onsdag 18 juni 2008

Lagrade fotonJag har länge funderat på hur jag ska komma åt de foton jag redan har lagt in i bloggen, om de finns lagrade någonstans så att jag kan använda dem igen om jag skulle vilja göra det. Och nu har jag hittat det! Alla foton ligger i Picasa, och där kan jag bara kopiera en html-kod och klistra in här, precis som jag gör från YT. Jättelätt och dessutom behöver jag inte ladda igen och ta ny plats i det lagringsutrymme jag har. Toppenbra!

Fotot föreställer vår mammakatt, Mamma Mums, eller Lisa som hon egentligen hette, och hennes äldsta dotter Stina. Mamma Mums försvann på flygplatsen i Istanbul när vi skulle flytta hit, hon hittades aldrig igen.

Jag skrev om Lisa här.

Uppdatering: Picasa hör alltså till bloggen, det är inget program man måste ladda ner eller köpa. Det ligger liksom "bakom" bloggen. Gå in på den här adressen och logga in med dina vanliga användaruppgifter som du har för att komma in på din blogg (här på Blogger). 

16 kommentarer:

Musikanta sa...

Nu har jag läst allt vad du skrivit sen sist (har ju varit i Stockholm några dagar).

Jätteroligt att få se dina utsiktsfoton så att man vet lite hur det ser ut där du bor.

Ska pröva din grönsakssoppa en vacker och varm dag - MM är ju vegetarian så den borde passa alldeles utmärkt.

Lullun sa...

Japp, det faktiskt ganska enkelt ändå det där med fotona när man väl klurat ut det. :-)

Men usch vad hemskt att tappa bort katten på flygplatsen. Ingen rolig flygresa efteråt kan jag tänka mig.

Marianne sa...

Musikanta: Om MM är vegeterian kan ju de turkiska squashplättarna också passa bra. De är jättegoda. Det kommer fler vegetariska recept, jag har en del turkiska rätter på min repertoar och det är mest grönsaker.

Lullun: Det var hemskt. Det var inte vi utan den vi anlitade för transporten. Usch, en lång trist historia, jag skrev om det här: http://nyaaventyr.blogspot.com/2007/09/lisa.html

Jag blir fortfarande deppig när jag tänker på henne, så den här kvällen går i lågvattenmärkets tecken.

Nettan sa...

Sötnosar!

KARLAVAGNEN sa...

Hon checkade ut tidigt... Hoppas hon har det bra nu.

Hanneles paradis sa...

(du kan ju hitta html-koden för bilder i din blogg, under Redigera inlägg)

Önskar en riktigt avkopplande midsommarhelg..

Mia sa...

Har hittat din blogg via Millan i Bristol. Tack för att du delar med dig av hur livet är i Kairo. Det är underhållande och avkopplande att läsa did blogg!
Hälsningar Mia

Marianne sa...

Nettan: Ja, de älskade verkligen sin mamma.

Karlavagnen: Jag hoppas det, jag också.

Hannele: Jo, det förstås. Men då får man inte samma överblick över vilka foton man redan har lagrat, och så måste man leta upp just det inlägget. Picasa gör det mycket enklare, och det ingår ju liksom i bloggen. Bara att logga in med samma användaruppgifter som man redan har.

Önskar dig detsamma, hoppas midsommar blir skön!

Marianne sa...

Mia: Hej och välkommen! Och TACK för dina fina ord! Jag ska kika in hos dig också, men det får bli senare i eftermiddag.

leopardia sa...

men det var iallafall skönt att läsa hur tillmötesgående alla var, när det gällde att hitta kissekatten... hoppas hon har det bra nu iallafall. hon kanske har fått följa med nån snäll människah hem..

aussiekicki sa...

Fy vad hemskt att förlora katten så där! Våra två kissar fick flytta till Dalarna när vi emigrerade men ena kissen blev sjuk och avlivades i våras. Det är alltid vemodigt.

Marianne sa...

Leopardia: Ja, det var speciellt en där på flygplatsen som brydde sig extra mycket. Honom glömmer jag aldrig.

Kicki: Vi hade tänkt ge bort katterna när vi flyttade från Bulgarien, men blotta tanken på att de skulle bo ute i någons trädgård i +40 och -20° och bara få vatten och bröd att äta ... Det var därför vi tog med dem. För så var det där utom för Raskatter. De här är ju äkta gatukorsningar, så deras liv hade inte blivit så skoj. Så trist när det händer dem något, de är ju familjemedlemmar.

Solvarm sa...

Hej Marianne!

Det var ju tråkigt det här med katten.

Jag brukar fixa till bilderna i min dator och lägga dom i en speciell bloggmapp, så är det bara att gå dit och hämta dom igen.

Nu önskar jag dej en riktigt skön och blommig midsommar.

Solvarma hälsningar från Irene

Annika sa...

Okay, Picasa...det tror jag inte att jag hear, eller det HAR jag inte. jag har aldrig laddat ner det programmet. DET kan det kanske vara värt??
Jag brukar gå in under edit htlm och leta upp gamla foton...Eller så tar jag dom bara ur min windows fotobas, så gör jag nog allra oftast...

Annika sa...

Glömde: så ledsamt med Mamma Mums...Hoppas ngn tog hand om henne...

Marianne sa...

Irene: Jag hade också tänkt göra något liknande, men sedan hittade jag Picasa. Och den ingår ju i bloggen och blir jättelätt att använda.

Hoppas du också får en riktigt skön midsommar!

Annika: Picasa är inget program du behöver ladda ner. Det bara finns där, bakom bloggen, så att säga. Jätteenkelt att använda så slipper man leta i gammalt. Och så slipper man slösa "plats". Man har visserligen 1 gig till bilder, men det är ju bra om det räcker så länge som möjligt. Gå in på http://picasaweb.google.com/ och logga in med dina vanliga användaruppgifter som du använder till bloggen. Ska uppdatera inlägget med den adressen. Dålig info om det här, jag hittade det av en slump.

Jag tror att Mamma Mums är i katthimlen nu. Nybadad och fin var hon.