tisdag 21 oktober 2008

Bordsdekoration

I dag var jag och åt lunch med min turkiska kompis M som snart flyttar tillbaka till Istanbul. Vi gick till en libanesisk restaurang i ett av de stora hotellen vid Nilen, och det var vansinnigt gott! Vi vräkte i oss olika meze, som falafel, hummus, tabouleh, auberginesallad, minipizzor med haloumi, kycklingknyten ... Vi åt så vi storknade.

På alla fina restauranger måste det ju självklart stå någon sorts dekoration på bordet. Det gjorde det här också, men inte av blommor utan av salladsgrönsaker! Det var bara att plocka åt sig av dekorationen och göra sin egen sallad direkt på tallriken. En himla bra idé som jag ska stjäla till någon middag när det passar att göra så.

Bordsdekoration. Lilla kameran, så ingen superbild.

Jag är fortfarande proppmätt, så Maken blev lidande och fick nöja sig med mackor till middag i dag. Men det är inte jättesynd om honom, för han fick lunch av mr Mahmoud i dag.

11 kommentarer:

sus sa...

Men vilken bra idé!
Den ska jag genast anamma. Visserligen brukar jag till vardags ställa grovt strimlade morötter och gurka i ett glas mitt på bordet, men det här var läckrare!
kul!

Annika sa...

Nej men vad coolt! jag har aldrig sett ngt liknande förr. Vilken bra ide! Och du, vad otroligt gott det lät med allt ni stoppade i er...Jösses vad jag blir sugen på sådan mat nu...

KRAMAR

Emmama. sa...

Vad gott allt låter och vilken kul salladslösning!! Och att ge en karl mackor till middag visar prov på mod! ;) Hoppas ni har en trevlig kväll! Kram!

Laura sa...

Vilken smart idé! Kulatt du delade med dig av det tipset här på bloggen!

aurorabuddha sa...

Namen sa kul!

Jag slar till och gor *varldens* godaste kottbullar till middag har idag...

Petra H sa...

Mums vad gott, jag älskar meze! Som jag sagt förut, min egyptiske kompis sa alltid att libanesisk mat är godast (och egyptisk musik) i mellanöstern. Vi har inte så många restauranger från mellanöstern här, det får bli när vi flyttar tillbaka till Europa!

Marianne sa...

Sus: Visst är det kul! Både kul och fint! Och gott : )

Kram!

Annika: Jag hade inte heller sett det tidigare, blev självklart tvungen att sprida tipset. Meze är så gott. Men det blir liksom aldrig plats över för någon huvudrätt!

Kram!

Emma: Han har själv sagt att han ibland kan nöja sig med mackor på kvällen om jag har mycket jobb, så det var inte förfärligt modigt. Får väl kompensera det med någonting lagat i kväll.

Kram!

Laura: Sådana här saker är till för att dela med sig av, det blir mycket roligare då! Fast jag borde ha sparat det till i dag, för jag vet inte vad jag ska göra för onsdagsrecept ...

Kram!

Aurora: Å vad gott! Jag kommer, jag älskar världens godaste köttbullar! Tror inte jag har gjort köttbullar sedan midsommarfesten i Istanbul 2007, då gjorde jag väl som vanligt en 2-300 köttbullar så det skulle räcka till alla. Köttbullarna hamnade av någon underlig anledning alltid på min lott ...

Kram!

Petra: Libanesisk OCH turkisk! Väldigt likt, men vissa små skillnader ändå. För mig kommer de på en delad förstaplats.

Inte långt kvar nu tills ni kan äta både chusi och meche : D

Kram!

Desiree sa...

Verkligen läcker och annorlunda bordsdekoration. Man får väl försöka sig på att göra något likande själv. Åh Meze är sååå himla gott. I love meze!

Marianne sa...

Desirée: Och så slipper man stå och hacka sallad, man behöver bara tvätta grönsakerna så får gästerna blanda sin egen sallad vid bordet.

Jag älskar också meze, måste tillbaka dit snart igen. Men till helgen blir det sushi, det har Klas lovat : )

BiRDiE sa...

Gud så fräscht! Den stjäl jag oxå..!

Marianne sa...

Birdie: Toppen, det var därför jag la ut det här, så att fler än jag skulle kunna stjäla idén!

Har inte hunnit in till dig heller på länge, har inte hunnit in till någon alls på länge. Men jag återkommer så fort jag hinner!