättlager tog vägen när DDT förbjöds. Men att tredje världen säkert fick (köpa?) är många överens om.

Tror nog inte att det ryker om DDT heller förståss...
*sträcker över en gasmask för säkerhetsskull*

kramen!

Marianne sa...

Sus: Nej, jag tror inte det är DDT, för då skulle det inte finnas vare sig myggor eller katter i området ... Men jag lovar att använda gasmasken i alla fall. Tack! Kram!

leopardia sa...

Men om man ser det från den ljusa sidan så blev det ju en läcker bild iallafall :)

Marianne sa...

Leopardia: Ja det var det viktigaste : ) Fast jag hann inte få med han som cyklade.

Annika sa...

Verkligen in dimman...WOAH...
Men, du vet ju att jag alltid har prisat bilder tagna i dimma. Det blir ngt alldeles speciellt över dom :-)
Hur luktar den???

Marianne sa...

Annika: Det luktar avgaser, koncentrerade avgaser. Så jag tror inte att det är värre än tät stadstrafik, dessutom försvinner röken ganska fort.

Jo, det är fint med dimbilder, men svårt att ta!

Desiree sa...

Oj vad det bollmar om vattenpipan. Jag trodde knappt att de kunde genera så mycket rök. Synd att det ändå blir några myggor som överlever och hinner bita dig. Man tycker ju att all denna rök borde räcka för att hålla alla myggen borta.

Marianne sa...

Desirée: Nej, det är inte vattenpipan. Det är myggröken! Har förresten aldrig sett gubbsen röka vattenpipa här, det gör annars "alla". Till och med på kontoret har de ett litet rum där de sitter och röker vattenpipa. Mest är det chaufförerna som sitter där.

Myggor är onödiga djur enligt min åsikt. Å andra sidan får man väl vara tacksam över att de inte har malaria eller dengue ...

cecilia sa...

Oj, vad rökigt - man hade kunnat önska att vår rök, dvs SF-dimman hade haft samma effekt på myggen här på västkusten: i fredags var dottern ute i trädgården och lekte på kvällen, och när hon kom in hade hon elva (!!!!!) myggbett på axlarna, lillskruttan.

Marianne sa...

Cecilia: Stackarn! Det är många på en liten kropp! Begriper inte varför vissa (o)djur ska behöva finnas ... Tyvärr tar röken inte helt kål på våra heller, speciellt inte på något slags småflugor som dras till lamporna. Man kan inte ha sänglampan tänd hela kvällen, då ligger en matta av småflugor över sängbordet. Inte så mysigt. Man får tända när man går och lägger sig.

Nettan sa...

Oj, oj! Otroligt att en enda överlever :)

Marianne sa...

Nettan: Ja, men tyvärr gör de det ... Hade inte ni likadant i Istanbul förresten? Det hade vi, fast då bodde vi ju lite högre upp på femte våningen, så det märktes inte lika mycket av röken. Myggen märkte vi dock!

m.k.b. sa...

Oj, vilken fin bild!

Marianne sa...

MKB: Tack!