måndag 6 oktober 2008

Framsteg

Boganvilla.

Nu är även gardinerna i gästrummet på andra våningen klara. Jätteskönt och nu återstår bara sovrumsgardinerna. För stunden i alla fall eftersom vi inte har hittat rätt tyg till tv-rummet, så de ligger i alla fall inte på tur.

Jag kan tala om att man känner sig nöjd med sig själv när man tar sista stygnet för kvällen just som Hockeykväll börjar på tv och det alltså inte finns någonting som underhåller en längre medan man sitter där med sitt handarbete. För då krävs underhållning. Det fick jag i form av Karin som jobbar med att åka hem till folk och putsa deras kristallkronor, någon serie om en advokat i en mindre svensk stad och vad han råkar ut för, och Rapport då förstås.

I morgon måste jag in till stan för att handla lite presenter, så det ska bli kul.

Jag ska alltså stötta världsekonomin genom att konsumera.

19 kommentarer:

Jenny sa...

*trummeli trum med fingrarna på border*... och fotona på gardiner kan man se...var?? ;-D Vad skönt att du snart är klar och ännu skönare att veta att den ekonomiska krisen blev lite mindre djup idag - vad bidde det för shopping :-)!? //kramar

Jenny sa...

och det skulle då vara bordet, inte "border" //kram igen!

Saltistjejen sa...

Jag vill också se bilder!!!! :-)
Kramar!

Marianne sa...

Jenny: Hehe, jo då, det ska komma bilder. Men jag tänkte att först får alla bli klara, och så att man gör lite fint där bilden ska tas : ) och sen så.

Vi är nog på olika dagar. Det är i dag, tisdag, jag ska rädda världsekonomin. Så det har inte blivit något handlande än riktigt. Men det är fyra presenter som ska köpas. Kommer bara att kunna berätta om vad det ena blev, för de andra två kanske läser här. Ja, alltså fyra presenter till tre personer.

Kram!

Saltis: Du ska också få se bilder, sedan när alla är klara och det är lite städat runt omkring : ) Promise, cross my heart!

Kram!

Emil sa...

Är det SVT-europa du ser på?

Marianne sa...

Emil: Ja, SVT Europa. Mycket bättre program än alla Amerika-influerade Dubai-kanaler. Jag älskar SVT! Förstår inte allt prat om att lägga ner public service!

Ska alldeles strax in till Zamalek. Ska berätta om den butiken jag ska till sedan.

Truddelutt sa...

Usch, gardinpyssel är inte kul! Även om det är väldigt fint när de är på plats sedan.
Köpte gardiner på Ikea en gång. Eftersom de var väldigt mycket för långa köpte jag ett sådant där "stryka-på-fållband" för att underlätta själva uppfållningen. Jag mätte och strök och hängde upp första gardinen. Gick ju riktigt bra! Gick lika bra med den andra ända tills jag hängde upp den och såg att den var för lång. Hade mätt fel på 50 centimeter! Hjärnsläpp kallas det!

Emil sa...

Jag har aldrig haft lyxet att se SVT-europa så jag är ganska fäst vid "Dubai-kanalerna" men det var nog mest för att de var de enda som visade amerikanska filmer/serier. Man blir inte så kräsen när de flesta kanalerna är på arabiska. Ibland kom jag på mig själv när jag satt och tittade på Babar, mest för att det inte fanns något annat att se som var på engelska... Fast den här gången ska jag försöka se mer arabisk TV!

Annika sa...

Så snajsigt att du har svt Europa. Blir ju avis! Men jag ska inte klaga för jag har ju svt över internet. Idag ska jag se det allra sista avsnittet av Singelmammorna. Jag har verkligen gillat det programmet.
KRAM!!

Lia sa...

*Skrattar gott här*. Jag är alltå inte en sån dålig person då, eftersom jag också stöttar världsekonomin så det sjunger om det med min konsumtion! hahahaha, det var kul Marianne=)

Kerstin sa...

Jag säger som många andra: vi vill se bilder nu! :)
Och att man stöttar världsekonomin när man shoppar är ju lysande! Det ska jag ha som försvar när jag shoppar i fortsättningen. :)
Tack för tipset och ha en fin shoppingdag.

trollpackan sa...

Ja, Livet i Fagervik är en trevlig serie!
Kul med nya gardiner, fast som sagt...vill se bilder;)
kramen

Marianne sa...

Ja nu är det en Boganvilla för mig , jag blev helt vilsen på den vita blomman du visade förut. Och jag säger som alla andra. Vi vill se foton på dina gardiner snart. Känn dig för allt i världen inte stressad, vi väntar så gärna. Den som väntar på nåt gott...osv :o)
Kram från Marianne i Sverige

Marianne sa...

Truddelutt: Nä, det är därför jag blir lätt manisk, annars vet jag att det inte blir färdigt. Haha, alltså finns det en fördel med att allt inte är rakt i huset så att man inte bara kan mäta och sy, utan måste hänga upp gardinerna och nåla på plats för att det ska se ut som om de är lika långa : ) Tur att det bara var sånt där band att stryka då, lite mer retligt om man har suttit och fållat i några timmar ...

Emil: Men du har sett SVT! Och det är ungefär samma sak fast blandat ettan och tvåan. Du får titta på SVT Europa när du hälsar på hos oss någon gång.

Jag har skaffat mig en arabiskalärare! Hans bil är på verkstad just nu, men vi ska köra igång om en tio dagar. Då kommer han hem till mig och undervisar, enda chansen för att jag ska hinna med det just nu. Hinner bara med väldigt korta och anpassade läxor, inte så att man hänger med i en klass. Hoppas nu han är bra. Nå, något ska jag väl lära mig, ljuden om inte annat, så går det lättare sedan. Och bara 75 pund per timme!

Annika: Jag har inte sett ett enda avsnitt av singelmammorna. Har för mig att det sänds lite för sent för att det ska bli av. Och det är supernajs att ha den kanalen, det är trots allt lite mysigare att krypa upp i soffhörnan än i datorstolen!

KRAM!

Lia: KLART att du inte är en dålig person! Det är när vi slutar handla som ekonomin går ner ännu mer. : )

Kram!

Kerstin: Jag lovar! Bilder kommer. Nu återstår bara tre längder, alla till sovrummet. Sedan ska jag fotografera och visa. Hoppas Klas orkar hänga upp dem när han kommer hem från gymet så att jag kan nåla och sätta igång med dem.

Det gäller att shoppa så länge vi kan nu, vem vet, en vacker dag kanske vi inte kan det längre om det fortsätter på det här sättet. Så det är bara att passa på så att företagen finns kvar så att vi har jobb ...

Alla försvar är bra : )

Trollpackan: Visst är det en gullig serie! Hoppas den håller på länge.

Bilder kommer! Bara sovrummet kvar, och det är normalbredd på de tre längderna, så det blir nog klart endera dagen. DÅ kommer bilder.

Kram!

Marianne i Sverige: Vi har rosa, vita och gula boganvillor. Får försöka ta en bra bild på den gula också. Och jag måste ge dem lite näring!

Haha, det är inte gardinerna som stressar mig, det är lite mycket jobb just nu. Men jag tar dem på kvällarna. Det är kadaverdisciplin som gäller här hemma just nu: Jobba - blogga minimalt - sy gardiner. Så när de är klara får jag mer bloggtid!

Kram!

Emmama. sa...

SVT Europa är ju fantastiskt, jag kollar på nätet och tycker det är fantastiskt! Det är bara tokar som vill lägga mer svt, jag håller med dig, väldigt bra kvalite rakt över.

Emil sa...

Vad kul att du ska få en lärare i arabiskan! Lycka till!

Marianne sa...

Emma: Du bör kunna få in SVT Europa hos dig. Men nätet är ju också bra. Och så har du ju fördelen att förstå vad de säger på alla inhemska kanaler, själv har jag aningen svårare med den saken : ( Men nu ska det bli andra bullar av och jag hoppas att min lärare är bra och att vi ska kunna hålla på så länge jag bor här, för då kanske jag till och med kommer att kunna prata ordentligt till slut.

Emil: Ja, äntligen! Förhoppningsvis ska jag kunna prata som en civiliserad människa i slutänden! Jag sa till honom också att det är talad arabiska i Kairo som jag vill lära mig, så han inte kommer förberedd på MSA och det slutar med att jag bara kan läsa tidningar : )

Lullun sa...

Så lyxigt det låter med svensk TV! Och ja; grattis till ännu ett avklarat jobb så klart! :-)

Marianne sa...

Lullun: Kan inte du få in SVT Europa? Det sänds ju via satellit. Fast det är klart, man får inte in det i US, så kanske inte. Men ända bort till Asien når det, det vet jag.

Tack, ännu en längd är avklarad i går kväll, så nu är det bara två kvar. Ska försöka göra dem i helgen, i dagsljus, för de är lite mörkare.