lördag 28 juni 2008

Lite shopping

I dag blev det en tur till shoppingcentret tillsammans med Makens kollega och vår kompis K som bor i samma område som vi. Så nu har jag bunkrat mango, kattmat, yoghurt, koriander, gräslök och lite annat smått och gott. Hittade knäckebröd också, visserligen finskt, men man får inte vara så petig. Om jag mot all förmodan en dag skulle hitta Siljans normalgräddade i runda kakor lovar jag att dansa en liten segerdans mitt i butiken.

En ny blomster- och chokladbutik har öppnat i shoppingcentret, så där passade jag på att handla lite blommor. Gula liljor till hallen och en rosa till tv-rummet. Hade först tänkt ha den rosa på skrivbordet, men vid närmare eftertanke vill jag inte riskera att välta ut en hel blomvas över datorn. 

Gula liljor till hallen. Skrållan är på väg för att undersöka om det går att äta.

En rosa lilja till tv-rummet.

Och så blev det inventering av den nya bokaffären, Egyptian American Book Center. De har många bra titlar, i dag blev det Barack Obama Dreams from My Father, Doris Lessing Martha Quest, Ahdaf Soueif The Map of Love (en egyptisk författarinna) och Khaled Hosseini A Thousand Splendid Suns. Har fortfarande en hel del kvar att läsa sedan tidigare, men det skadar ju aldrig att ha för många böcker på vänt. Har också några att rapportera om som jag har läst på sista tiden, men det får vänta ytterligare några dagar eller veckor, för nu måste jag jobba.

Böcker får man aldrig för många.

26 kommentarer:

Suzesan sa...

Vackert med riktiga blommor i huset. Hahah ja katten syns där på golvet. Risken är väl att den luktar på blomman fööör nära.
Hoppas din lördag är bra och du får en bra jobbedag.
Näee böcker får man aldrig för många av.
Kram
Susanne

Victoria sa...

Absolut! Böcker kan man aldrig få för många av! Trevlig helg!

Eva sa...

Väldigt fina blommor

Marianne sa...

Suzesan: Ja det är så fint, det borde man ha lite oftare. Ska försöka ha det, de här kostade inte mer än 50 pund, vad blir det ... 62,50 SEK. Så det har man ju råd med lite då och då, tycker jag. Katterna gillar också blommor, de har allihop varit och nosat och smakat. Men de var nog inte så goda, för de får vara ifred. Gerbera går inte. De leker "loves me, loves me not" med dem.

Lite segt att jobba för jag fick så ont i ryggen. Får nog ge mig snart och ta något. Det är säkert för att jag släpade på en massa tunga kassar och har burit tunga vattenkannor - blommorna utomhus måste få en skvätt varje dag.

Kram!

Victoria: Har jag ingenting att läsa blir jag lite galen. Och jag läser helst inte om förrän det har gått många år. Sparar den biten ifall vi hamnar någonstans där man inte kan köpa böcker, man vet inte, norra Kina eller liknande. Då kan det vara bra att ha.

Eva: Hej och välkommen! Tror inte jag känner igen dig. Nå, i så fall är du välkommen tillbaks. Tack, jag tycker också att de är fina.

trollpackan sa...

Nix! Håller med! Böcker är ju en inredningsdetalj;) En detalj som Maken inte förstår sig på....särskilt inte när man ska flytta;)
kramen

Kersti sa...

Så du hittade A map of love. Hoppas att du gillar den nu då när jag gjort så mycket reklam för den.
Khaled Hosseinis bok är jag nyfiken på har hört att den ska vara ännu bättre än KIte runner.

Matildas fikarum sa...

Kul med lite nya böcker! Nu fick jag inspiration till att läsa romaner igen. Tack för tipsen!

Lullun sa...

Så var jag ute i bloggvärlden igen efter en veckas ”paus”. Underbar historia om din onsdagsrätt och detta med blogglagen; det är ju helt otroligt! Hade inte hört om det före nu. Våra tankar omkring matlagning liknar dock varandra. Visst kan det vara svårt att variera sig. Jag har/hade (?) dock en partner som var något mer aktiv i köket. 1-2 gånger i veckan blev det iaf för det mesta. Och Petra bananpannkakor; jap har gjort dem 2 gånger nu. Mycket populärt hos Aaju (och mig)! :-)
Och böcker, nej det kan man verkligen inte få för många av!! Belv jättesugen att köpa än fler nu när jag såg dina "fina" böcker. Till semestern så... ;-)

Petra H sa...

Jag ÄLSKADE Map of Love, jag har även läst en annan bok av Ahdaf Soueif, kommer inte ihåg vad den heter just nu men kan även rekommendera den. Läste förresten Map of love när jag bodde i Genève och dateade en egyptier i någon månad... mycket intressant erfarenhet, hi hi!
Baracks bok är också mycket bra, ska bli intressant att höra vad du tycker om den.
Fina blommor förresten också!

Marianne sa...

Trollpackan: Hihi, just i det läget, när man flyttar, tror jag att jag håller med honom. Men det hjälps inte, det är bara att bära!
Kram!

Kersti: Jag tror att jag gör det, för vi var överens om hennes andra bok, som jag just nu har glömt vad den heter. Annars får den väl sluta sitt liv som enbart inredningsdetalj : ) Har fortfarande inte hunnit läsa Flyga drake, så jag har båda kvar.

Matilda: Alltid bra att variera sig mellan skönlitteratur och fakta. Du har ju kämpat på ett tag nu med rätt svårlästa saker, så då kan du väl koppla av och bara njuta emellan.

Lullun: Välkommen tillbaks! Ja, det är inte klokt med det där EU-förslaget. Tycker de börjar bli lite väl maktfullkomliga de där människorna.

Inte så konstigt om du har svårt att variera dig i köket med tanke på hur hyllorna i din affär ser ut! Här finns i alla fall alltid grönsaker och frukt, även om man ibland får gräva sig in i salladshuvudet och vad det kan vara för att hitta lite fina blad. Men det finns. Hoppas att Klas pappa kan inspirera honom lite i köket den här gången. Ska kanske säga till svärfar att lära upp honom : )

Jag köpte bananer i dag, de var slut, så jag ska nog göra de där pannkakorna i morgon. Fast jag får nog göra halv sats, för det blev rätt många och riktigt så många orkar jag inte även om det går ner ovanligt många av just dem.

Är det i nästa vecka ni åker? Ha en jätteskön söndag, Lullun!

Kram på dig!

Petra: Nu är jag rätt säker på att jag kommer att tycka om Map of Love eftersom både Kersti och du säger att den är bra. Det var nog du som inspirerade till Obamas bok också tror jag, tror du skrev om den för ett tag sedan. Det fanns ju en till av honom, men det kändes som om den här var den bästa. För du sa nog något om att den ena var bättre än den andra?

Just nu läser jag The Memory Keeper's Daughter som Saltis skrev om.

Blommorna luktar så gott i hela huset. En där nere och en här uppe.

Nu är jag så trött att jag ska stupa i säng. Det är i morgon du åker till Barcelona, väl? Ha det jätte, jättebra där!!!

sus sa...

Husseins bok heter på svenska "Tusen stråland solar". Fick den som ljudbok med tidningen Femina. Måste absolut lyssna den!
Kram och fortsatt trevlig helg!

Lullun sa...

Ja, många pannkakor blir det. Men jag upptäckte idag att de också var väldigt goda kalla! :-)
Semester; ja det bär av på fredag! Och matvarierandet; nja så pass mycket har vi allt på hyllorna så att man skulle kunna variera lite mer, men det är klart; man ska ha många alternativa shoppinglistor och matplaner, för att vara säker på att få en "komplett måltid" med hem. *hihi*

Marianne sa...

Sus: Ljudbok, vad mysigt. Skulle vilja ha ljudböcker på MP3 så att man hade någon som berättade gonattsagor för en om kvällarna, men det är så himla dyrt att köpa nedladdningsbara böcker. Och dem kan man inte låna på elib.

Kram och ha nu en skön söndag, fast du jobbar väl?

Lullun: Jag vet pannkakorna är jättegoda kalla också, men det finns ändå måtta på hur många man kan äta själv : D Härligt att du åker på fredag, inte ens en vecka kvar alltså!

Marianne sa...

Åh, så fint med liljor. Här måste man också köpa i affären, alla våra vilda sommarblommor har blommat över p.g. av den tidiga värmen vi hade för några veckor sedan. Fast rosorna är som finast nu bara de får mycket vatten.
Ha de nu så bra i din ensamhet, hi,hi och jobba inte fört hårt. Vi har bara en vecka kvar till semestern. Det ska bli sååååå skönt.
Hörs - /Marianne

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Jag tycker också så mycket om dem, och de luktar så gott! Trist att alla vildblommor har tagit slut, skira ängsblommor är nog mina favoriter, sådana som blåklockor och prästkragar och smörblommor ...

Måste jobba hårt. Just nu skulle jag helst bara vilja gå och lägga mig och läsa, ta en promenad (kort för det är varmt) med kameran och lite sådant. Men jag får spara det. Det är du som inte ska jobba för hårt nu innan semestern så att du måste vila upp dig innan du kan börja njuta. Du ska vara pigg nog att kunna njuta med en gång : )

Marianne sa...

Ok, jag får väl ta ett litet snack med chefen i morgon och säga att vi vill varva ner istället för att öka takten som han vill, hi,hi. Just nu laddar vi upp för en boule-match (stavas det så?) som vi ska spela i em. Och vi möter mästarna så nu måste jag börja koncentrera mig. Håll tummarna.

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Hihi, hälsa från mig och säg att jag har bestämt det : D

Jag håller tummarna och hejar på ditt lag!

KARLAVAGNEN sa...

Tror liljorna är giftiga för katter!
Jodå, hon med blåljusen på skallen är ifarten igen!!!

Marianne sa...

Karlavagnen: De äter inte på liljorna. De smakade lite på det gröna tjafset jag fick med buketten, men det var inte gott det heller. Bra att du har blåljus på skallen!

Desiree sa...

Liljor är fina och brukar dofta gott också. Jag gillar verkligen färska blommor. Blommor är något som piggar upp. Interessanta och spännande böcker du hittat. Du har helt rätt i att man aldrig kan få för många böcker.

Marianne sa...

Desirée: Ja, de doftar helt underbart, och det sprider sig i hela huset. Jag är jättesugen på att börja läsa Obamas bok, han är ju minst sagt aktuell. Men nu ska jag läsa klart The Memory Keeper's Daughter först, den köpte jag på rekommendation av Saltis, och den är redan bra. Den kan jag också rekommendera.

Fröken Anki sa...

Nä man kan aldrig ha för många böcker!
Hosseinis bok är jättebra! Dom andra ser också intressanta ut. Lessing har jag t ex aldrig läst, och Obama har jag cirkulerat lite kring, men inte kommit till skott. Väntar på att höra vad du tycker om den först tror jag.

Marianne sa...

Anki: Jag tror det var du som skrev om just Hosseinis böcker och som gjorde att jag till slut köpte dem efter att ha tvekat länge. Har bara läst en Lessing än, nu står det still i skallen, men hennes allra första bok. Den var fantastisk. Rekommenderar henne riktigt varmt! Är jättenyfiken på Obama, och han är ju minst sagt aktuell. Men först ska jag läsa klart den jag håller på med. Petra i Puerto Rico har läst den och tyckte den var väldigt bra i alla fall.

Anna, Fair and True sa...

"Böcker får man aldrig för många." Hear, hear! Jag köper en massa böcker hela tiden men har alltför lite tid att läsa, eller jag tar mig inte tid kanske. Dessutom känner jag att de måste sitta ett tag på hyllan och "mogna" lite innan de är redo att läsas.

Marianne sa...

Anna: Läs The Map of Love! Riktigt riktigt bra! Jag har också ett gäng som står på kö för att läsas. Det blir ju så när man köper flera på en gång och inte kan låta bli när man ser en bokaffär ...

Fortsätter svara i morgon! Sov gott!

Anna, Fair and True sa...

Då ska jag lägga den på minnet!