lördag 11 oktober 2008

Läsarundersökning

Denna roliga läsarundersökning snor jag rakt av från Emmama, med introduktion och allt. Jag är så intresserad av vilka ni alla är som läser och hoppas ni kan svara på mina frågor så jag får veta mer om er, vare sig jag känner er eller inte ... : ) Glöm inte skriva ditt namn (eller pseudonym om du vill vara anonym) någonstans! : )

Så, hej!

1. Vad pysslar du med om dagarna?
2. Hur länge har du läst min blogg?
3. Känner vi varandra (hur) och har vi träffats?
4. Vilken är den bästa boken du läst i år?
5. Din favoritlåt eller favoritmat eller favorit-någonting-annat just nu?
6. Vilken är din favoritblogg?
7. Önska något. Vad som helst!

28 kommentarer:

Lullun sa...

Har inte varit inne hos Emmama ännu, så den här var ny för mig. Vilken kul idé; hoppas många "okända" läsare hoppar på, för ja, mig "känner" du ju redan på ett sätt. Men jag svarar ändå... :-)

1. Ensamstående mamma, informationschef & bloggare, det tar det mesta av min tid. ;-)
2. Ca sedan februari 2008 tror jag.
3. Vi har bara träffats via våra bloggar.
4. "En fattig familjs hem tar bara fem minuter att riva" av Pernilla Ahlsén.
5. Är inne i en extra "nyfiken" period då jag leter reda på nya favoriter inom det mesta. Just på matfronten är det dock lättvindigt som gäller just nu.
6. Vill inte såra någon genom att bara välja en, men din är helt klart bland dem på den gemensamma/delade 1:a platsen! :-)
7. Rent privat har jag en önskan, som involverar kommande fredag och tiden därefter. Håller önskan dock lite för mig själv, men hoppas på att en tumme här och där hålls för mig ändå. *hihi*

Mia sa...

1. Jobbar som projektledare på marknadsavdelningen på Volvo Personbilar. Inte den säkraste arbetsgivaren i dessa tider, men jag trivs på jobbet och hoppas få stanna kvar!
2. Ca 4 månader. Hittade den via min underbara vän Millan i Bristol!
3. Nej vi känner inte varandra.:-)
4. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini
5. En favorit just nu är att få sova en hel natt :-) Favoritmat allt med getost i!
6. Bland annat Millan i Bristol, Aglio e olio och din såklart! :-)
7. Jag vill bli färdig med vår utbyggnad av hallen och få bort allt skräp från gräsmattan.

Trevlig helg!

KARLAVAGNEN sa...

1. Vad pysslar du med om dagarna?
Jobbar om det är vardag.
2. Hur länge har du läst min blogg? Sedan någon gång under 2008.
3. Känner vi varandra (hur) och har vi träffats? Vi har aldrig träffats, men det känns som om jag känner dig. Som en gammal go vän.
4. Vilken är den bästa boken du läst i år? Ååh, hoppas ha den kvar, men Sjöjungfrun av Läckberg var inte så dum.
5. Din favoritlåt eller favoritmat eller favorit-någonting-annat just nu? Thai anything, Indian anything. Favvislåt? Hmm, återkommer!
6. Vilken är din favoritblogg? Flera stycken: din, Krubb, Stampe och Stella, Mimos, Emmama, Saltistjejen, Petchies, French touch etc etc etc
7. Önska något. Vad som helst! Oj! Att jag kunde spola tillbaka tiden med några månader förutsatt att jag har den kunskap jag har idag om vad som hänt. Mer realistiskt? God hälsa till alla!

KARLAVAGNEN sa...

6. LULLUN också, etc etc etc..

Laura sa...

1. Jag sover länge, bloggar och läser bloggar och städar ibland. :) Med andra ord lever jag en turkisk hemmafrus liv just nu. :)
2. Hittade hit för ca en månad sedan.
3. Nej, bara genom bloggen.
4. Kommer inte på någon särskild bok som har stått ut bland alla böcker jag läst i år. :S
5. FavoritKATT: Cinnamon som bor på våran bakgård!
6. Jag kan inte heller välja ut en favorit bland alla de bloggar jag läser. De flesta bloggarna jag läser har en eller annan anknytning till Turkiet, så de läser jag väldigt ofta. Din också, som du ser. :)
7. Jag önskar...att jag får fira jul tillsammans med min familj OCH Ahmet i år!

Laura sa...

Den här läsarundersökningen var riktigt kul, jag tror att jag "lånar" den men ändrar på en del frågor! Hoppas att det går bra?

Nu har jag rensat bland mina bloggar och har kvar ett trettiotal, precis lagom. Ibland så klagar jag över att ingen skriver något, men redan nästa dag då jag har mycket att göra och inte hinner läsa så skriver alla mycket och intressanta saker! Och så får jag ångest om jag inte hinner läsa allt... Det känns som ett diskberg som bara blir större och större... :P Nu är det i alla fall lite bättre.. PS. Du är fortfarande kvar på min blogglista... ;)

Suzesan sa...

1, Veckodagarna jobbar jag som kock. Just nu ett dagis när havet.På helgerna gör jag just nu så lite som möjligt. Läser bloggar fyller på mitt tänk och får ideér och många skratt. Fixar med min egen blogg äter och sover.
2. Jag minns inte men från nån gång i våras. Kul iallafall. Tack Marianne. Jag minns att det var rökningen som gjorde att jag skrev min första kommentar:)
3. Nääe vi känner inte varandra men ibland när man finns i bloggvärlden så känns det som om man är bekant på nåt sätt. Det skulle nog vara trevligt att lära känna varandra.
4, Favoritbok iår är med Malin Sävstam "När livet stannar". Jag sträckläste den utan att lägga den ifrån mig.
5. Min *favoritlåt åhhhh så många. Men min allra bästa är "Living next door to Alice" med Smokie. Måste nog välja den.
*Favoritmat ååhhhh jag är ju mest trött på det som alla längtar efter.Men jag älskar att äta allt som är långkok. Men kyckling och fisk är favoritmat. Just nu kyckling. Jag "snöar in" på olika maträtter.
6. *Favoritblogg Din såklart och den delar du med alla de som jag lagt kommentarer i detta året. Jag läser några få utvalda bloggar. Skriver inga namn så blir det lika och den platsen delas med två kändisar ...som skriver mycket intellektuellt och asroligt. En poet och sångare och en sångare och skådespelare revyartist osv och lite "revolutionär". Fast den sidan har poeten också det är en ny erfarenhet*fniss*Tjipp tjohho!
7. Nu har jag önskat nåt som jag verkligen vill mest av allt så väggarna knakar... MEN som med alla önskningar så ska man behålla dem för sig själv. Förutom att jag vill att mina barn skall ha hälsan och få ett bra vuxenliv och alla jag tycker om vänner ... nya och gamla vänner skall ha detsamma. Ni alla här och alla snälla. Jag önskar mig en stor drös med pengar också så jag kan få sprida dem omkring mig och shoppa tills jag ångar mig och tänker "Vad har jag gjort som jag har slösat"
Over and out
Kramar och godNatt
Susanne

Victoria sa...

1. Jag försöker stöka undan tvätt, stryk, städ och sånt trist så fort som möjligt och sen sitter jag vid datorn, framför TV:n eller med näsan i en bok!
2. Jag vet inte riktigt, kankse ett år? Det känns som om jag varit med länge!
3. Nej, vi har inte träffats, fast det känns som om vi har det! :o)
4. Det måste vara någon bok av C S Friedman.
5. Min nya kamera är min nya favvogrej!
6. Jag kan nog inte välja någon favoritblogg, jag har över 100 bloggar i min Favourites-lista och det växlar hela tiden!
7. Jag önskar att det ska ordna sig med vår vistelse här i USA, jag börjar bli trött på att inget veta och att bara vänta på vad andra bestämmer!

Annika sa...

OK, även fast du känner mig får du en lista här :-)

1. Säger som Victoria. Sen är jag bloggare, power walkare etc.

2. Vet inte, Marianne. Är det mindre än ett år?

3. Vi har inte träffats IRL.

4. Svårt, men som jag skrev hos Emma så är det nog Life in the tunnels beneath NYC. Fascinerande till max.

5. Hösten.

6. Jag avskyr såna frågor. Har så många favoritbloggar, alla som finns på min länklista är favoriter.

7. Att alla ska få vara friska, obama for prez----mm mm

Kersti sa...

1. Fyra dagar i veckan är jag arbetterapeut till ett gäng rörelsehindrade barn vilket innebär allt från finmotoriska bedömningar, träning av finmotorik, utprovning, beställning och inträning av hjälpmedel, och säkert tusen andra saker. När jag inte jobbar där jobbar jag hemma med att få allt att fungera i ett hem med tre barn, make, hund och hamster.

2. Jag tror att det är sen i våras någon gång. april maj kanske.

3. Nej vi har aldrig träffats så vitt jag vet.

4.Det måste bli två: Kvinnor på ett tåg av Anita Nahir och Skugga Baldur av Sjón.

5. Svårt att välja varken det ena eller det andra. Det beror så på vilken sinnesstämning jag är i. Men en favoritsysselsättning är att fotografera.

6. Det är omöjligt att välja.

7.En trevlig middag tillsammans med familjen där alla är på gott humör samtidigt.

Marianne sa...

Hi,hi, - klart jag hänger på. Men mitt svar kan du och förhoppningsvis några andra bloggare ute i världen få på min egen blogg. Har just nu svarat där. Vore jättekul med lite nya besökare.
Må så gott !

Marianne sa...

Lullun: Inte en enda okänd som har svarat! Snyft! Jag är ju så nyfiken : )

Kul att veta lite mer om dig i alla fall. Fast jo, det mesta visste jag ju redan. Håller i alla fall redan tummarna för nästa fredag!!!

Mia: Ja, det är så trist det som händer med Volvo! De skulle aldrig ha sålt, gått ihop med Saab eller någonting i stället, jag tror det är livsfarligt att sälja ut till andra länder för man förlorar svenskheten i företaget då och blir bara en division bland alla andra. Hoppas verkligen att du får vara kvar!

Hoppas att Millan får sin Böna snart, jag är ju så nyfiken!

Karlavagnen: Visst är det konstigt att man aldrig har träffats men ändå känner varandra! Så är det, och det är så härligt tycker jag. Sjöjungfrun har jag inte läst än, blev lite besviken av Tyskungen så jag hade inte så bråttom till nästa. Men jag får läsa den när jag kommer över den.

Jaaaa, allt thai!

Laura: Hahaha, tror du turkiska hemmafruar sover lika länge som du? Jag tror de är uppe i ottan och förbereder alla meze som ska serveras på kvällen när karln kommer hem så att de är lagom marinerade och lagom rumstempererade inte för varma och inte för kalla : D

Och låna på du, det är bara roligt när sånt här sprider sig. Ska gå in och svara hos dig också.

Ibland måste man rensa lite, jag har tre listor. En varje dag (som jag just ni inte hinner den heller), en rätt ofta och en bara lite då och då. Du är med på min varje dag. Ska lägga dig i länklistan också tänkte jag.

Suzesan: Nu blir jag ju nyfiken på vilka de där två kändisbloggarna är. Läser själv inte en enda kändis, har inte hittat någon som jag tycker är intressant nog.

Försökte mig på fisk i dag, vi hittade frusna laxkotletter som var rätt okej, och gjorde ett lime-chili-smör till. Det blev jättegott faktiskt, sparris till.

Victoria: CS Friedman har jag aldrig hört talas om. Vad är det för böcker hon/han skriver? Jag blev nyfiken!

Kul med din nya kamera! Såg den fina blomman du hade fotat. Visst är det kul. Jag har också en PowerShot förresten, men den är gammal nu. Den har jag med mig när jag inte orkar släpa på den stora.

Annika: Jag tror det är något halvår ungefär. Men det känns som länge utom när någon refererar till ett gammalt inlägg som jag inte har sett.

Måste också läsa den där boken om folket i tunnlarna. Nu har jag ju hittat två nya bokhandlare, så någon av dem kanske har.

Jaaa, Obama. Inte långt kvar till domedagen nu!

Kersti: Hahaha, ja en familj med tre barn, tonåringar kanske, då förstår jag att man önskar sig att alla ska vara på gott humör samtidigt och en hel middag! Du har verkligen ett givande jobb, det måste kännas så skönt att kunna hjälpa barn att klara av det dagliga livet lite lättare.

Marianne i Sverige: KUL! Jag kommer och tittar, så klart.

Anonym sa...

1. Jobbar på en stor revisionsbyrå.
2. Å, dagarna och veckorna går så fort så jag har ingen aning. Ett halvår? Ett år?
3. Vi känner inte varandra. Jag minns ärligt talat inte ens hur jag hittade till din sida. Jag vet bara att jag blivit kvar och att du finns på min kortlista "Dagliga besök".
4. Oj, den var svår. Tidigare noterade jag böcker som jag läste i en särskild bok men nu när jag inte gör det längre så är det svårt att komma ihåg. Jag läser ju en hel del men mitt minne är lite dåligt.
5. Favorit-skådis just nu: Daniel Craig.
6. Har ingen favorit-favorit, allt beror på humör, men jag har en lista på bloggar som jag bara måste besöka dagligen. (Se punkt 3 ovan.)
7. Jag önskar två av mina bästa vänner ett lugn och bra år. De har hänt så mycket jobbigt och tråkigt för dem så jag hoppas att de kan få hämta andan ett tag.

Laura sa...

Hehe, nä, du har nog rätt i att de flesta turkiska hemmafruar inte sover lika länge som mig... :) Men de flesta sover ändå längre än svenskar, i och med att man ofta går och lägger sig senare här. :) Vissa stiger ju också upp tidigt och gör i ordning frukost till sin familj, städar undan och sover sedan en stund på dagen också.

Ja, jag har också tre listor precis som dig. :) De jag läser varje dag har jag på bloggkoll, så de som jag går in och tittar på nu som då under mina favoriter på datorn, och så en kategori som jag kallar: Blogs to look at later... :P Men tyvärr så har jag aldrig tid för "later"... :( Det finns ju så många intressanta bloggar! Vad roligt att höra att du läser min blogg! :D Jag blir gärna länkad, ska länka till dig med.. ;)

Ska lägga in den där frågelistan på min blogg snart, men jag ska som sagt ändra lite på frågorna.. :) Men tack för idén!

Så har jag ju inte heller ett stort hem eller en stor familj att ta hand om (ännu), så jag har mer tid att sova. :) Men det lyckas nog knappast med fem småttingar som Ahmet vill ha... :P

Laura sa...

Oj, det sista stycket kom av någon anledning längst ner... :S Det hängde i alla fall ihop med det jag skrev om att vara turkisk hemmafru!

Ulrika sa...

1. Vad pysslar du med om dagarna?
Jobbar i en bar, lagar mat ät hungriga amerikaner. Hemma fixar jag, skriver, städar, tittar på TV, pysslar i trädgården, läser.
2. Hur länge har du läst min blogg? Ett par månader nu, med glädje!
3. Känner vi varandra (hur) och har vi träffats? Nej vi har inte träffats. Än.
4. Vilken är den bästa boken du läst i år? Har nog inte läst den ännu, men håller på med Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Skum att läsa på engelska dock.
5. Din favoritlåt eller favoritmat eller favorit-någonting-annat just nu? Sushi. Alltid sushi. Walk the Line med Chris Daughtry. Sova.
6. Vilken är din favoritblogg? Alla på min länklista samt ett antal som jag är för lat för att lägga in där så dom hamnar under favoriter. Ska skärpa mig.
7. Önska något. Vad som helst! Yes! Eh... ? Massa pengar så jag aldrig mer behövde arbeta för att få tag på dem. Vill jobba, men inte för pengar.

Saltistjejen sa...

Skoj! Jag tror inte jag har svarat hos Emmama dok. Hann nog inte det då när jag läste just det inlägget på hennes blogg. Allt hndlar om timing nuförtiden...

1. Jag går upp supertidigt (iallafall i min värld) nuförtiden och matar Lill-Skruttan, snor mig sedan som sjutton så att jag snabbt kan komma till jobbet. Där tillbringar jag sedan min arbetsdag med att slabba och labba, sitta framfördaorn också. Och så dricka kaffe! För att hålla mig vaken. Och för att vara social. Och för att det är så gott!
Efter jobbet skyndar jag mig hem för att vara med Lill-snorpan. Då kan M gå tillbaks till sitt jobb ett tag till. Sedan är det middag och OM man orkar och inner kanske lite TV, eller filmtittande, bloggande eller så. Men ibland blir det sängen mer eller mindre direkt...

2. Oj, jag minns inte ens riktigt nu. Mindre än 1 år är det det vet jag. Kanske att jag började ngngång runt Ellas födelse??? Fast som sagt jag minns inte riktigt. Tiden är ju så konstig att den går både fort och långsamt på samma gång...

3. Nej vi känner inte varandra sedan tidigare. Dock känns det som jag lärt känna dig lite via bloggarna - din och min.

4. Oj, jag tror det är Kite Runner. Eller kanske The glass castle, men den senare minns jag inte ifall jag kanske ste förra året eller om det var tidigt iår?

5. Hm, min favoritmat just nu är nog fakemixikansk (typ tacos, burritos etc) samt även sushi. Fast inte tillsammans. Och så kan jag självklart sakan svensk mat!

6. så många! Har länkat till de jag följer regelbundet och som jag tycker jättemycket om.

7. Då önskar jag just nu att de vänner jag har som försökt få barn i ett par år nu utan att lyckas ska komma att bli gravida snart. och få underbara barn!

Saltistjejen sa...

Skoj! Jag tror inte jag har svarat hos Emmama dok. Hann nog inte det då när jag läste just det inlägget på hennes blogg. Allt hndlar om timing nuförtiden...

1. Jag går upp supertidigt (iallafall i min värld) nuförtiden och matar Lill-Skruttan, snor mig sedan som sjutton så att jag snabbt kan komma till jobbet. Där tillbringar jag sedan min arbetsdag med att slabba och labba, sitta framfördaorn också. Och så dricka kaffe! För att hålla mig vaken. Och för att vara social. Och för att det är så gott!
Efter jobbet skyndar jag mig hem för att vara med Lill-snorpan. Då kan M gå tillbaks till sitt jobb ett tag till. Sedan är det middag och OM man orkar och inner kanske lite TV, eller filmtittande, bloggande eller så. Men ibland blir det sängen mer eller mindre direkt...

2. Oj, jag minns inte ens riktigt nu. Mindre än 1 år är det det vet jag. Kanske att jag började ngngång runt Ellas födelse??? Fast som sagt jag minns inte riktigt. Tiden är ju så konstig att den går både fort och långsamt på samma gång...

3. Nej vi känner inte varandra sedan tidigare. Dock känns det som jag lärt känna dig lite via bloggarna - din och min.

4. Oj, jag tror det är Kite Runner. Eller kanske The glass castle, men den senare minns jag inte ifall jag kanske ste förra året eller om det var tidigt iår?

5. Hm, min favoritmat just nu är nog fakemixikansk (typ tacos, burritos etc) samt även sushi. Fast inte tillsammans. Och så kan jag självklart sakan svensk mat!

6. så många! Har länkat till de jag följer regelbundet och som jag tycker jättemycket om.

7. Då önskar jag just nu att de vänner jag har som försökt få barn i ett par år nu utan att lyckas ska komma att bli gravida snart. och få underbara barn!

Marianne sa...

Anonym: Hej och vad roligt att någon jag inte redan "känner" svarade! Du är så välkommen hit och jag känner mig verkligen hedrad av att vara med på din dagliga lista!

Smart idé att skriva upp lästa böcker i en särskild bok. Jag hade ju tänkt göra korta recensioner i min bokblogg, men det har bara inte funnits tid. Nu växer högarna av lästa böcker så att jag till och med funderar på att ta bort den bloggen!

Laura: Hehe, fem? Ja då lär du få att göra! Men då kan det ju vara skönt med en turkisk släkt i närheten som hjälper till lite : D Du vet väl förresten att svärmor i princip flyttar in när barnen kommer? Tillhör hennes mänskliga rättigheter, så glöm inte att sätta gränser från början om du inte står ut med det ...

Ska bli kul att se på dina frågor, jag ska svara, lovar!

Ulrika: Hej! Evigheter sedan jag hann in till dig! Ska åtgärdas direkt efter att jag har svarat på de här kommentarerna!

Jag försökte läsa Mankell på engelska, det var också helskumt och jag la till slut ner projektet. Dessutom var nog inte översättningen så bra. Det blir så konstigt att läsa om svenska företeelser sett ur svenska ögon men på ett annat språk. Om det hade setts ur en utlännings ögon hade det nog funkat bättre.

Saltis: Jag tror vi har läst hos varandra sedan ett par månader innan Ella föddes, för jag vet att jag redan var engagerad i din blogg när hon kom till världen. Praktiskt med en så stor händelse att hänga upp tiden på, det blir verkligen före och efter.

Hehe, nej tex-mex och sushi passar kanske inte så där väldans bra ihop : )

Laura sa...

Ja, Ahmet hotar ibland med att han vill ha fem, men jag tycker att vi ska vänta och se lite först om vi kan få ETT barn.. :)

Jo, jag vet att aläktförhållandena här är lite annorlunda... :) Nu är det ju så att A:s föräldrar bor i Esme som inte ligger så nära Istanbul där de har ett barnbarn, och det andra barnbarnet är på kommande i Alanya, så de träffar dem inte så väldigt ofta. Men de har ju precis byggt ett stort hus med 3 1/2 våningar, så det är tänkt att man ska kunna göra om huset till två lägenheter där något av barnen också ska kunna bo med sin familj i ett senare skede... :P Hehe, kan ju vara praktiskt om man behöver hjälp med barnpassning och så, men jag vet inte om jag vill bo så pass nära inpå dem.. Det beror också på var Ahmet kommer att hitta jobb efter att han tagit examen, om han hittar ett bra jobb här i Istanbul så fortsätter vi att bo här, men om han skulle hitta ett jobb i Izmit så skulle det ju vara den bästa lösningen att bo hos dem de första åren tills vi har råd att köpa eget... Jaja... Det får tiden utvisa.. :P

Du kanske känner igen Ismail Hacioglu från TV-serien Beyaz Gelincik som gick på ATV mellan åren 2003 och 2007? Han är en ganska känd skådespelare.. Ja, de liknar inte varandra så väldigt mycket, men det är vissa drag och vissa miner som gör att de ibland kan se nästan identiska ut. :)

Marianne sa...

Laura: Nej, det är inte Ismail jag tycker att jag känner igen, det är Ahmet! Men som sagt, han är bergis bara lik någon annan, för jag tror inte att jag skulle ha träffat honom. Fast vem vet, på någon fest, något bröllop eller liknande.

Nu har jag länkat dig.

Truddelutt sa...

Ja, visst vill man veta vilka det är som läser ens blogg. Här ska du få veta lite om mig.

1. Är arbetslös så jag letar jobb. När jag inte gör det så försöker jag vara ute och golfa en del nu innan säsongen är helt slut (är nybörjare för i år och vill lära mig så mycket som möjligt). Brukar träffa kompisar och ta en fika med mycket mera.

2. Vet inte riktigt. Har hittat dig via Sus länk. Interssant att läsa om dit liv i Egypten (ska förresten till Makadi i mars).

3. Nä, det tror jag inte vi gör :)

4. Oj, har inte läst någon bok i år. Däremot har jag lyssnat på en hel hoper. Den bästa var nog "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson

5. Favoritlåt är svårt för det finns så många bra låtar. Men om vi säger såhär så lyssnar jag mycket på U2, Kent, Metallica och Lars Winnerbäck och mina favoritlåtar med dem just nu är: Acrobat-U2, Generation ex-Kent, Nothing else matters-metallica och Hon kommer från främmande vidder-Lars Winnerbäck.
Favoritmat just nu är syrrans Pasta-tonfisk-paprika-champinjon-broccoligratäng. Så god!

6. Sus, Linslusen och Nya äventyr

7. Ett fast jobb som är intressant och utvecklande!

Marianne sa...

Truddelutt: Kul att du också svarar här! Men du ser, det är du som ska bli livsreporter! Jag vet inte vad du har för utbildning, men testa att intervjua någon du tycker är intressant och som du känner, eller flera stycken på ett tema, och prova sälja den till någon tidning! Vem vet, det kanske går. I så fall är det bara att fortsätta.

Makadi. Var ligger det? Är det här i Egypten? Jag får googla!

Jag har länge tänkt skaffa MP3-spelar och köpa talböcker (heter det så?) men det har inte blivit av. De var rätt dyra sist jag kollade. Du vet att man kan låna talböcker på nätet va? Jag har inte fått det att funka, vilket jag tror beror på att jag har Mac och inte pc. Allt görs för pc : (

Ninni sa...

Kul liten undersökning så det är klart jag svarar.
1. Jag är en "medföljande hustru" som är tjänstledig från mitt jobb hemma i Sverige och använder den fria tiden till att fotografera, plugga, nöjesläsa och blogga. Ibland måste jag städa, laga mat och tvätta men det brukar gå väldigt fort...
2. Jag vet inte riktigt, sen i våras nån gång kanske??
3. Nej vi känner inte varandra och har aldrig träffats.
4.Oj, jag har läst många som jag tycker är bra. Men några som jag kommer ihåg är Flyga drake - Khaled Hosseini och En halv gul sol - Adichie Chimamanda Ngozi.
5.Min favoritsysselsättning är att fotografera. Favoritmusik kan jag inte säga, det finns så många och det beror på sinnesstämning. Har upptäckt lite brasiliansk musik sen jag kom hit. Elis Regina och den nu populära Vanessa da Mata.
Lyssnar annars gärna på Lars Winnerbäck, Bo Kaspers, Peter Lemarc. mfl.
Favoritmat finns det alldeles för mycket av :-)Men förutom den goda brasilianska maten så äter vi gärna japansk mat. Och svensk förstås!
6. Favoritbloggar är alla de som finns på min blogglista men jag har flera som jag håller koll på regelbundet.
7.Att sonen som bor hemma i Sverige ska få ett fast jobb och dottern hittar ett bra examensarbete i Tyskland.

Marianne sa...

Ninni: Kul att läsa lite mer om dig, det enda jag visste var nog Belo Horizonte och fotografering! Den där Ngozi ska jag hålla utkik efter, en ny författare för mig och det är alltid skoj. Från Afrika?

Usch ja, det där med jobb är inte lätt som det ser ut i dag, men jag håller tummarna. Examensarbete borde vara lättare eftersom företagen inte behöver betala lön då. Just Tyskland har jag inga kontakter i, men om hon kan tänka sig andra länder kanske det vore idé med en efterlysning på bloggen? Jag vet ju inte vilket ämne hon pluggar i och för sig, men man vet aldrig, det kanske kan ge napp!

aussiekicki sa...

1. Vad pysslar du med om dagarna? Är lyxhustru i Sydney! Tar hand om barn och hem och spenderar gärna tid på stranden med barnen.

2. Hur länge har du läst min blogg? Oj, vet inte riktigt, ett halvår drygt tror jag! Eller är de tännu längre?

3. Känner vi varandra (hur) och har vi träffats? Nej, men det känns ju som om vi gör det! ;-)

4. Vilken är den bästa boken du läst i år? Fyra böcker av min nye favvoförfattare; Michael Robotham.

5. Din favoritlåt eller favoritmat eller favorit-någonting-annat just nu? Passion-Mango-smoothie från Boost... Syndigt gott!

6. Vilken är din favoritblogg? Oj, jag har många fina bloggar jag följer. Din hör till favoriterna!

7. Önska något. Vad som helst! Fred på jorden!!

Jenny sa...

Självklart ska jag svara, som bloggare måste man va nyfiken på sina läsare kan jag tro.....har själv ingen blogg, mycket pga tidsbrist.
1. Vad pysslar du med om dagarna?Jag jobbar som verksamhetschef, lägger mycket tid på min hundar, en schäfer och en portugisisk vattenhund. Tränar, tävlar och ställer ut. Umgås med särbon och familjen.
2. Hur länge har du läst min blogg? Kan nog vara ca. 6 månader. Hitta dig av en slump. Var i Egypten, Hurgahda och Kairo, i mars i år. När jag kom hem så googla jag på egypten för skoj skull. Då hitta jag din blogg. Kul att läsa!
3. Känner vi varandra (hur) och har vi träffats? Nej vi har aldrig träffats tyvärr. Du verkar vara en trevlig prick.
4. Vilken är den bästa boken du läst i år? Jag läser hundböcker, Naturligt ledarskap med Mickie, Mickie Gustafson
5. Din favoritlåt eller favoritmat eller favorit-någonting-annat just nu? Jag älskar pasta, thai eller svenks husman. En annan favorit är HÖSTEN...tycker att hösten är så skön för det infinner sig ett sånt behagligt lugn överallt....(tills man kommmer in i december förstås haha) sen är det vackert och skön luft.
6. Vilken är din favoritblogg? Jag gillar självklart din och sen är det mest hundkompisars bloggar.
7. Önska något. Vad som helst! Lugnare på jobbet!

Marianne sa...

Kicki: Kul! Jag tror också att det är något halvår eller så. Hihi, Robotham, det låter som om han är någon figur i Batman. En galen uppfinnare i Metropolis som råkar i klorna på skurkarna så att Batman får rädda honom : D

Jenny: Hej! Och välkommen! Vad roligt, de flesta som har svarat här "kände" jag ju redan. Tänk vad mycket det finns som man aldrig har hört talas om: Portugisisk vattenhund visste jag inte att det fanns. Ska googla så jag får se hur en sådan ser ut!

Kul att du har varit här! Hurghada har jag inte varit i än, och med tanke på att vi under dryga sex år i Turkiet inte lyckades ta oss till vare sig Antalya, Alanya eller Bodrum är det tveksamt om vi lyckas med Hurghada eller Sharm. Me El Gouna har vi varit i och vi åker ibland till Ain Soukhna som inte ligger så långt härifrån så att man kan göra det som dagsutflykt.