lördag 25 oktober 2008

Fler poliser

Med anledning av att jag blev tagen av polisen härom dagen, måste jag ju berätta att jag inte var ensam om det. En kollega till Maken fick höra att det skulle komma en väldigt ovanlig flyttfågel flygande på ett visst ställe vid en viss tid* över Nilen. Så för ett par nätter sedan tog han med sig en rejäl kikare och kamera och riggade upp det hela på en av broarna över Nilen. Och så riktade han in kikaren och kameran åt det håll där han trodde fågeln skulle synas.

Plötsligt var han fullständigt omringad av poliser som undrade vad i h-e han höll på med! Det visade sig att Israels ambassad låg i "skottlinjen" för kikaren ...

Det blev inget fågelskådande för hans del den natten. Han slapp i alla fall finkan han också, som tur var.


*Hur man sedan kan veta att det ska komma en fågel flygande på ett visst ställe vid en viss tid är någonting som övergår mitt förstånd, men så är det kanske.

11 kommentarer:

trollpackan sa...

HAHA! Vilken kväll!
Skönt att han inte blev en burfågel*fniss*
kramen

Truddelutt sa...

Oj, ni får då verkligen vara med om spännande saker :).

Tänkte just detsamma, HUR kan man veta att fågeln kommer just "där" just då?? Kanske har någon spejare på pass som förvarnar när fåglarna är på väg?

Anne sa...

Du milde, tänk att en sån oskyldig aktivitet som lite fågelskådande med kikare kan leda till sån uppståndelse. Lite som att man får akta sig för att säga ordet bomb på ett flyg, inte ens skämta om det på ett uppenbart skämtsamt och oseriöst sätt för då får man inte komma med (som jag förstått det).

Svensk chekchouka sa...

jag läste precis upp inlägge för maken som skrattade lika högt som jag!

Fritt ur hjärtat sa...

Men det är ju underbart! Vi stackars fågelskådare är ständigt missförstådda!!
Måste länka det här på mejl så min läromästare får se:-))

Marianne sa...

Trollpackan: Ja, skönt att ingen av oss blev burfåglar! Då hade vi väl fått besöka honom med lite kyckling, för jag tror inte maten är så vidare i finkorna ...

Kram!

Truddelutt: Jag ska fråga Simone (Fritt ur hjärtat) här nere, hon kanske vet om hon är fågelskådare!

Anne: Ja, de är väldigt restriktiva när det gäller både ministerier och ambassader. Jag lyckades fotografera svenska ambassaden, men då hade jag frågat en av de högsta om lov först. Hihi, så när vakten sa "Madam, madam, no photo, no photo" så sa jag att "Jo, för jag har frågat X om lov och han sa att jag fick." Hahaha, jag kände mig som en barnunge som har fått lov av pappa och så kommer mamma och säger att jag inte får : D Men jag publicerar det inte, om det nu är känsligt.

Chekchouka: Hahaha, ja, det är väl er och amrisarnas ambassader som alltid är känsligast. Jag lovar, det här är en ursnäll kille som inte skulle göra en fluga förnär!

Simone: Aha! Du är fågelskådare! Då kanske du vet hur man kan veta att en viss pippi ska komma flygande på ett speciellt ställe vid ett ungefärligt klockslag? Har bett maken fråga vad det var för fågel också.

KARLAVAGNEN sa...

Vet inte vem som var Dår-pippin i den historien! :-)

Tur att det slutade väl! Har ni också lagt om till vintertid?

Marianne sa...

Karlavagnen: Hahaha, jag skulle tro att han inte hade en susning om var den ambassaden ligger, och hade han det hade han förmodligen totalt glömt det.

Vi ändrade till vintertid redan för två månader sedan, dvs när Ramadan började mitt i sommaren : D

Annika sa...

Nä, inte mkt fågelskådande där inte...Haha! kan inte låta bli att garva!!
Kram!

Fritt ur hjärtat sa...

Jag var tvungen att rådfråga en mer erfaren fågelskådare, för min teori är enkel. men han säger att jo, jag har rätt.
Så här är det: Som fågelskådare har man koll;-) Man vet att det är flyttperiod, man vet att det går flyttstreck, man vet ofta också var det går. Dessutom är man "kännare" så man vet vilka fåglar som flyttar på dan, på natten, i gryning i skymning. Alla de fakta tillsammans gör att man mycket väl kan stå och vänta på en fågel mitt i natten.
Själv har jag stått just så och väntat på Nattskärra!

Marianne sa...

Annika: Ja tänk vilken syn det måste ha varit. Och de som såg men inte visste vad det var måste trott att det var världens farligaste Al-Q!

Kram!

Simone: Så enkelt var det alltså. Man bara vet sånt! Har bett Klas ta reda på vad det var för pippi, men det har varit en massa höga chefer här i dag så det har nog glömts bort i röran.