fredag 20 juni 2008

Fredagstema Show and Tell: Klockan fem

Juni månads fredagsteman kommer från Victoria i Florida, och temat är den här fredagen klockan fem. Inte lätt, må jag säga, eftersom jag har väldigt lite jag förknippar med just det klockslaget.


Klockan fem slutar i alla fall Maken jobbet. Om han kommer hem vid den tiden är dock en annan femma. Oftast är han hemma vid sju - halv åtta, och då ska man veta att vi bor på cirka tre minuters promenad från Kontoret.

Klockan fem brukar jag ändå ha som riktpunkt att börja förbereda middagsmaten. Jag brukar inte göra allting färdigt, bara göra sådant som skala potatisen och lägga den i kastrullen, förvärma spagettivattnet, blanda en sallad, hacka grönsaker och vad det nu är vi ska ha för dagen. Är det en spagettisås eller liknande gör jag den klar så att det bara är att värma, och är det något som ska stå en längre stund i ugnen brukar jag ringa för att få en ungefärlig prognos för när det kan tänkas bli middagsdax.

Klockan fem på morgonen, ja då sover jag som bäst om jag får bestämma själv. Och det får jag för det mesta.


Hojta till om jag har missat någon!

Foto: ichigo.se


10 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Men kära nån behöver han ledsagare eller kompass?! Klockan 5 på morgonen då går jag helst upp!

Annika sa...

Hihi, skrattar åt Simones kommentar ovan :-)
Peter är ju inte hemma förrän vid 19 tiden så vid den tiden äter vi också middag.
Klockan fem på morgonen vill jag sova, men är ofta vaken och ligger och vrider och vänder mig...

TREVLIG MIDSOMMAR!!!

Lullun sa...

Långa dagar för maken låter det som. Och långa dagar ensma för dig. Och våra 5-snår ser lite olika ut ändå, trots att jag också brukar gå igång med maten... ;-)

Trelivg midsommar!

Fundersam Cecilia sa...

Vad trevligt och se att fler gärna sover vid 5 snåret.Men det är ofta jag vaknar till runt den tiden för att sedan somna om tack och lov.I det här huset äter vi middag hur som helst känns det som,kan bli både sent och tidigt beroende på barnen.
Hoppas ni får en trevlig Midsommar och en trevlig helg!

Desiree sa...

Jag tycker att du tolkade temat bra. Det var svårt detta med kl 5. Kl fem på morgonen sover jag också då är det inte mycket aktivitet. Ha en trevlig midsommar som det är idag och en trevlig helg.

trollpackan sa...

Tja, fredagsbloggare...nja, varje dagsbloggare;)
Romantiskt o romantiskt...
Det blir som det blir efter 20 år!
kramen

Marianne sa...

Simone: Hihi, jo man skulle kunna tro det, att han hittar lite dåligt. En del tid går nog åt till att folk i Sverige inte riktigt är med på tidsskillnaden, så de ringer fram tills de själva slutar vid fem, och då är klockan sex här.

Hu, klockan fem på morgonen är jag totalt värdelös. Halv åtta tycker jag är lagom att vakna : )

Trevlig grill hoppas jag att ni har haft!

Annika: Ja ni äter också sent. Kommer han senare än åtta brukar jag bli tvungen att tjuvstarta, då kan jag inte vänta längre. Och det händer när han är ute på besök någonstans och trafiken är riktigt besvärlig. Inte för ofta som tur är.

Stackare som ligger vaken vid den tiden, det är faktiskt en tid då jag brukar sova rätt gott, även om jag har haft svårt att somna. Så just vid fem brukar jag nog vara som mest borta.

Hoppas helgen blir lugn och skön!

Lullun: Jo, han kan ha rätt långa dagar. För mig är det egentligen bara bra, för då hinner jag jobba lite mer. Våra klockan fem ser verkligen annorlunda ut, men det är ju så när man har barn, det blir en helt annan aktivitet då!

Hoppas du får en skön helg med varmt väder!

Cecilia: Stackare, är du också en sån som ligger och vrider dig så tidigt på morgonen? Skönt att du somnar om i alla fall! Här kan middagsdax också variera lite hur som helst, är han tidigt hemma blir det tidig middag. Men det är tur att vi inte bor i Grekland eller Spanien där man inte äter förrän runt midnatt, det skulle vara alldeles för sent för mig.

Ha en skön helg!

Desirée: Ja det var riktigt svårt den här gången, och en jättehuvudvärk gjorde det inte lättare. Hihi, klockan fem på morgonen räcker det med allt som händer i drömmarna!

Ha en jätteskön helg!

Trollpackan: Hihi, jo, men det var då fredagstemabloggarna : ) Läste att ni hade ätit riktigt gott i alla fall, och druckit gott också för den delen. Det är ju också romantiskt!

Ha en toppenhelg!

Petra H sa...

Nja, det är nog inte många som förknippar klockan 5 med något särskilt - IAF inte vi som bor utomlands där man både slutar jobba och äter senare än i Sverige.. O jobbar också minst till kl 19-20-tiden. Blir helt paff faktiskt om han kommer hem före sju, men då uppskattar jag det verkligen också :D

Petra H sa...

Och förresten det där med att ringa och berätta att det blir lite sent hemkommet från kontoret, det är visst väldigt svårt att komma ihåg. Så ofta strejkar jag och förbereder inte maten förrän O antingen ringer eller kommer hem - som man bäddar.. (om jag nu inte själv är extremt hungrig, hi hi).

Marianne sa...

Petra: Det stämmer, i utlandet äter man senare, även som svensk. Och det beror förmodligen på att man som utskickad jobbar längre om dagarna än man hade gjort i Sverige. Kanske. Fast när jag tänker efter jobbade jag ofta till sjusnåret när jag jobbade i Sverige. Hmm. Men så är det nog i alla fall. Om inte annat så för att det ska bli aningen svalare. Lite lättare att laga mat och äta när det är 35° i stället för 40°, även om jag har AC i hela huset.

Hahahahahahahahahahahaha, ringa och tala om att man är sen??? Jag är själv alltid så hungrig så jag kan inte strejka på det sättet. Och efter alla år har jag insett att det inte hjälper, det blir bara jag som får svälta extra länge ...