lördag 4 oktober 2008

Världens snällaste man

Stina

Jag har världens snällaste man. Det är nämligen så att en av våra katter emellanåt är en kisskatt. På senaste tiden har hon haft en väldig lust på våra soffor där nere i salongen. Soffkuddarna i vita soffan är tvättade ett antal gånger nu (de går in i tvättmaskinen som tur är) och vi har lagt plastad frotté över dem. Och vi har hittat ett spray som verkar hjälpa. Men nu har hon gett sig på skinnsoffan också ... Den är nog körd, vi har försökt tvätta kuddarna och de står på tork på balkongen, men det är tveksamt om de går att rädda.

Det är de enda ställena hon ger sig på.

Jag blev jätteledsen, för nu börjar det bli väldigt jobbigt. Och alla säger alltid att en kisskatt kan man inte ha, det enda som hjälper är att "ta bort dem". Så jag grät och sa att vi i alla fall måste hitta en riktigt snäll veterinär. Då sa han: "Det kommer aldrig på fråga, vi får installera glasdörrar eller liknande så att hon inte kommer in i salongen."

Det är så skönt att ha en så bra man!

16 kommentarer:

Emmama. sa...

Fin man! Inte undra på att han fått jobb på fina möbelföretaget! Mina föräldrar har samma problem med sin katt och de vägrar avliva den så de sätter upp barriärer in till "känsliga" rum när de sover/ inte är hemma och det har funkat! Jobbigt problem men man får kämpa på och hitta en bättre lösning än "det andra". Kram!

Suzesan sa...

Åhh så snällt av honom. Fin människa. Ånej var inte ledsen det kommer bli bra.
Är det nån slags kissprotest av Stina. Att den vill protestera eller bara markera revir eller rentutav bara har svårt för att hålla sig?!
Hoppas det hjälper med glasdörrar.
Kram
Susanne

nina sa...

Vad fint av honom att föreslå det! Jag förstår att du måste ha varit väldigt ledsen, jättesorgligt att behöva fatta ett sådant beslut. Jag tror också det kommer bli bra med glasdörrar så var inte ledsen. En stor cyberkram från mig och Kisse!

Marianne sa...

Emma: Jag GILLAR dina föräldrar! För det är ju så det är, de hittar ett ställe de gillar, resten av huset går fritt. Och det beror inte på lortiga lådor heller, jag har två stora till tre katter och de rengörs minst en gång om dagen. Stina är min stora flicka (hon föddes först av de tre).

Kram!

Suzesan: Nej, hon har inte svårt att hålla sig, då hade det hänt lite här och där. Tjorvan hade njursten en gång för många år sedan, och när stenen fastnade så att hon inte kunde så kom det små droppar lite överallt när hon lyckades klämma ut några. Så det är ingenting sådant. Kan vara någon revirgrej, men det tror jag inte heller för då skulle det också vara på fler ställen. Nej, jag tror det är så att en del katter hittar ett ställe de gillar att sätta sig och "fastnar" där.

Bra idé han fick med glasdörrarna. Han får prata med en glastillverkare på tisdag (helg nu) så ska det nog ordna sig.

Kram!

Nina: Ja, han är världens bästa! En riktigt bra idé faktiskt och det kan nog bli rätt snyggt utan att ta bort luft och rymt. Det är ju inte riktigt så att de får det trångt även om de inte får gå in just där ...

Kram till dig och Kisse!

Truddelutt sa...

Åh, fick en liten tår i ögat. Hemska tanke att ens måsta tänka tanken att ta bort ett husdjur.
Du har då verkligen en snäll man!
:)

sus sa...

ha, ha... nu ska jag berätta en hemlis... (eftersom det här är absolut bästa forumet för hemlisar..)
trudelutt, som har lämnat komments här är "min bästis", bara så du vet... och hon har en störtskön katt ... dessutom är hon en av världens goaste människor...

Men så trist med din katt... eftersom jag inte vet så mkt om katter så har jag inget bra och välgenomtänkt råd att ge... urinvägsinfektion kan väl katter oxå få??

Önskar er lycka till, och du tycks ha en lika underbar man som jag :D

Kramen!

Fritt ur hjärtat sa...

Inte ens jag som är en " icke kattmänniska" kan låt bli att tycka om makens drag;-)

Marianne sa...

Japp, så talar en sann djurvän. Och så kanske det blir snyggt med glasdörrar också. Han är inte så dum din gubbe i alla fall,eller hur ? he,he ;o))

londongirl sa...

Men vad rörd jag blir när jag läser det här! Skönt att han reagerade så och dessutom kom med idén om glasdörrar! :-)

Jag har vänner/grannar vars katt började kissa i just deras soffor....de fick först samma råd: Ta bort henne.
Men en veterinär tipsade om en metod med en medicin som skulle ges med en injektion med viss tids mellanrum....
De kunde faktiskt ge henne den själva för det var tätt (typ en gång i veckan till att börja med)så de slapp till och med att åka till veterinären och göra det.

Vet inte vad det var för medicin men katten blev av med sina besvär och slutade helt och hållet att kissa någon annanstans än på sin låda.
Helt fantastiskt tycker jag. :-)

DILA sa...

Vilken underbar och förstående man du har. Håll hårt i honom! Inte kan man ta bort en sådan sött kissekatt om man inte är illa tvungen. Och om en glasdörr kan lösa problemet, tänk vad bra. Hoppas det löser sig.

Kram Dila

Marianne sa...

Truddelutt: Hej! Och välkommen hit! Hihi, Sus avslöjade den stora hemligheten, men det vet ju ingen annan om mer än vi nu då, att ni är bästisar. Och att du har en störtskön katt säger hon också. Måste hinna läsa fler bloggar, men jag ska verkligen ta mig tid att gå in hos dig och kolla.

Vi har långt gångna planer nu på hur glasdörr/vägg ska fungera, så det där ska nog lösa sig. Nu är det plast över sofforna och när väggen är klar blir det ny soffa.

Sus: Du får gärna berätta hemlisar här. ; )

Tror inte det är UVI för då hade hon haft besvär lite hela tiden och det har hon inte. Det är bara mysigt att sätta sig där ... En del katter är tyvärr sådana.

Kram!

Simone: Haha, du får komma hit och träffa mina så blir du omvänd : )

Marianne i Sverige: Nej, han är inte dum alls, men jag blir arg på honom i bland i alla fall. Fast det går över fort och sedan glömmer jag bort det. Sånt här kommer jag däremot ihåg.

Londongirl: Hej och välkommen du också! Det låter helt fantastiskt med den där medicinen. Var det i Sverige eller något annat land? Vore intressant att få tag i den! Å, jag vill in till dig och läsa också och just nu har jag inte tid att läsa hos nästan någon. Men jag kommer, jag kommer!

Dila: Ja, jag släpper varken honom eller katterna frivilligt! Stina är min stora flicka och hjälper mig alltid att läsa min bok när jag går och lägger mig : )

Kram!

Saltistjejen sa...

Ojojoj, nog för att jag fortfarande ammar så jag nog har en del hormoner i kroppen, men nu när jag läste detta inägg började jag gråta lite. Rörd. Till tårar. Och kunde verkligen sätta mig in i hur du känner det med kissen. Ah, kan itne tönka mig hur det skulle vara ifall Lipton började kissa i våra möbler.... Just detta att tro att man "måste" göra sig av med katten. Det gååååår ju bara inte!!!!!
Vilken udnerbar man du har Marianne!
:-)

Marianne sa...

Saltis: Du skulle bara veta hur många gånger jag har suttit och torkat tårar av både glädje och oro (innan allt var klart med Ella) när jag har varit och läst hos dig!

Bara tanken på att de där små inte ska finnas med en resten av livet kan nästan få mig att gråta. Att då göra sig av med dem i för tid - nej, det går bara inte.

Klas är världsbäst!

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Hej! Jag tror fortfarande pa Feliway spray (feromoner) samt att ge henne mat på ställen där hon pinkar för katter gör inte ifrån sig på ställen där de äter.

Kerstin sa...

Hurra för mannen! Det skär i hjärtat vid tanken på att behöva ta bort en av de små fyrbenta vännerna och kan man lösa det på annat sätt så får det kosta nästan vad det vill. Vi har två egna katter och två som vi tagit från min dotter då hon flyttade ihop med sin kille som är allergisk. Jag är tokig i katter och de är ju som mina små barn alla fyra. Men en utav våra egna gillade inte att det flyttade in två nya så nån gång emellanåt markerar han revir genom att kissa lite här och där. Hittills har allt gått att tvätta men jag bävar för den dagen han kissar i skinnsoffan. Den är ny och inte vill man få den förstörd. Det är inte lätt med de små liven. Men till 99% skänker de bara glädje.
Hoppas att det blir bättre för er.
Ha det gott.

Marianne sa...

Karlavagnen: Vi provade det där med mat redan i Istanbul, men det hjälpte inte. Sedan hade vi en vedkorg stående i soffan (då hade vi "bara" en) på exakt det ställe hon vill sätta sig, och det hjälpte. Nu verkar det som om hela och båda sofforna är mysiga. Kanske ska prova det där Feliway i alla fall. Men det har hjälpt lite med en fläckborttagning som är speciell för husdjursolyckor. Har sprayat den över den plastade frottén, och efter det har hon inte satt sig där.

Kerstin: Ja, jag tror inte att hon markerar revir. Fast vem vet, det sitter ju en hel del katter utanför på terrassen som vill ha mat. Tror det blir matförbud för utekatterna på terrassen, de ska bara få på framsidan där Stina inte ser dem.

Går det bättre nu med de två nya?