onsdag 29 oktober 2008

Onsdagsrecept: Chokladröra

Ibland blir man hysteriskt godissugen - i alla fall blir jag det - och så har man INGENTING hemma. Stor katastrof. Då brukar jag göra chokladröra, så där som när man ska göra varm choklad, fast i stället för att hälla på varm mjölk äter jag upp röran.

Chokladröra - 1 pers max
6 tsk socker
3 tsk chokladpulver typ ögoncacao (inte färdigsötad som O'boy)
vispgrädde

Blanda socker och chokladpulver. Rör ner grädde och rör runt och häll på mer grädde och rör runt och håll på så tills du har lagom mycket chokladkräm och tills den är lagom tjock. Ju mer du rör dess tjockare blir krämen. Mumsigt blir det!

När man är ute och går på stan kan man ibland stöta på en herde med sin flock. De här getterna mötte vi i går.

Herde med flock i Kairo.

Nu måste jag nog gå och göra mig lite chokladröra.

16 kommentarer:

Mais oui sa...

Åh, va det lät gott! Det receptet skall jag komma ihåg :-)

Marianne sa...

Mais oui: Å, nu börjar jag bli proppmätt, gjorde en stor laddning för jag blev så sugen när jag skrev om det. Skönt med en riktig socker-choklad-kick ibland!

Fritt ur hjärtat sa...

Å vilka minnen jag fick! Bästisen och jag var alltid i stugan vid fryken, hennes mamma gjorde alltid denna röra när vårt sötsug satte in där mitt istorskogen! Nu längtar jag till värmland!

Emmama. sa...

Det där låter som en bra plan som tillägg till min kväll framför TV´n... ;) Kram!

aurorabuddha sa...

Sant dar gjorde min mamma jamt... nar barna var sma. Numer har jag varken socker eller kakao hemma. Eller gradde for den delen... :o/

Suzesan sa...

Låter som väldigt mumsigt när man är sugen på sött. Mina barn gjorde alltid Mullegodis förr när de var sugna på sött. Havregryn socker. Smör i pannan och låt det puttre tills det är krispigt. De älskade det. De gjorde det själv så det var inget jag behövde lägga mig i:)
Ta på dig väl så du inte fryser i den 25 gradiga kylan muhahahah:)
SovGott.
Kram
Susanne

sus (med fingrarna i syltburken) sa...

Ibland får jag för mig att göra mjölkchoklad och blandar till en röra som du beskrev. Men av någon outgrundlig anledning blir det sällan chokladdryck för jag slevar i mig röran. Min karaktär är verkligen helt kass, men jag är glad ändå!
Snart är det dags för julbak och knäckkok och vem är det som får ont i magen av för mycket pepparkaksdeg eller som bränt tungan på knäcken? ...

Laura sa...

Haha, vad roligt att stöta på getter mitt inne i staden! :)

Tack så mycket för att du svarade på min lilla läsarundersökning! Tant är man bara om man själv känner sig som en, så ja, är du en tant? :) Det tycker i alla fall inte jag! ;) Jag tycker att det är kul att ha vänner och bekanta i olika åldrar, klart man märker en viss skillnad i tänkandet och sättet att uttrycka sig, men åldern spelar faktiskt inte så stor roll. :) Jag tycker bara att det vidgar ens vyer och sätt att tänka!

Tack så mycket, nu på fredag ska A på en till läkarundersökning och om hemoroiden har blivit bättre tills dess så borde han få tid för operation i början av nästa vecka!

Jag har faktiskt ingen aning om vad mitt illamående i dag berodde på.. Jag hade ätit frukost innan vi gick hemifrån, så det berodde inte på det... :S Kanske jag bara hade lågt blodtryck.. :S

Kram!

Petra H sa...

Ha ha, vilken kaloribomb, men är man sugen så är man! Jag smet in i kvartersbutiken igår efter spanskan och köpte ett Twix, det är ytterst sällan som jag är sugen på något sött egentligen. Jag är mer en chipsmänniska - tur att vi inte haft chips hemma på ett tag nu!
Den där getskocken påminner mig om Petter och hans fyra getter ;-) och mannen vi såg i Tijuana med sin flock zebramålade åsnor - stackarna!
Kram!

Marianne sa...

Simone: Fryken! Där spenderade jag också min barndoms somrar och det var i Fryken jag lärde mig simma! Jag höll till i en by vid södra delen, Tolita, var höll du till?

Emma: Choklad borde anses vara en mänsklig rättighet ibland : D

Kram!

Aurora: Inte? Allt det som är så gott? Kan du leva utan choklad?

Suzesan: Steka havregryn och socker alltså? Det har jag aldrig hört talas om! Ska prova. Man kan ju alltid addera lite choklad eller bär också. Ska prova!

Kram!

Sus: Det är just precis så det började, redan när jag var liten. Mjölkchokladen blev alltid väldigt svag, för mamma försökte uppfostra mig till att inte sleva i mig hela röran : D

Gott med julbak! Ska kanske försöka göra någonting i alla fall. Jag är så där av eller på när det gäller jul, antingen vill jag göra ALLT eller så har jag ingen lust alls. Och nu har jag inte tid att göra allt ...

Kram!

Laura: Visst är det så, fy vad trist det hade varit att bara känna sådana som var exakt som man själv, både i ålder och sätt att tänka!

Skönt att du mår bättre nu, hoppas att A gör det snart också!

Kram!

Petra: Ja du vet så där tolv gånger om året måste man ju bara få i sig vissa saker, för mig är det choklad och annat godis i omåttliga mängder. Tur att jag inte behöver ha dåligt samvete för det, tvärtom hoppas jag alltid att några gram sa "fastna".

Zebramålade åsnor?! Varför? Det finns väl dessutom inga zebror i Sydamerika? Fast elefanter har visst ingenting emot att bli målade, det gör de väl i Indien har jag för mig.

Haha, undrar vad katterna skulle göra om jag kom med lite läppstift och rouge och försökte måla dem : D

Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Marianne, i Lysvik, närmare bestämt i Kärsviken. Mellan Sunne och Torsby, närmaste rälsbuss stannade i Bada.
Jag har hela min upväxt dansat i Kanisparken, Torsby och Sunne. Bodde i Karlstad på de tiden.
Tolita känner jag igen, men det var ju en bit ifrån oss.

Kerstin sa...

Åh, nu tar du mig med på minnenas allé. Sån chokladröra brukade jag få göra och äta hos min mormor när jag var liten. :) Det är kul när minnen från förr ploppar upp och man kan känna både smak och doft.
Ha en härlig dag.

Grekland nu sa...

Åh, jag blir också nostalgisk!! Sån chokladröra gjorde min mamma och jag ofta när godissuget satte in. Ser framför mej hur vi satt där med var sin mugg och rörde...

Jenny sa...

Vi brukade få göra sån röra med överbliven (redan vispad) grädde, när vi hade haft gäster när vi var små. ÅH vad det var gott :-)!! Tack för det minnesreceptet!! //kram

trollpackan sa...

Haha! Ja, är man godissugen så är man, och nöden har ingen lag;)
kramen

Marianne sa...

Simone: Så du är värmländska! Det var min mamma också, från Arvika, så jag har lite släkt där. Och Klas pappa är från Karlstad! Det var längesedan jag var i Värmland nu, snart dags för en lite roadtrip tror jag.

Kerstin: Ja, jag gjorde också sådan röra när jag var liten, och så kom jag plötsligt på det för ett litet tag sedan. Har inte gjort det på år och dag. Nu har jag nog gjort det varenda dag sista veckan, för vi har inte haft något godis hemma.

Ingabritt: Hihi, vi är visst många som blev nostalgiska av det här godiset! Tur att det är så enkelt att göra så att man slipper sukta utan kan göra det också.

Jenny: Hoppas ni hade gäster ofta så att ni fick det ofta : )

Kram!

Trollpackan: Och godissugen är man ofta i det här huset. I alla fall jag. Bara en enda liten kanelbulle kvar nu efter sista baket, snart dags för nya, för den här sista är Klas, jag har redan ätit min andel : (

Kram!