måndag 9 juni 2008

Regnet det bara öser ner ...

Njä, inte riktigt, men i går kväll kom det faktiskt en skvätt regn!

Vi var på svenska ambassaden på nationaldagsfirande i går kväll. Trevlig tillställning med en massa trevliga människor från jordens alla hörn. Det var varmt som i en bastu, 43°C kl 20 när vi kom dit. Inte blev det svalare heller, även om kvicksilvret i termometern sjönk en aning (det var fortfarande 38°C när vi kom hem vid halv elva på kvällen).

När vi stod där och pratade i trädgården och blickade ut över Nilen syntes plötsligt ett konstigt ljussken och något underligt ljud hördes. Det åskade och blixtrade! Och efter en liten stund kom en liten regnskur! Vi blev knappast dränkta, det var bara som små svalkande prickar och det glittrade lite i håret på folk. Men det var skönt.

Väldigt ovanligt att det regnar i juni!

16 kommentarer:

Bert sa...

Olika världar. Här var det högsommar i torsdags med bortåt 30 grader.

Idag sägs det snöa ca 15 mil härifrån.

Marianne sa...

Snö? Hu! Den ska befinna sig i drinken, där passar den bäst.

Suzesan sa...

Skönt med en skur.Om än så liten. Kanske åska kan få värmen att släppa taget liiite och bli lite friskare. Asså jag bara chansade:)Vilken fantstisk vy att få se ut över Nilen. Det är svalare här idag, de trettio graderna har släppt sitt grepp. Det ska visst bli blåsigt imorgon.
Ha en bra dag
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Ja i dag är det bara 35°, så lite har det kanske släppt. Men det är hett ute. Inte varmt utan hett. Kom precis hem från en kompis och då har jag gått hela 500 meter. Mer hade jag nog inte klarat ... Jo, med solhatt och en flaska vatten kanske.

För böndernas skull kan man ju hoppas att ni får en rotblöta och att solen kommer tillbaks efter det. Det ska vara som när vi var barn: Sol på dagarna och regn på nätterna!

aussiekicki sa...

43 grader! Fy så varmt. det kan det bli här nere också men det har jag hittills inte behövt uppleva.
Skönt att är lite svalare nu!
Kram

Marianne sa...

Kicki: Och varmare lär det väl bli. Just nu "bara" 36°, men det är hett det också vill jag lova. Det går åt en del vatten ...

Desiree sa...

Oj shit vad varmt med 43 grader. Jag inser att jag inte ska klaga som bara haft ca 35 grader i helgen. Fast här är det ganska fuktig hetta. Skönt med lite regn kanske? Blev det liite svalare? Trevligt firande av nationaldagen verkar ni ha haft.

Marianne sa...

Desirée: Det är nog skillnad på värmen. Du har ju den där fuktiga hettan. Här kan man i alla fall röra sig någorlunda, man rinner inte bort bara för att man blinkar. Regent hjälpte dock bara precis när dropparna träffade, då blev det som en påminnelse om vad svalka är.

Det var förvånansvärt trevligt i går, annars brukar det mest bara vara styltigt på den sortens firanden. Knöt en del nya kontakter, och sånt är ju alltid kul.

Kersti sa...

Det sägs att det ska regna imorgon. Det behövs verkligen. Gräsmattorna är knastertorra, alldeles gula. helst skulle jag vilja att det regnade på natten. det skvalar så hemtrevligt i stuprören, jag tycker om att ligga i sängen och lyssna på ljudet. Kram

Annika sa...

jamen, min vän, då har vi lika vidrigt hett, och lika vidrigt fuktigt då. Skillnaden är bara den att DU har bredband. Jag tvärkollar mina stora favvisbloggar från Ingrids just nu och hoppas att jag kan komma tillbaks i "full styrka" imorrn igen om jag då får nytt modem...

Visst är det vidrigt med fukten, Marianne? Det är ju den som gör att det blir så OUTHÄRDLIGT. men som SAGT, jag är glad att vi åtminstone inte saknar ström...
AC:n jobbar benhårt!!!

Nettan sa...

Åh, jösses så varmt! Själv går vi väl mot de sista dagarna med det här underbara vädret :(

Fritt ur hjärtat sa...

Så fint att m firar nationaldagen på ambasaden, för här hemma har vi nog inte kommit på hur man gör ;-))

Marianne sa...

Kersti: Såg på nyheterna att ni får regn i morgon, det tycks verkligen behövas. Men sedan hoppas vi att solen kommer tillbaks till er. Vi delar gärna med oss!

Annika: Vad jag blir glad av att se dig här! Hoppas verkligen att det ordnar sig tills i morgon, det är sååå trist när du är bortkopplad! Tur att du har Ingrid!

Men jag tror nog att du har mycket fuktigare än jag har här, här bränner det mer än man svettas. Stekpanna ungefär. AC:n går rätt bra här också, och jag är till och med tvungen att ha den på om nätterna. Det är omvända världen, förr var det jag som frös och Klas som var varm, nu är det tvärtom. Han måste ha t-shirt på sig om nätterna för att jag ska få det tillräckligt kallt. Antar att hormonerna börjar ta slut ...

Nettan: Men vädret måste komma tillbaks till er! Det är jag säker på att det gör. Annars skickar jag lite!

Simone: Ja, det var riktigt trevligt. Alltid bra med en anledning att fira. Speciellt när man befinner sig så här i förskingringen. I Sverige hade jag nog inte ens tänkt på det mer än att man hade haft en ledig dag.

Lullun sa...

Kul med ert firande (även om det nu krockade med Formel 1 för maken *hihi*). Men jösses vilken hetta. Ja, då kan jag tänka mig att några små vattendroppar ändå är ganska välkomna. :-)

G sa...

Vilka träd!! Den där röda är ju hur häftig som helst!
Känner nästan lite desperation när jag återigen slås av vad mycket det finns att se.. och hur liten chansen är att jag ska göra det..

Marianne sa...

Lullun: Maken var rätt nöjd ändå, han fick ju se ambassaden för första gången och så fick han lite nya kompisar. Vi får väl ta och köpa en DVD-spelar där han kan spela in (matcherna höll jag på att skriva : D) tävlingarna, för han jobbar ju på söndagarna och missar det mesta.

I går fick jag höra att alla som hade vita fina uniformer på sig (militärattachéerna) blev alldeles svartprickiga av regnet! Men skönt var det.

G: Ja de är verkligen vackra träden här. Och buskarna. Hibiskusar som är större än jag. Och man hinner bara se en bråkdel av allt som finns under sin livstid, så är det. Men vi får se mycket mer tack vare alla bloggar, även om det är på bild.