onsdag 1 oktober 2008

Dagarna bara försvinner

Jag är väldigt glad för att det här inte är min bil. För jag hade inte kunnat ta mig ut.

Dagen har ägnats åt en massa småplock och trevliga grannar, jag har inte läst en enda blogg och jag har inte skrivit ett enda onsdagsrecept (förlåt Sus att du fick äta pizza i brist på recept), jag har inte svarat på en enda kommentar men jag gläder mig åt att Fritt ur hjärtat är på bättringsvägen och i morgon lovar jag att återkomma.

Kan i alla fall tala om att jag i kväll har SMÅFRUSIT för första gången sedan i mars någon gång. Jag blev till slut tvungen att gå hem från våra turkiska grannars trädgård för det är allt bra ruggigt att sitta ute när det bara är en 25 grader : )

19 kommentarer:

Suzesan sa...

Grattis till att småfrysa lite. Jag repeterar baaaaaaaaarrraaa 25 graaaaaaader*skrattar*
Sköt om dig och ta på dig så du inte blir förkyld*fniss*Gahhaaa!
SovGott
Kram
Susanne

Desiree sa...

Oj oj vilken färg på bilen. Den är iallfall lätt att hitta. Men jag hade precis som du inte kunnat ta mig ut. Ha ha visst är det underbart att man trots allt vänjer sig vid hettan och faktiskt tycker att det är kallt då man i Sverige fortfarande tyckt att det var riktigt varmt. Jag känner igen det där. Låter som du har haft en bra dag. Ibland måste man liksom ta paus från dator och allt som har med den att göra. Det gör gott.

aurorabuddha sa...

Jassa, dar ar du!

Det ar samma har, med temperaturen menar jag. Om det ar under 30 grader, da maste jag ha kofta pa mig. :o)

Fransyskan sa...

Haha men det är ju flera centimeter på varje sida!! Klart det går att ta sig ut med bilen - det är gjort i ett litet kick bara man har rätt motivation!

Sådär parkerar dom alltid i Frankrike. Det är därför vi har små bilar här. Färdigbucklade.

Anonym sa...

Oj, nu försvann min kommentar. Jag tänkte bara att den där bilen är ju så liten att den ser ut att gå att lyfta ut!

Inga-Lill sa...

Instämmer m Desirée - bilen lätt att se - vilket måste vara en otrolig fördel när man tänker på hur trafiken är i Kairo!

"Frysa" o ta på sig lite extra kläder - det ger en härlig känsla när man till vardags bor i ett land m varmt klimat. Mys på! :-)

sus sa...

ha,ha...frysa?! Tycker inte ett dugg synd om dig (fast det är ju lite trist när man måste gå hem för att det är kyligt...)

Och bilen; säger som fransyskan att det är ju flera centimeter... och så vill jag minnas att det brukar finnas hjälpsamma herrar som hjälper till vid parkeringsbekymmer ha,ha!

Kerstin sa...

Haha. Ja den där stackaren får nog stå där ett tag.
Men frysa....25 grader?? Vi har 8 grader och snart åker lovikkavantarna på. ;)Regn, moln och grått är det. Dom sa just på radion att det kan bli snö i fjällen, tack och lov att vi bor vid kusten. :)
Ha en jättefin dag.

Emmama. sa...

Huuu så kyligt! ;) Idag har vi en ordentligt kall dag i Aberdeen, soligt och höstfint, det gillar jag! Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Haha, man vänjer sig vid värmen. Dags att plocka fram små lätta koftor när man ska vara ute på kvällarna. Bra för jag köpte mig ju en ny fin långkofta i ylle häromdagen, så den vill jag gärna använda snart!

Kram!

Desirée: Ja, det var färgen på bilen som fick det hela att bli lite kul. Annars ser man ju den synen rätt ofta här, men grå bil vid beige bil vid svart bil blir ingen kul bild. Och så dubbel- och trippelparkerar man rätt ofta. Begriper inte hur folk tar sig ut.

Visst vänjer man sig vid värmen! Nu tycker man att det är riktigt skönt ute när det är 33-35°, fastän det egentligen är hett som bara den och man borde svettas ihjäl. Och så fryser man lite snabbare. Men det blir kul att plocka fram lite koftor igen.

Aurora: Hihi, ja det är inte ofta jag "försvinner" så där, men ibland bara blir det så. IRL måste ju prioriteras ibland : )

Men visst är det skönt att ta på sig en kofta! Det ser lite kul ut bara under vintermånaderna när man själv kommer med ylletröja och halsduk och turisterna går omkring i linne och shorts : D

Fransyskan: Haha, ja det är nog jag som inte har suttit bakom ratten på alldeles för många år! Här är bilarna också färdigbucklade. Och man lackar inte om dem trots att det är superbilligt att göra det. För om man gör det sjunker andrahandsvärdet dramatiskt och bilen blir värdelös. Alltså bättre med buckla och avskavd lack än en fixad och snygg bil! Märkliga äro bilens värden : )

Matilda:Du har en ny symbol vid ditt namn. Konstigt. Eller så har jag inte varit uppmärksam tidigare. Synd att kommentaren försvann, den kanske poppar upp i rymden någon annanstans, på Mars eller så. Och med några fellaheens (lantarbetare från södern) kanske man kan lyfta ut den.

Inga-Lill: Ja, jag försöker få maken att byta och göra en av bilarna med takbox till "vår" för den är lika lätt att hitta. Ingen annan har takbox, så det är bara att svepa med blicken över p-platsen och så hittar man bilen. Det har annars hänt att vi har fått vandra runt några varv och leta.

Visst är det mysigt! Jag längtar tills jag får börja använda min myssjal igen. Jag har en i mjukaste ylle som jag hittade i en liten bod i Istanbul för nästan inga pengar (och erbjudande om frukost eftersom jag var första kunden) som jag älskar att svepa om mig när jag är hemma.

Sus: Ärligt talat var jag lite sugen på att gå hem och fortsätta fålla gardiner också, så det blev en jättebra ursäkt att gå. Jag fållar ju för hand (och hade fått femma i betyg om en syfröken hade sett stygnen) så det tar lite tid. Har klarat av 1,5 fönster av sju som ska ha nya gardiner så jag har att göra ...

Haha, just det, jag hade ju bildbevis här på hur hjälpsamma folk är. Det hade jag nästan glömt. Så någon hade säkert hjälpt mig om det var min bil. Vilket det tack och lova inte var : )

Kram!

Kerstin: Haha, ja man vänjer sig ju vid temperaturerna. Det är som Lullun i Grönland som tycker det är varmt och skönt när det är temperaturer över 0 ... Trettio tycker jag är rätt lagom. Hur ska detta gå när vi flyttar hem en vacker dag? Vi kommer att få hysteriska värmekostnader!

Vi hoppas att snön väntar till november hos er i alla fall. Men sedan vill ni väl ha den?

Marianne sa...

Emma: Ja vad mysigt, då får du ta på dig lite gosiga koftor och sånt! Man står ut med de flesta temperaturer bara det är sol, då blir man glad. Haha, utom att jag blir lite glad när det är några moln nu för tiden ...

KRAM!

Annika sa...

Haha, 27 grader...Imorse var det 8 graer när jag skjutsade Karolina till skolan.
HÄRLIGT!!! now we're talking!!
Gulligt rosa bil!! Passar ju bra in i oktober månad som ju är kampen mot bröstcancerns rosa månad.

aussiekicki sa...

Haha! Jag som trodde att du menade färgen, att det var därför du var glad att den inte var din! ;-)Kram!

Anonym sa...

Symbolen syns nu därför att jag använder Wordpress OpenID login istället för url login. Jag upptäckte av en slump att mitt namn inte är klickbart annars.

trollpackan sa...

Hoppas att du blir bättre snart!
Hmmm...själv tror jag att jag är på försämringsvägen...sörplar Röd solhatt...
kramen

Kersti sa...

Bara 25 lyckost dig. Jag ler när jag ser bilen på bilden. Jag minns ett av de roligaste dolda kameran program jag sett när de lyft in en bil på tvären i ett garage. En kvinna bad förbipasserande om hjälp för att köra ut den men de var bara intresserade av hur hon lyckats får dit den. Det går ju inte att återge i skrift men var verkligen roligt.

Marianne sa...

Annika: Bara åtta! Men då får du i alla fall använda dina nya koftor nu. Och du gillar ju hösten. Jag gillar bara en del dagar på hösten : )

Kicki: Haha, ja, det också. Okej jag gillar rosa, men någon måtta får det vara : D

Matilda: Aha.

Trollpackan: Jag mår bra, men det tenderar att bli fullt upp när karln är hemma : ) Det är därför jag är så osynlig i rymden. Nu har redan en dag till gått! Å andra sidan får vi mycket gjort här hemma som behöver fixas. Det är bra. Hoppas nu solhatten hjälper så du slipper bli sjuk!

Kram!

Kersti: Haha, jag hade nog reagerat likadant : D

nina sa...

Härligt att småfrysa lite! :-D Häromdagen regnade det KALLT här och jag frös om fötterna för första gången på evigheter, konstig och ovan känsla men jag gillade det. Det blev strumpor på och det händer nästan aldrig. Tror fötterna fick en chock. ;-)

Här tar de på mössa och fingervantar på ungarna så fort det är 20 grader eller lite kallare ute, själva går föräldrarna runt med shorts och T-shirt. Ser rätt kul ut. :-D

Marianne sa...

Nina: Wow! Strumpor! Fast jag ska erkänna att jag har blivit kall om fötterna några gånger av AC:n och tagit på mig strumpor. Då har liksom resten av kroppen ändå svettats men fötterna varit kalla så jag har inte kunnat stänga av AC:n ...

Vilken syn! Ungarna med mössa och vantar och föräldrarna i shorts och T! Ungar brukar ju annars hålla sig varmare än vuxna?