torsdag 30 oktober 2008

7-utmaning

En lista är ju alltid roligt, och när man bara har suttit och jobbat hela dagen och inte har någonting roligt att berätta kan ju det vara passande. Eftersom jag har fått samma utmaning av både Kerstin och Laura, är det desto mer på sin plats. Så här kommer min lista med sju punkter om mig:

Regler:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1) Oftast är jag glad och snäll, men en gång i månaden blir jag jätteirriterad och morrar åt allt och ingenting. Det har jag varit hela dagen i dag. Då hjälper lite chokladröra.

2) Jag vill inte ha EN duschkräm på badkarskanten, jag vill ha många så att jag kan välja vilken doft jag vill ha just den dagen, beroende på grad av trötthet och humör. Ibland vill jag ha lite energizing med citrusdoft, ibland lite orientaliska oljor, ibland kanske en doft av aloe och ibland helt doftfritt för att jag ska ha en parfym. Jag har just nu 9 olika duschkrämer.

3) Jag är glad att jag inte är mamma till de tyska barnen som nyss har flyttat in på vårt område. De stör inte mig, men jag är glad att jag inte är deras mamma : )

4) Jag är Coca-cola-beroende. Det är bättre nu än när vi bodde i Istanbul, där kunde jag söla i mig ett par liter om dagen. Nu har jag lyckats byta det mot vatten och dricker bara en burk om dagen.

5) Jag älskar våra katter men jag tycker inte att det är kul när jag får en hel katthårstufs i min Coca-cola!

6) Jag vill ha ett nytt objektiv till kameran. Ett sånt där som kan ta både nära och zooma in på långt avstånd. Jag vet att det finns och det vill jag ha. Nu är det ett elände att alltid ha fel objektiv när ett motiv plötsligt dyker upp och försvinner ganska fort igen. Men de objektiven är dyra. Men jag BEHÖVER det i den här staden.

7) Nu när det är lite kyligt : ) går jag alltid runt med en yllesjal över axlarna här hemma. Den köpte jag en tidig morgon i Istanbul på väg till skrivarkurs när jag hade tagit för lite kläder på mig. Det fanns bara en enda affär öppen, och den var knappt öppen den heller för de höll på att äta frukost. Jag tog den som var minst ful, och den älskar jag i dag och använder varenda dag. Eftersom jag var första kunden och handlade ville de bjuda på frukost, men det hann jag inte.

Och nu utmanar jag SJU stycken av er som läser här! Just det, just DIG utmanar jag om du inte redan har gjort den här listan! Tala om för mig att du har skrivit så kommer jag och kikar!

17 kommentarer:

Desiree sa...

Vad kul att lära känna dig lite mer. Låter undebart att faktiskt ha flera duschkrämer att välja bland varje morgon. Jag tror nog att jag ska haka på och börja med fler än en. Vi har väl alla våra laster och din råkar väl bara vara cola då. Jag antar gärna utmaningen. Ha en bra dag även om det varit lite morr på gång. Firas Halloween nåt i Kairo förresten?

sus i badrock och fårskinnstofflor sa...

Antar utmaningen... men den lilla slöa jäkla hjärncellen har redan tagit på sig flanellpyjamasen...
Får jag uppskov till imorrn?
Snääääla???

Victoria sa...

Eftersom du beordrar så strängt så är det väl bäst att anta utmaningen ;o).
Ska genast börja plita i bloggen.
Förresten, är det inte ofta så att de där köpen där man tog "den som var minst ful/hemsk/skraltig" ofta visar sig vara det allra bästa man kunde fått?! Det är lustigt.
Kram/Vic

Marianne sa...

Desirée: Hihi, enda nackdelen med flera duschkrämer är att man ibland kan få lite beslutsångest på morgonen : D

Jo, jag är på bättre humör nu, lyckades avsluta dagens kapitel efter många om och men och då känns det genast bättre. Och så gjorde jag mig lite chokladröra och så kom Klas hem. Plus att det är en kille här i stan som har tagit initiativ till en svensklista, så nu är vi bjudna på svenskfika den 15 november och det ska bli SÅ ROLIGT!

Egyptierna firar inte Halloween, och jag har inte märkt att de har plockat upp den seden än från US. Inte mer än att de pratar om det på radiokanalen och på klubbar där många amerikaner går är det Halloweenfest. Ska bli skoj att se foton på era US-bloggar sedan på alla utstyrslar!

Kram!

Sus: Hahahaha, men är lilla hjärncellen redan så trött? Jaa, den får uppskov tills den får lust och tycker det är skoj! Sov gott!

Kram!

Victoria: Hihi, ska komma in till dig och kika innan jag hoppar under täcket! Visst kan det vara så! När man köper någonting som man egentligen inte tror ett dugg på men måste, och så är det jordens hit!

Kram!

Truddelutt sa...

Gillar utmaningar så jag antar gärna din utmaning. Men gör den imorgon eftersom jag tänkte säga god natt för idag.
God natt och sov gott!

Kerstin sa...

Så där ja, nu känner jag dig lite bättre. :)
Vi är lika på ämnet duschkräm, jag har också alltid flera på gång. Det är härligt. :)
Ha det gott. Nu är det dags att sova för mig.

Marianne sa...

Truddelutt: Hoppas att du har sovit gott! Jag kommer in till dig och kikar på din lista!

Kerstin: Hoppas du också har sovit gott! Och nu ska jag in och välja kräm för dagen, Klas har sovit tills nu, så jag har inte velat väcka honom genom att stöka runt i sovrum och badrum. Tror det blir Fresch citrus & Golden honey i dag.

Anonym sa...

Hello! Nu har jag antagit din utmaning. Trevlig helg!

Petra H sa...

Kul att lära känna dig lite bättre, duschkrämslyxlirare och coca-cola-fantast ;-) Vad mysigt att ett impulsköp har blivit en sådan favorit, så är det ju ofta (eller så använder man det inte alls!!).
Får se om det blir någon lista på bloggen nästa vecka...
Kram

Jemayá sa...

Roligt att läsa lite mera om dig. Jag var också coca-cola addict sista året som lärare (2002-03). Tog ett bad på morgonen, så jag skulle orka till jobbet (var utbränd) och direkt jag öppnade dörren till skolan kände jag att jag MÅSTE få cocacola. Det blev en vits bland eleverna då jag så ofta sågs med en flaska..cocacola :). Tyvärr gjorde det inte alls gott för magen (knappast tänderna heller!). Numera dricker jag bara cocacola till fest :). Något beroendeframkallande sätter de dit, det är jag säker på! Hälsningar från Jeppo där det snöar för första gången i vinter!

sus med skrivklåda sa...

Nu tar jag mig an utmaningen...

Marianne sa...

Mais oui: Kommer och tittar!

Petra: Ja, du vet när man nu inte kan lyxa sig på divanen med praliner hela dagarna får man väl lyxa sig med duschkrämer i stället : ) Haha, det var inte ett impulsköp, det var ett tvångsköp, jag höll på att frysa ihjäl på vät TILL skrivarkursen, och visste att det inte fanns någon uppvärmning i lokalerna, så jag var bara tvungen att ha någonting. Kul om det blir lista hos dig!

Kram!

Jemayá: Haha, ja men det var ju tur att det var en sådan flaska i alla fall! Värre finns! Nu håller jag på att skaffa mig ett sushi-beroende. Suck.

Brr, snö! Och jag som har frusit hela dagen här, trots att det är 25°! Klä på dig ordentligt!

Sus: Jag kommer springande! Ska bara hämta en Cola på vägen!

Truddelutt sa...

Nu har jag "svarat" på din utmaning.

Marianne sa...

Truddelutt: Jag kommer springande!

Musikanta sa...

Nu äntligen har jag läst din lista fastän MM tycker att jag ska sällskapa honom i stället för att sitta vid datorn.

Jag skulle också vilja ha en kamera som ställde in sig själv när det gäller avståndet. Ska köpa en ny snart så det finns väl någon sån nånstans hoppas jag. Du behöver ingen ny, tycker jag, så underbart fina bilder som du tar...

Det finns ingenstans som man kan frysa värre än i länder det det saknas centralvärme och man alltid har dörrarna öppna ut.En go' sjal är väl också det bästa plagg man kan ha...

Själv sitter jag just nu med salig farfars skinnväst över cashmeretröjan från inre Mongoliet och T-shirten - trots att vi har två luftvärmepumpar i huset...Det har blivit 4-5 minusgrader bevars -(ute förstås)

Saltistjejen sa...

Vad roligt att få läsa detta om dig Marianne!
Tror jag fick denna utmaning av Eleonora så jag ska också lägga ut en lista. När jag hinner. Har så mycket jag vill blogga om, men ingen tid... aaarrrgh!!!!
Det där objektivet till kameran lät bra. Men jag förstår ifall det kostar en del. Men att ha ett och samma objektiv måste vara supersmidigt. Och att ändå kunna ta bilder på både nära och långt håll.
Kram!!!

Marianne sa...

Musikanta: Tack! Hehe, nej någon ny kamera behöver jag inte, bara ett nytt objektiv så att jag kan ta bilder både på nära och långt håll utan att krångla med att byta. Motiven dyker upp och försvinner ganska fort här.

Den bästa kameran för en rimlig peng tror jag är Canon 450D, då kan du byta objektiv och har både automat och manuella funktioner. Sedan finns förstås många bra kompaktkameror också.

Ja fy så kallt ni har det. Här är det upp och ner, även om det är svensk sommarvärme. Ena dagen fryser jag och nästa är det varmt. Om någon månad får vi nog köra igång med de elektriska elementen.

Saltis: Jag vet precis hur du har det! Jag har inte heller tid att blogga och läsa bloggar som jag egentligen skulle vilja. Den här boken tar all tid och lite till. Vill verkligen ha det där objektivet!!!

Ska svara på fler kommentarer, sedan ska jag in till dig och se om du har hunnit skriva någonting.

Kram!