söndag 22 juni 2008

Fotoakuten

Foto: www.fotoakuten.se

Jag har hittat en webbplats med gratis foton, fria för alla att använda. Det är fotoakuten som ni hittar på www.fotoakuten.se eller i länken. Allt de begär är att man tydligt anger att det är därifrån man har tagit bilden. Praktiskt när man vill illustrera något man inte har möjlighet eller kanske tid att fotografera själv. Man kan också dela med sig av sina egna foton där, om man vill.

Och med ovanstående bild kan jag då alltså tala om att det går åt en del vatten här i värmen. För att själv ha lite koll på att jag får i mig tillräckligt med vätska har jag två stycken 600 ml flaskor som jag fyller på varefter de tar slut. En i kylen och en som jag dricker ur.

14 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Har de bild på mormors hosta också kanske? ;-)

Vatten var det ja... Aqua, aqua som Gösta Ekman's Picasso i Paris.

Marianne sa...

Karlavagnen: Hehe ... Ja du måste också se till så du är välvattnad. Alla blommor torkar annars, Karlavagnsblommor också.

Suzesan sa...

Marianne här är länken till receptet. Hoppas den funkar! Mumsigt så:)
http://www.alltommat.se/recept?recipeid=8553

Ha en bra dag.
Kram
/Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Å, tack! Ska genast kika på det! Kram och hoppas att du också har en bra söndag!

Fritt ur hjärtat sa...

Den länkaen hamnade i favorietr direkt! TAck.

Marianne sa...

Simone: Samma här!

Marianne sa...

Fotoakuten var ett jättebra tips. Jag kanske hade hittat en midsommarstång där nu när jag missade att fota vår egen p.g. av all blåst och regn.
Vatten . Ja det är vi väldigt noga med. För en vecka sen gick det åt mycket vatten.Både till oss själva och våra växter. Men nu så försöker vi bara hålla oss undan allt vatten, som kommer uppifrån vill säga. Har du några graders värme över så kan du väl skicka hit dom. Badvattnet har sjunkit till 18 gr.

Marianne sa...

Marianne: Du kan få nästan hur många grader du vill av mig. En tio - femton stycken, blir det bra? Jag går till posten i morgon bitti : )

Anne sa...

Vilken bra länk! Bra att till om/när man vill ha bilder men inte har egna foton eller inte orkar/vill fota.
Puh, kan förstå det går åt mycket vatten hos er nu. Kanske extra mycket salt också, så ni inte torkar ut?

Marianne sa...

Anne: Jo vi öser rätt mycket salt på maten just nu, och saltlakrits är hårdvaluta! Tyvärr går det åt en hel del salta jordnötsbågar också, mindre nyttigt men ack så gott.

Annika sa...

Bra tips!! Det ska jag komma ihåg. Brukar ju låna bilder på nätet ibland, och alltid vara noga med att ange källan. Men detta verkar vara ännu "schysstare".
Bra att du har koll på vattenintaget.

Marianne sa...

Annika: Ja, det känns ju bättre när man får låna : ) De roliga kattbilderna är samma sak, de har en html-kod som man ska kopiera för att lägga bilden hos sig själv.

Oj, nu cyklade en karl som alltid brukar ha turban förbi. Han var barhuvad den här gången och alldeles flintis! Och så lång, ljusblå kaftan, eller gallabeya som det heter här.

Desiree sa...

Tack för tipset. Dit ska jag absolut gå in och kika. Det var en fin bild du hade hittat. Kanske ska jag även lägga upp några av mina egna foton där.

Marianne sa...

Desirée: Å, om du lägger dina foton där blir det riktigt fina bilder att välja bland!