fredag 3 oktober 2008

Ont i tummen och Fredagstema show and tell: Om jag var man under en dag skulle jag ...

Gardin Stockholm från det stora möbelvaruhuset.
Foto lånat från ikea.se

Nu tänker jag inte sy ett enda stygn till på de här gardinerna. De är färdiga. Inte nog med att man måste fålla dem, man måste även fålla fodret. Inte nog med att man också måste fålla fodret, man måste också nästa fast fodret längs långsidorna för det är sytt i exakt samma storlek som själva gardinen och tittar fram på sidorna om man inte fäster det längs kanterna.

Jag har ont i tummen!

Nå, de är himla snygga tycker vi i alla fall och hade gärna haft dem i sovrummet om det inte var för att de bara säljs som "färdiga" gardiner (som "bara" måste fållas) och inte i metervara. Vi behöver nämligen tre meter långa gardiner i sovrummet, och de här säljs bara i 2,50 meter.

De ska nu få hänga i gästrummet i källaren.

Gissa vem som INTE tänker stryka dem en gång till i morgon. Gissa vem som SKA stryka dem och hänga dem i morgon. Just det, rätt gissat: Maken ska.

Jag har alltså inte hunnit med fredagstemat i dag, som kommer från Anna Fair and True under oktober månad. Ämnet i dag är: Om jag var man under en dag skulle jag ...

Muhahahahaha! Om jag var man under en dag skulle jag utgå från att Maken förvandlades till Maka och då skulle jag spara gardinerna till Makan att sy och så skulle jag själv sitta och slöa vid datorn och säga att "jag jobbar lite".

20 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahhaha så rolig du är. Tack Marianne för alla dina härliga inlägg. Bilen nedan var ett riktigt riktigt åk;)Antikrundan för den kanske
Ha en underbar härlig fredag ooops den var ju nästan lsut lördag dårå.
Kram
Susanne

Fundersam Cecilia sa...

Hihi....tycker synd om dig gör jag.Hade blivit galen på gardinerna så till slut hade min käre make fått tagit hand om det.
Ja precis om vi skulle bli män så skulle väl karlarna bli kvinnor och så då ombytta roller...

Ha nu en trevlig helg och hoppas du slipper stryka!!

Anna, Fair and True sa...

Haha, smart! Där fick du till fredagsinlägget på ett enkelt men fyndigt sätt!

Saltistjejen sa...

HAhahaha!!! Marianne du är ju för kul!
Och gardinerna är supersnygga!!! :-)
Men jag förstår att maken nu får ta över. Du har gjort alldeles tillräckligt med dessa gardiner nu.
Sedan får nu nuta av dem tillsammans!
Ha en riktigt skön och syfri helg nu!
KRAM!

Jenny sa...

Haha, enough said :-D! Hoppas du får en skön helg nu!... Och vila tummen! //kram

Victoria sa...

Hahaha!!! Du är ju för rolig!
Kram och trevlig helg//Vic

Matildas fikarum sa...

Snygga gardiner!

Nu blir jag nästan glad att jag inte kan hänga upp gardiner i vår lägenhet, det är ett bamsejobb!

Marianne sa...

Suzesan: Tack själv!

Kram!

Cecilia: Haha, ja antingen stryker han dem, eller så får de vara skrynkliga : ) Jag är ännu inte där jag har råd att bli galen på gardiner. Sex längder återstår, men de är i alla fall ofodrade.

Anna: Ja det där var en riktig nöt att knäcka, för jag kan bara inte se mig själv som karl! Hahahahaha, jag hade kanske blivit en bra velourpappa : D

Saltis: Hihi, tack! Men ingen syfri helg, sex längder återstår och jag längtar efter gardinen i arbetsrummet som kanske mildrar det skarpa ljuset lite. Naturfärgad tunn lin. Ser nästan ut som siden. Den står näst på tur. Inget foder i alla fall!

Kram!

Jenny: Haha, jag kommer att få världens starkaste tumme! Den ska icke få vila än, men stryka får "någon annan" göra : D

Kram!

Victoria: Hihi, tack!

Kram!

Matilda: Ja, de är faktiskt riktigt snygga, men de är visst också designade av någon berömd textildesigner. Visst är det skönt när det inte behövs eller till och med förstör med gardiner! Så var det i Istanbul, där hade vi gardiner bara i sovrummet och ena gästrummet. I de andra rummen hade det bara förstört.

sus sa...

åhhh..så fina...blått och brunt tycker jag går så fint ihop...

Klart att maken stryker gardinerna, det gör Sus gubbe oxå (efter tillsägning eftersom han oxå "jobbar" vid datorn )!

Marianne sa...

Sus: Blått? De är bruna och beige och vita och grå. Okej, lite åt det blå hållet i det grå.

Sedan blir det naturvita chenille-överkast. Glömde beställa kuddar till de sängarna, men det ordnar sig sedan. Ska i närheten av den affären på onsdag, då skulle man kunna kika in och fixa det också.

Men det tar nog några veckor innan överkasten är klara.

Fritt ur hjärtat sa...

Ursnygga gardiner! Ny vinkling på temat! Inte man för en dag utan ombytta roller;-) Verkar bra tycker jag.

Annika sa...

That's the way to do it!!!
Kram från mig!

Lia sa...

hahahaha, ikea i sitt esse: "det ser så lätt ut, men allt som ska göras får människor att bli lätt självmordsbenägna..". I alla fall låter det så på flertalet kunder=)
Tjing

Marianne sa...

Ha,ha, vilket härligt inlägg. Du uttrycker dig så himla bra. Humor är det bästa receptet på en jobbig dag, som jag haft. Så nu blir jag med ens på bättre humör efter att ha kollat in lite hos dig.
Hoppas nu du inte får men i tummen efter allt syende. Och lycka till framför datorn. (När du jobbar där förståss). Bry dig inte om maken, när han fixar resten på gardinerna
Lycka till :o))

Grekland nu sa...

Förstår PRECIS hur du känner efter ditt slit med gardinerna...har själv hjälpt dottern med att fålla en duk idag och fick genast ont i tummmen...dessutom blir jag på garanterat dåligt humör bara jag ser nål och tråd, det är nåt som sitter i sen jag fick ständiga klagomål från slöjdfröken i skolan...Men gardinerna var väldigt fina!

Marianne sa...

Simone: Tack! De är snygga men lite jobbiga med foder. Vilket "fina" gardiner "ska" ha, men jag vill aldrig mer ha det kan jag tala om!

Jag blev ju tvungen att göra ombytta roller för annars hade jag ju inte fått honom!

Kram!

Annika: Någon fördel ska man ju ha om man måste byta!

Kram!

Lia: Ja, och så är det någon designer som tänker alldeles för mycket och lyssnar inte på teknikerna som vet mer! Resten av gardinerna har INTE foder, det vill jag aldrig mer ha om inte någon annan syr allt.

Marianne i Sverige: Tack! Trist att du har jobbiga dagar, nu MÅSTE jag in till dig och titta. Men skönt att jag kunde göra det lite lättare en kort stund. Han var så duktig så och strök och hängde.

Kram!

Ingabritt: Nål och tråd är okej för mig men symaskiner får mig att se rött. För de gör aldrig som jag vill utan lever ett eget krokigt liv. Det värsta är ju att jag märker att jag behöver starkare läsglasögon, ser knappt att trä nålen ...

Lullun sa...

*hahaha* Helt rätt! :-)

Marianne sa...

Lullun: : D

Petra H sa...

Ha ha, det låter faktiskt som O och jag redan har bytt roller - senast det var någon som sydde i vårt hem så var det O som lagade en av mina kjolar (blixtlåset hade lossnat från tyget)!! Men så är hans pappa också utbildad skräddare...
Jättesnygga gardiner, gillar Ikeas Stockholmsserie!
Kram!

Marianne sa...

Petra: Klas sydde faktiskt ett par gardiner i Bulgarien. Men det blir snyggare gjort om jag gör det för hand ...

Jag gillar också Stockholmsserien. Vi har bokhyllorna och egentligen skulle jag vilja ha den lilla fåtöljen också i samma tyg. Och lite annat : )

Kram!