måndag 2 juni 2008

Kattfarm?

I morse fick vi en förfrågan om vi kunde ta hand om en gravid honkatt. Själv tycker jag att det räcker och blir över med de katter vi redan tar hand om. Det tycker Skrållan också, hon sa NEJ med en gång. Tjorvan tittade bara kallt på mig som om jag var helt korkad.


Vi har själva tre kattor som vi har med oss från Bulgarien. Dessutom har vi Hasse och Hanna i trädgården som jag dagligen kämpar för att inte förälska mig totalt i. Och som om inte det skulle räcka kommer alla områdets katter lite då och då för att få sig ett skrovmål och en slurk färskvatten.

Behöver vi fler? En hona med en fem, sex ungar i magen?

Vi sa nej.

17 kommentarer:

Annika sa...

Så underbart med era katter. Katter är underbara och jag är så ledsen över att vi inte kan ha katt. Vi är alla allergiska, men jag gosar med grannkatten George ofta, ofta (Ingrids katt). Han är mer som en hund än en katt.
Din bild är SÅÅÅ fin på dina kattor...

Marianne sa...

Annika: De här två ligger ofta hos varandra, men den tredje, Stina, får inte riktigt vara med. Jag tror det beror på att Stina gärna vill ha makten över de andra två nu när mamman inte finns längre. Stina brukar ligga hos mig bakom datorn i stället.

Så trist med allergier. Karlavagnen i Madrid får någon behandling som ska ta bort kattallergin, och det har visst lyckats. Nu har hon en liten kattunge som hon räddade när mamman och syskonen hade dött. Den är sååå bedårande, den lille Nisse. Du hittar länken till henne här bredvid om du inte redan har den.

Desiree sa...

Supersöta katter men jag förstår att du tycker att det räcker med tre som du redan har och två som kommer och hälsar på varje dag.

Marianne sa...

Desirée: Och bara det är egentligen för många ... Hade jag haft en gård på landet där jag var bofast, med stall och andra uthus så att katterna kunde leva ett lite friare liv, då kanske. Men inte nu.

sus sa...

Ett litet kattpensionat i Kairo! Låter som en titel på en bok, eller hur?
Förstår absolut att du inte kan ha mer katter nu.

Nettan sa...

Sötnosar!

Marianne sa...

Sus: Haha, vad gulligt. Kanske ska döpa om bloggen
: D

Nettan: Träffade du dem någon gång?

KARLAVAGNEN sa...

Hej! Nej jag förstår dig helt. Vill bara förtydliga att jag håller på att vaccinera mig mot min kattallergi som kom på äldre dagar. En behandling kostar 200 euros för tre månader och beräknas ta mellan 3 till fem år.
Nisse skrek sig ju in i mitt liv och sov sig in i mitt hjärta.

Marianne sa...

Karlavagnen: Tre till fem år! Jösses! Men om man verkligen vill bli av med det så är det ju helt klart värt det. Hur länge har du hållt på nu?

Ja, lille Nisse, vem skulle kunna motstå honom?

trollpackan sa...

Tja, det borde ju räcka med fem stycken...tre permanenta och två i trädgården och så sporadiska matgäster. Förstår att det kan kännas lite mycket med en till som snart kommer att bli många fler.
Titel på en bok lät ju inte så dumt!;)
kramen

KARLAVAGNEN sa...

Jag har hållt på sedan i November 2007. :0)

Nisse? Äsch, han e bara en buselus-kisse som busat hela kvällen och nu är katt-kalops på min axel snusandes med tunga andetag...

Kersti sa...

Låter som om ni har mer än nog. Vi har en hund tillräckligt tycer vi. Vill vi ha lite kattsällskap finns det att tillgå hos flera grannar.

Anne sa...

Vilka mysiga och härliga namn ni har på era katter. Jag är alltid lite imponerad hur bra namn folk hittar på åt sina katter och hundar.

Musikanta sa...

Jättehärligt kort på dina söta katter!

Tyvärr är både MM och Mirren höggradigt allergiska mot pälsdjur - de kan inte ens vistas i ett rum där det finns en katt utan att ögonen svullnar igen etc.

Därför får Lillmirren klappa alla katter han träffar när de är ute och promenerar. Mirren har hört att det kan ge immunitet mot allergi om man vänjer små barn vid pälsdjur. Han uppvisar iaf inga tecken på allergi än så länge.

Du är verkligen en sann djurvän!

Lia sa...

Hallå! Måste säga att jag nog håller på att bli lite förälskad i dig, eller i alla fall i dina inlägg=). Det är väldigt enkelt att gilla en människa som dels älskar sina katter och dels med hetta och passion kan förklara vad en riktig karl är! Jag blev mycket upprörd över arvet efter Stieg Larsson, som den litteraturvetare jag till viss del ju är! Ha det gott!

Marianne sa...

Trollpackan: Ja det skulle kräva stor gård på landet där man är permanent boende och inte ska flyga vidare med hot om karantän. Det skulle också kräva lite stallar och uthus så att katterna kunde befinna sig på lite olika platser och inte allihop behöva trängas i hur många rum och kök man än har. Hoppas de hittar en annan familj till kattan.

Karlavagnen: Men han är bedårande katt-kalops cum storviltsjägare!

Kersti: Jag tror våra katter tycker detsamma. Tror inte de skulle acceptera en ny katt i huset. Möjligen en unge, men inte en vuxen. Inte sällan kastar de sig mot altandörrarna för att attackera katterna där ute!

Anne: Tack! Namnen är ju hämtade rakt ur Saltkråkan ... Och de stämmer rätt bra med karaktärerna. Stina är ganska kaxig och tycker att hon ska bestämma, Tjorvan är lite mullig och väldigt mysig, och Skrållan är lilla bebisen.

Marianne sa...

Musikanta: Tack! Så trist det där med allergier. Men jag tror också att barnen kan utveckla immunitet mot allergenerna om de får umgås lite med djur och att man inte håller det för kliniskt rent hemma. Jag tror inte på alla de där nya bakteriedödande tvålarna och allt som har kommit, utom vid vissa speciella tillfällen som magsjuka och liknande. Lite skit rensar magen, sa man alltid förr när det fanns mycket färre allergiker i Sverige. Hoppas verkligen att Lill-Mirren ska klara sig så att han kan umgås med djur i framtiden.

Lia: Tack, du är för söt! Jag fick tvinga mig att vänta till dagen efter Uppdrag granskning för att kunna skriva, annars hade det väl blivit ett inlägg med bara svordomar ... Ha det gott du med mitt i alla examensförberedelser!