fredag 6 juni 2008

Fixardag

Om man är lite smart förbereder man så mycket som möjligt dagen innan man ska ha gäster. Om man inte är smart gör man det samma dag. Jaha. Ni förstår själva. Som om inte det var nog hade jag inte kollat att jag verkligen hade mat hemma, så Maken fick åka in till slaktaren och be en stilla bön att de hade något kött (nä, det kan man inte vara helt säker på).

Vi hade tur! Vi fick en finfin oxfilé som vi ska grilla i kväll.

Det blir:

Mohitos

Grillade stora räkor med mangodip

Grillad oxfilé
Potatissallad
Rostade finrivna morötter och rödbetor med vinegrätt (ha, där fick jag till det - olja och vinäger heter det på svenska) och basilika

Vaniljpannacotta med jordgubbshack

Ja, och så vin förstås.

Så, det jag vill komma fram till är att mitt fredagstema kommer i morgon, senast på söndag. Jag har bara inte hunnit i dag. Men jag har i alla fall kommit på vad jag ska göra.

17 kommentarer:

Desiree sa...

Mums, får jag också komma och smaka på allt dett goda?

aurorabuddha sa...

Tack, det dar later bra. Vilken tid passar det att vi kommer? Jag tar med mig hundarna ocksa, dom *alskar* oxfile. :oD

Marianne sa...

Desirée och Aurorabuddha: Hjärtligt välkomna! Vid sju, passar det? Haha, katterna älskar också oxfilé, och de är lite sura för att de bara fick rens och inte en endaste liten räka. Snål kallar de mig.

Fröken Anki sa...

Vilken härlig meny! Passar väldigt bra på Svenska Nationaldagen.

Ha en skön kväll och ta temat när du har tid!
Trevlig helg!

Petra H sa...

Mums, det låter hur gott som helst!! Nu blir jag hungrig - här är det lunchdags!
Ser framemot ditt fredagstema, när du har tid - ingen panik!
Trevlig helg!!

Marianne sa...

Åh, det där låter ju så himla gott. Ha,ha, jag har haft mina barn och barnbarn hemma i dag. Så igår på min lediga lyxiga dag var jag ju bara tvungen att förbereda lite. Så det blev en kall potatissallad med massa grönsaker o sallad i och så stod maken för grillen som bestod av kycklingspett, fläskkarre, och olika korvar.
Det har varit en alldeles underbar dag med hela familjen. Vi har badat flera gånger, det är fortfarande himla varmt.Mina två småtjejer har sprungit i vattenspridaren och lekt med vatten och haft jättekul. Men i natt blir det nog svårt att sova, det är görvarmt inne.
Hoppas nu du får en trevlig kväll med allt det goda du har fixat.
Skulle gärna ha tittat förbi så där alldeles av en slump.
/Marianne

Annika sa...

Jag kommer!! Jag tar första bästa plan till Kairo. Låter urgott alltihopa, mums!!!!

trollpackan sa...

Mmm, låter helt i linje med vad en Trollpacka gillar! Jag tror att kvastar över, gör det något?
kram!

nina sa...

Det där låter verkligen jättegott!! Jag tror jag och Kisse kommer förbi, han gillar nog oxfilé han med. Fast vi tar nog bananbåten så vi dyker väl upp om ett par månader eller så. ;-)

Suzesan sa...

Hoppas det smakade:)
Lite sent för att säga Bon Appetit.
Så gott det lät.
Sov gott
Kram
Susanne

Kersti sa...

Hoppas att det blev lika gott som det låter.
Vi har minglat runt på studentuppvaktningar två kvällar i rad. ätit mycket god mat och haft gott i glasen också.

Marianne sa...

Fröken Anki: Jo, det blev gott. Men inte en enda svensk flagga lyckades vi få fram. Tror inte vi har någon. Hoppas du också har en trevlig helg!

Petra: Det blev rätt mumsigt och pannacotta var ju lätt, det kommer jag att göra igen. Hoppas du fick någon god lunch - och middag med förrresten vid det här laget! Trevlig helg till er också!

Marianne: Ja, du var lite smartare än jag så du hade bättre ork att leka med barnen. Läxan är lärd nu hoppas jag och i framtiden blir det bara grillet som ska behöva göras samma dag! Titta du förbi och han en fortsatt trevlig helg!

Annika: Välkommen, jag hämtar på flygplatsen!

Trollpackan: Kvasta du över, du är så välkommen så!

Nettan sa...

Mums! Hoppas ni hade en trevlig kväll!

Kramen

Marianne sa...

Nina: Mina katter säger att både du och Kisse är välkomna, och han kan få så mycket oxfilé han vill bara de får ha räkorna för sig själva. De är fortfarande lite sura på mig för att de inte fick en endaste liten en i går. Ta med lite bananer också, de är inte så fina här : )

Suzesan: Jo, det blev gott, men jag är inte så bra på att göra Mohitos. Jag tror jag får träna : D

Kersti: Det bästa är kanske att vi har rester till i dag, så i dag slipper jag laga mat! Trevligt med studentuppvaktningar, det finns så mycket framtidshopp i det.

Marianne sa...

Nettan: Nu är vi nog inne samtidigt! Jo, det blev gott och trevligt. Det var våra trevliga svenska grannar som var här, så då kan det inte bli annat än trevligt.

Kram!

Jenny sa...

Åååååh så gott det lät! Jag tror jag låter mig inspireras till lördagsmiddagen minsann :-)! Även om jag nog tyvärr får skippa rödbetorna, eftersom jag fått en man som i princip inte äter varma grönsaker -suck :-/ //kram

Marianne sa...

Jenny: Servera hela rasket kallt. Det gjorde jag. Att jag rostade rödbetorna var mest för att de kan bli lite träiga om man bara råriver dem. Det blev jättegott. Men som sagt, servera det kallt.