lördag 18 oktober 2008

Sushi

Inte så bra bild med lilla kameran, men dekorationen är en delfin gjord av rödbeta.

I dag provade vi nya sushirestaurangen i Dandy Mega Mall, där vi brukar storhandla. De bygger och bygger och bygger, så det kommer nog att bli Mega så småningom. Och nu är sushirestaurangen öppnad, har i och för sig varit det i någon månad men vi har inte pallrat oss dit förrän i dag. Det var i alla fall inte sista gången, det är ett som är säkert! Det var faktiskt första gången jag riktigt GILLADE sushi. Så där så att jag bara åt och åt och åt tills det inte fick plats mer. Tidigare har det varit att jag har smakat lite på några bitar, men inte kunnat äta mig mätt.

Vackert serverat, lite annorlunda än den sushi jag har ätit innan, till exempel smala stickor av morot tillsammans med fisken i dem som ligger närmast på bild. Och så framför allt dem som hette Crisp tuna, Crisp salmon och Crisp shrimp (räkan syns på bilden, de andra hade jag redan smaskat i mig när jag kom på att jag skulle fota). Det var inte fisken som var crisp, utan riset. De hade friterat, eller bränt, riset i en liten klump så att det var alldeles krispigt. Mmmm, så gott. Och tonfisken var kryddad med någonting så att den smakade alldeles ljuvligt utan att doppa den i soja och wasabi.

Det här är, som många andra, en kedja av restauranger, men jag tror inte att kedjan är så stor än, för det enda jag hittar på nätet är originalets hemsida, och det ligger i Sao Paolo i Brasilien. (Kunde tyvärr inte knycka några foton därifrån som jag hade tänkt.) Och på deras skylt står: Mori Sushi - Sao Paolo, Cairo.

Det finns någon Mori Sushi i US också såg jag när jag googlade, men jag tvivlar på att det är samma kedja.

Å, jag är redan sugen på att gå dit igen!

13 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Gott ser det ut!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ja, det var så himla gott! Suck, jag vet att man måste vänta i alla fall några dagar annars tröttnar man. Men jag är så suuuugen!

Det fick bli en kopp varm choklad nu i stället. Det gör jag på riktigt med ögonkakao, socker och grädde som man rör ihop och så gör man för mycket så att man måste äta upp det mesta av chokladkrämen för att mjölken ska få plats : D

Fundersam Cecilia sa...

Jag har aldrig ätit sushi faktiskt.Men jag är nyfiken på hur det smakar.

Emmama. sa...

Ååååååh, det låter så gott så nu måste jag snarast fixa lite sushi jag med! :) Finns hyffsat god här!

Svensk chekchouka sa...

mumma, jag älskar ris och suchi! det lät verkligen supergott!!

Annika sa...

Jag är galen i sushi, men kedjan du skriver om känner jag nog inte igen...Ska googla den jag också.
Låter ju jättespännande det där med crisp...det ska jag hålla ögonen öppna efter.
KRAM!! Och jo, NU är värmen i huset påslagen ffg för säsongen...NU är det höst :-)

Insiya sa...

Hejsan, jag har försökt skriva inlägg men det verkar som om inga har kommit fram. Aja, jag bor somsagt i Sverige och tycker dina recept är lite inspirerande och undrar ifall du kunde tipsa om något riktigt svenskt som egyptier skulle tycka om. Hälsningar Insiya

Insiya sa...

Kairo menar jag!!

Grekland nu sa...

Hm, jag måste nog vara en av väldigt få som aldrig ätit sushi...och inte lockar det mej heller (även om du skriver om det så det nästan vattnas i munnen). Men man vet aldrig, en vacker dag kanske även jag får lust att smaka!

Marianne sa...

Cecilia: Det är gott, men det kan vara bra att börja med bara någon enstaka bit, kanske lax som vi är vana vid, eftersom det ändå är lite annorlunda. Jag tycker du ska prova! Det är ju himla nyttigt också! Men se till att ta reda på vilken sushirestaurang som är bäst! Det finns rätt usla ställen också.

Emma: Jag satsar på nästa helg. Eller man kanske kan få till det i morgon kväll om nu Klas har affärsbesök ...

Chekchouka: Finns det bra hos dig också? Hur är det, ni bor väl ganska nära havet?

Annika: Ja, nu är hösten här också, vi behöver inte sätta på AC:n längre! Cirka 30° om dagarna och alldeles lagom skönt! Så där så det räcker med t-shirt men man är inte för varm och inte för kall utan bara alldeles lagom. Det är så skönt!

Kram!!!!

Insiya: Hej, där är du! Nej, det var länge sedan jag såg en kommentar från dig, så det har nog inte funkat. Konstigt!

Jag måste nog fundera på det där med riktigt svensk mat som egyptier kan tänkas tycka om. Jag ber att få återkomma om det!

Ingabritt: Ja det är väl du och Cecilia! Och jag säger till dig som till henne, prova någon gång. Men ta reda på vilken som är den bästa restaurangen, gå inte till vilken som helst. Och ta bara någon enstaka bit, gillar du det kan du ju alltid beställa fler!

Anna sa...

Hej Marianne!
Tack för senast!
Jag tror det sushi-stället du pratar om även finns på Seqouia i Zamalek...
Kram /Anna

Truddelutt sa...

Ser gott ut! Har inte provat sushi "på riktigt" någongång men ska absolut göra det.

Marianne sa...

Anna: Tack själv! Jo, det stämmer, de har på Sequoia också. Men jag har lite svårt för att äta där, för de tappade min kyckling på golvet och serverade den utan att ens damma av den. Det KNASTRADE mellan tänderna, kändes som om jag höll på att äta upp halva Sahara. Fördelen för oss med Dandy Mall är att det är där vi brukar storhandla, och det tar bara en tio minuter att åka dit. Nytt och fräscht och ingen sand på golvet heller : D

Kram!

Truddelutt: Gör det! Ta det lugnt och börja med en bit, kanske lax som vi är vana vid. Sedan kan du alltid beställa mer om du gillar det. Jag har ätit så där en bit, en bit, två bitar, en bit - och plötsligt var det så gott att jag bara vräkte i mig! Och det är ju bra, för det ska vara bra för hjärnan och det behöver jag : )