tisdag 1 juni 2010

Egypten - Gaza

Jag tänker inte diskutera mer om det här ämnet i kommentarerna just nu, ni är fria att diskutera själva. Otidiga kommentarer kommer dock att raderas.

Vill bara inflika att de alldeles nyss på (svenska) nyheterna sa att:

- Egypten nu öppnar övergången mellan Egypten och Gaza för humanitärt bistånd.
- Israel nyligen genomförde ytterligare en bombattack över Gaza.

7 kommentarer:

Otta sa...

Humanitärt bistånd, det säger allt. Och ytterligare en attack...Vad kommer egentligen att hända nu? Har vi nått botten och det kan bara bli bättre efter det här...

Kramar

Katarina i Holon sa...

Jamen, flygvapnet gick in och bombade skjutramper för raketer. Vi tänker knappast låta de finnas kvar. Vad skönt att Egypten öppnar sina gränser för humanitär hjälp. Undrar om en enda Gazabo kommer att få passera gränsen till Egypten?? Skulle knappast tro det. Och jag undrar hur stor koll det kommer att vara på vaperöverföringar nu på gränsen Gaza-Egypten? Hoppas verkligen att ni har koll, men annars kommer vi i Israel att märka det på det gamla vanliga sättet, nämligen raketbeskjutningar över södra landet.

Suzesan sa...

Bra det där att de öppnar gränsen för några dagar. För matleveranser och annat.

Jag såg nyheterna nyss. Haha kanel, ingefära, salvia, koriander avocado i maj mfl kryddor är ju LÄTT att "göra bomber av". Lätt!! Det är några av de kryddor som INTE leveras till Gaza. Muskinstrument och plastlekaseker var några fler grejor.

Källa: Info från taleskvinnan för den senaste händelsen i Israel. Måste vara ensamt att vara vissa Israeler snart. Stackars. Hoppas de kan få lite goda kryddor nu I Gaza genom denna lilla period med humanitärt bistånd.

Jag fnissar åt ordet otidiga.

Ha en bra kväll.

Kram
/Susanne

Lotta sa...

Nu har jag läst på lite mer och just nu går det inte att undvika ämnet då mycket tid ägnas åt det i medierna. Världens blickar är nu på Israel och jag tycker det är bra att det slås på stora trumman.

Karin på FOX sa...

Den här händelsen har verlkligen fått igång debatten. Med förundran läser jag kommentarer som får mig att rysa. Som nybörjarbloggare och bildmänniska med knackig retorisk förmåga blev jag GLAD när jag hittade till din blogg. Du skriver sånt som jag tänker och känner men inte mäktar formulera. Orka mera!

ab sa...

Karin: Det är inget fel på din retoriska förmåga! :)

Jag har slutat rysa för många år sedan. Jag känner bara sorg.

Monika sa...

Vill bara uppmana er alla att titta in på nedan länk och skriva på!

https://secure.avaaz.org/act/index.php?r=act