fredag 31 oktober 2008

Fredagstema Show and Tell: Om jag var tvungen att bära samma Halloween-kostym varje dag i ett år, så skulle jag ...

Fredag i dag igen, och sista fredagen i oktober vilket innebär att det är sista temat som kommer från Anna i Stockholm. TACK Anna för roliga och annorlunda teman i oktober. Nu tar jag över stafettpinnen och står för temat i november. 

Show and Tell i november
Fredag 7 november: Godis
Fredag 14 november: Fönster
Fredag 21 november: Smycken
Fredag 28 november: Julklappsbestyr

Som vanligt är det fri fantasi och fria associationer som gäller!

Men än så länge är vi i oktober, den allra sista oktober vilket innebär att man i USA firar Halloween. Ja, och eftersom den traditionen har börjat sprida sig över världen, firar man på många fler platser än så. Själv har jag faktiskt aldrig varit på Halloween-fest. Temat för i dag är i alla fall väldigt passande: Om jag var tvungen att bära samma Halloween-kostym varje dag i ett år, så skulle jag ...

Morticia Adams.
Jag har förstås inte tagit detta foto själv, utan lånat det på Internet.

Jag skulle klä ut mig till Morticia Addams. Kvinnlig men inte bimbo med kaninöron och inte avklädd. En lång klänning med långa ärmar blir rätt även om det är galakläder som gäller, och här i Kairo hade de väl inte klagat heller. Man kan ha långkallingar under om det blir kallt och är det varmt kan man ta dem av sig. Lite obekvämt för långpromenader, för jag har för mig att kjolen är väldigt snäv så att man måste ta små trippande steg, men då kommer man ju snabbt upp i godkända steg på stegräknaren, så inget ont som inte ...

Fler bloggare som är med i Show and Tell hittar du här: Annika, Desirée, Lullun, Saltis, Aurorabuddha, Anne, Petra, Millan, Victoria, Anki, Cecilia, Nilla, Simone, Anna, Susanne, Lia, Leopardia, Anne-Marie, Marina, Ingabritt, MKB, Marie, Strandmamman, Barbamorsan, Ulrika, Jemayá, Nina, Kicki, Sparkling och nu känns det som om jag har missat någon, men säg till så rättar jag till och lägger in ditt namn.

Fredagstemat är öppet för alla! Häng på du också, the more the merrier! Säg bara till så att vi alla hittar till varandra!

16 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Ja men hon är ju vacker, och skräckinjagande! Jag hoppar temat idag, för första gången finns inte ett enda uppslag i huvudet! Men någon gång ska vara den första.

Vilka underfundiga tema du har hittat på! Roligt, roligt!! Jag ska börja förbereda redan nu, som av en händelse fick jag en sändning smycke igår:-))

Annika sa...

Ok, det är du som tar temat i november, jättekul!! Bra ämnen! Ska bli kul att bita i...

Och idag är det Halloween!!
Happy Halloween!!

Kramar!!
Annika

Marianne sa...

Simone: Nej, den här gången var det inte lätt. Tur jag kom på Morticia : )

KUL att du fick dina smycken i går! Det kanske var dem jag tänkte på, ja, och så att någon, minns inte vem, gör egna smycken. Ska bli kul att se i alla fall vad vi är för smycketyper!

Annika: Ja nu är det dags att plocka fram kameran igen för fredagstemana.

HAPPY HALLOWEEN HOPPAS NI FÅR JÄTTEROLIGT!
KRAM!

aurorabuddha sa...

Ah, hon ar ju sa lacker, Morticia!

Jag kan inte lova att jag klacker ur mig nagot till fredagstemat langre - jag ar san. :o/

Fast jag vill garna vara kvar pa listan i alla fall. Ratt vad det ar, vet du, sa har jag inspiration...

Fundersam Cecilia sa...

Jag hade svårt med temat förra veckan och hade inget att skriva om men jag kan inte påstå att jag hade så mycket mer att skriva den här fredagen heller tyvärr.
Ah så det är du som står för November!!Vad kul och vilka roliga teman du har valt.Ska bli jätte skoj.Ha en trevlig Halloween!

Kram!

Nilla sa...

Bra val! Ha en trevlig helg!

Desiree sa...

Wow, Morticia, det är ju skitbra! Coolt Marianne. Det var en riktigt bra utstyrsel att bära resten av livet. Snyggt, elegant och skräckinjagande i ett. Åh vad roligt med nya fredagsteman. Jag tycker du har valt riktigt bra kategorier. Ska genast börja fundera. Happy Halloween på dig.

Marianne sa...

Aurora: Det blir lätt så när man har mycket annat omkring sig, att man inte hittar inspiration till olika teman. För det tar ju lite tid att fotografera och greja för att få ihop någonting. Men det är ju så himla roligt! Först att fundera ut och knepa och knåpa, och sedan se hur alla andra har tolkat samma ämne, för det finns ju så många sätt.

Hoppa du på och av som du känner för, det är ju det bloggen är till för!

Cecilia: Jag kom på att jag också skulle kunna ha en pumpadräkt på mig med en stor påse på magen där folk ska lägga godis hela tiden, en sån som Gustav i Aberdeen har hos Emmama. Då hade det varit någon nytta med det hela : )

Hoppas du kan hitta på någonting i november!

Antar att ni är mitt i Halloween-firandet nu och HOPPAS ATT NI HAR JÄTTEKUL!

Kram!

Nilla: Tack, det var inte så lätt att välja men blev så glad när jag kom på den här damen! Dessutom blev hon ju pussad på armarna hela tiden : D

Hoppas du också har en skön helg!

Desirée: Tack! Ja man vill ju gärna se så snygg ut som möjligt, även om man har spökat ut sig : )

Kul att du tycker det var bra ämnen! Själv har jag egentligen ingen aning om hur jag ska göra, så jag måste också börja fundera!

Hoppas ni har JÄTTEROLIGT i kväll på Halloween!

Petra H sa...

Men, vilken bra idé att klä sig som Morticia! Själv är jag lite anti-maskeradklädsel så det blev annat på min blogg idag, dock relaterat till dagens datum.
Kul ämnen för nästa månad, men du fick mig lite stressad över julklappar... Borde redan fixa dem eftersom de får skickas med posten till Sverige i år!
Kram

Emmama. sa...

Vilka bra teman, nu ska jag hänga på jag med! :)

KARLAVAGNEN sa...

Jag tror att du skulle passa jättebra (inte för att du är lite små-mystisk eller så) och säkert klä jättebra i den klänningen.

Musikanta sa...

Jag ska försöka komma ihåg dina teman i november, de är skrivvänliga tror jag. Tiden går så fort och jag brukar komma ihåg att det är ett tema dagen efter.

Du har en utmaning att hämta i min blogg om jag inte redan har skrivit och talat om det. Kram och trevlig helg!

Marianne sa...

Petra: Jag är inte heller mycket för att klä ut mig, men hade jag bott i US hade jag säkerligen hoppat på H-tåget och gjort som Annika.

Det var lite tanken med ämnet julklappar att man kan börja fundera så att man slipper rusa runt i sista minuten : )

Kram!

Emma: KUL att du också hänger på! Jag har skrivit upp dig i min lista, den jag har på papper : )

Musikanta: Ja, häng med du också! Jag skriver upp dig också i min papperslista, så kanske du känner pressen : D

Och som jag skrev hos dig, alldeles här nere för två inlägg sedan gjorde jag utmaningen. Men det var nog telepatiskt så jag gjorde den innan jag visste : )

Marianne sa...

Karlavagnen: FÖRLÅT! Jag missade din kommentar! INTE meningen!

Jag skulle se fram emot alla pussar på armarna man ska få när man är Morticia : )

Marina sa...

Smart val måste jag säga! :)

Marianne sa...

Marina: Tack! Jag har inte hunnit in till dig på evigheter. Hoppas jag hinner snart!