torsdag 23 oktober 2008

Fay Weldon

Nu kan jag avslöja vad det är jag jobbar så intensivt med och som är så fantastiskt roligt!

Jag håller på att översätta Fay Weldons senaste bok, The Stepmother's Diary för ALF bokförlag. Den kommer att heta En styvmors dagbok på svenska. Boken har fått strålande recensioner i Storbritannien, här är några exempel.

Fay Weldon is writing at the top of her game: her novel is highly recommended, except perhaps to anyone about to embark on a second marriage. Laura Thomson, Telegraph

In an age when so much dross is being published, it is really a treat to read such skilful writing. Virginia Blackburn, Sunday Express

Weldons usual sparkle is sprinkled over this wickedly funny secret diary of a modern-day evil stepmother, who is sick of the bad press she gets. Magasinet RED

Fay kommer till Boksalongen i Stockholm 3-5 april. Det ska verkligen bli roligt!

Fay Weldon blev världskändis på 80-talet med sin bok En hondjävuls liv och lustar som blev både Hollywoodfilm och engelsk TV-serie. De senaste åren har hon varit sorgligt bortglömd i Sverige - fastän hon har fortsatt att skriva och haft internationell framgång med sina böcker. 

Det är mig en stor glädje att få vara med och välkomna henne tillbaka till Sverige!

17 kommentarer:

Victoria sa...

Wow, vad kul!! Jag gillar "En hondjävul..." skarpt och har försökt få tag på den engelska filmen men den verkar inte att få tag i där jag tittat - den amerikanska är inte alls lika bra!

Kram!/Vic

Marianne sa...

Victoria: Ja, det är jättekul, men också massor av jobb och mycket research. Vilket jag tycker är superkul, man lär sig massor medan man jobbar.

Konstigt att inte den engelska versionen finns. Hör med Millan eller Emma, de kanske kan hitta den?

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Kul! Grattis!

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack! Det är superkul!

Fritt ur hjärtat sa...

Coolt, jag gillade en hondjävul mycket, läste boken först såg inte bara filmen.
Kan vara ett kort för migatt ha i rockärmen nu när jag helt plötsligt är med i en bokjunta;-) Men det skall jag blogga om när jag orkar.

Grekland nu sa...

Kul!Lycka till! När jag var i Sverige så hittade jag flera av dina andra böcker som du översatt i bokhandeln. Tyvärr blev det inget köp den här gången för jag hade redan fyllt min bokkvot (resväskan skulle bli för tung!!), men jag har dom på min lista för nästa gång...Kanske blir det Fay Weldon också då!

sus noterar sa...

Har skrivit in med rosa tusch i min kalender: "boksalong i stan 3-5 april)..Och om inget annat inträffar så är jag ledig då. Vill ha signerat exemplar av både författare och översättare! (för du finns väl med då? Snääääla!)

Stort grattis till dig! Jag har bara läst två böcker om kommissarien Cetin, ingen på engelska, men jag gillar dem verkligen! Fint flyt i språket och härlig "stämning". Du får ta åt dig, en bra översättning är A och O för att Sus ska orka med en överstt bok!

Kramen!

aurorabuddha sa...

Jattekul! Aker du till Sverige och traffar henne da, i april?

Kerstin sa...

Men vad kul! En hondjävuls liv och lustar var ju jättebra när den kom. Hoppas att den här blir lika bra, då har vi nåt att se fram emot.
Lyckta till med jobbet.
Ha det gott.

Marianne sa...

Simone: Har för mig att boken kommer ut i mars, så då kan ni ju ha den som juntabok. Eller så väntar ni till boksalongen och kommer dit och skaffar signerade ex, för jag antar att hon kommer att signera böcker där.

Ingabritt: Tack! Visst blir väskorna hopplöst snabbt för tunga! Jag brukar alltid bli tvungen att rensa ut saker i sista minuten. Böcker brukar jag köpa i Pocketshop på Arlanda, efter att de har vägt handbagage och allt, så då stuvar jag ner så många böcker jag kan i den väskan.

Sus: JAAAA vad roligt! Jag har redan planerat att åka dit, och ännu roligare blir det om du också kommer!!!!!

Och TACK, vilka fina ord! Nu blir det ännu roligare att jobba. Men inte mer jobb i kväll, det orkar jag inte.

Kram!

Aurora: Ja, det har jag tänkt mig. Som tur är slipper jag ju stå på scenen, så det ska bli jätte-jätteroligt! Har aldrig varit på någon bokmässa tidigare, men jag vet att arrangörerna är jätteglada för att Fay Weldon kommer, så det kommer att bli något alldeles extra att vara med om!

Kerstin: Den här är bra! Men annorlunda så klart. Fay Weldon har ett öga på samhällsfenomen som breder ut sig, och den här sätter fingret rakt på ett av dem. Hehe, kan ju säga så mycket som att jag önskar att jag hade läst den när jag var tio : D

BiRDiE sa...

DET förstår jag! och är den här boken bara hälfen så bra som "En hondjävuls liv & lustar" så köper jag den med glädje..!

Hoppas allt är bra med dig! Sitter och läser ikapp lite - både här och där ;)

Kram!

Marianne sa...

Birdie: Den här boken ÄR bra! Klas fick läsa första kapitlet och nu går han och tjatar om att han vill läsa mer!

Som sagt, jag har inte hunnit läsa bloggar på sista tiden, och kommer nog inte hinna mycket av den varan förrän jag har hunnit längre med den här boken, men jag återkommer även till dig!

KRAM!

Laura sa...

Grattis!

Jag har inte läst någon bok av Fay Weldon, men jag har hört om henne och jag hoppas på att snart någon dag få tag i någon av hennes böcker.. :)

Annika sa...

Det är så coolt, Marianne!! Grattis igen!

Marianne sa...

Laura: Tack! Ja, hon är en frisk fläkt med bitande kommentarer om olika mänskliga beteenden.

Annika: Tack! Igen : )

sus räknar dagar sa...

Vad kul! Då aes vi!
Ser du ett förvirrat fruntimmer som rasar boktravar och fumlar omkring så vet du vem som är på G...
*skrattar*

Marianne sa...

Sus: Hahaha, ja men vi kan väl bestämma tid och plats när vi närmar oss?

Kram!