fredag 4 juni 2010

Gott

Mums så gott!

Så här gott tyckte jag att det var när Maken kom hem från Sverige med Dubbelnougat, Ahlgrens bilar, Gott o blandat, Zoegas kaffe, Polarbröds Hällekaka, Pussi med räkor och lax ... eh, stryk det där sista, det var visst några andra som tyckte det var gott.

Men gott var det med middag på stuvad potatis, svenska inlagda rödbetor och isterband.

Trevlig helg allihop!

24 kommentarer:

Anne sa...

Mmmmmmm, hur gott låter inte det. Förstår makens hemkomst var uppskattad (hehe, frågan är om han eller lasten han hade med sig var mer uppskattad...). Själv ska jag till Ikea imorgon, jag hoppas kunna hitta lite svenskt gott i matshopen. Nu blev jag ju ännu mer sugen på svenska grejer efter att ha läst ditt inlägg.
Ha en riktigt trevlig helg du med! Kram!

Marianne sa...

Trevlig helg på dig själv.
Vet du, nu finns det svenskt färskpotatis att köpa för en ganska billig peng.
Den ska vi smaka i morgon tillsammans med nåt grillat.
Tänkte bara fresta dig lite. He,he.
Längtar du inte hem nu , bara lite eller ???

KARLAVAGNEN sa...

´Härligt! Trevlig helg!

Marianne sa...

Anne: Han undrar också ibland, men det behöver han inte oroa sig för : ) TUR att du kan åka till Ikea, jag tror det är det bästa med hela affären, att de har en svenskshop. Här dröjer det väl ett par år till innan de öppnar portarna. Men min köttaffär har i alla fall öppnat i MITT shoppingcenter nu äntligen!

Kram!

Marianne: Vad gott med årets första färskpotatis! Här får vi färskpotatisen till jul, så om man passar på att åka hem över midsommar får man potatis och jordgubbar två gånger per år : )

Men jo, nu längtar jag hem alldeles förfärligt. Känns som att gå i ett vakuum nu när man ändå vet att man ska hem och det ändå drar ut på tiden.

Kram!

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack! Ja du kan ju åka till både godisaffär och Ikea : )

Jenny sa...

Jag har nog inte ätit varken isterband eller stuvad potatis på år och dag, men ÅHHH vad gott det lät! Det ska sättas upp på "måste äta"-listan i Sverige. Och kossan? tjuren? var ju bara så söt!! Härligt kort!! Fredagskram!

Desiree sa...

Oooooh det förstår jag att du slickar dig om munnen så som hästen här. Passer ju extra bra med en sverige leverans så här till nationaldagen och midsommar i slutet på månaden. Ha en fin och skön helg.
Kram

Anonym sa...

Det borde vara förbjudet att använda ord som Dubbelnougat och Ahlgrens bilar i bloggar som jag läser.
Hemska människa :-) ♥

Suzesan sa...

Hahah vilken härlig bild jag förstår direkt. Haha kvällens skratt. Idag åt jag färskpotatis från EGYPTEN. Det stod så på påsen. "Egyptien". GOD!

TREVLIG HELG Marianne.

Kram

/Susanne

Victoria sa...

Oooooh, isterband!!! Din karl är snäll han.
Ha en härlig helg! Kramar//Vic

Anna, Fair and True sa...

Leverans igen alltså? Var det inte mindre än två veckor sedan sist? :)

anna of sweden sa...

Haha. Ja, det var ju en talande bild. Jag förstår preciiis hur gott det var.

Och snart. Snart ska jag få åka hem till Swiden och njuta av alla delikatesser. (Läs smågodis och Bregott.)

Kram!

Melting Pot sa...

Smaskens. Visst är det trevligt med godsaksleveranser :)

Kram

Trillingnöten sa...

Som julafton! Tänk vad gott det kan smaka när man inte haft sånt på länge! Jag kommer ihåg att jag saknade leverpastej så det gjorde ont. Men då gick jag till svenska kyrkan och där hade de just mackor med leverpastej. Gudomligt. Fast hemma äter jag det kanske en gång om året och saknar det aldrig :p

Anonym sa...

Jag skrattar gott åt er utlandssvenskar. Ni har en sak gamensamt - saknaden och längtan efter svenskt godis!! I påskas när jag "bloggade" runt, så var det en lång hyllning till svenskt godis på varje hemsida! Ja, jag tar väl vissa saker för givet för att det finns runt knuten. //Nathalie

Kersti sa...

Isterbanden kan ni behålla men det andra låter mums. Stuvad potatis har jag liksom glömt att man kan göra.

Anonym sa...

Jamen messmör då? På tunnbröd...man får fortsätta att äta oavbrutet tills allt är slut, annars blir det bara smulor av alltihop.
Monica P

Suzesan sa...

(*Ta rygg* )är när man gör nåt likadant som nån annan. Ungefär som att gå i nån annans fotspår eller att man hänger på nån annans grej det de håller på med. Ungefär är jag nästan säker på!!Jag såg din fråga på en annan blogg. Nära dig:)

Glad/God SverigesNationaldag.
Kram
Susanne

Katarina på Filippinerna sa...

Häftig bild! Hoppas din helg varit bra!

Marianne sa...

Jenny: Visst är det gott! Och något man lätt glömmer bort. Speciellt gott när det är varmt, tycker jag, eftersom det är lite salt smak. Det finns så mycket gott i Sverige att man skulle kunna ha veckomatsedel för hela sommaren : )

Söndagskram!

Desirée: Haha, nu får du nog ta på dig de NYA glasögonen! Det är en kossa! : D Midsommar ska firas på kontoret, jag får väl göra köttbullar till dem. I övrigt lär det bli grillat som tidigare, det är roligare när folk tycker om maten än att allt bara är exotiskt men inte så gott. Och varför då slösa resurser på det?

Kram!

Carina: Sorry! : ) Hur gör man såna där hjärtan? Måste man ha pc för att göra dem?

Marianne sa...

Suzesan: Hur kan du ha färskpotatis från oss när vi hade vår i vintras??? Hahaha, världen är bra upp och ner! Hoppas den är god i alla fall. Det brukar den vara här, även om den inte smakar som den man själv gräver upp ur jorden.

Kram!

Vic: Du får önska dig en leverans med nästa besök. Hoppas att DU har en bra helg!

Kramar!

Anna: Jo, det var väl bara en och en halv vecka sedan, tror jag. Definition av "skottspole": Klas. : )

Kram!

Marianne sa...

Anna: Härligt att få åka hem en sväng! Jag vet inte när jag åker nästa gång, om jag åker innan flytten eller om jag blir kvar här tills dess. Men jag har tre paket Bregott i frysen, så jag klarar mig lite till : )

Kram!

Lena: Inte bara trevligt, livsnödvändigt! Nu är det väl bara några dagar tills du åker!

Kram!

Trillingnöten: Visst är det konstigt det där! Jag åt inte heller leverpastej så himla ofta när jag bodde i Sverige, men här kan jag sakna det så det gör ont, precis som du säger! Måste prova att göra pastej av kycklinglever, för det kan jag få tag i här. Har ett recept någonstans.

Kram!

Marianne sa...

Nathalie: Haha, jo det blir så där! Och börjar en skriva om det så väcks suget hos alla andra, och så blir det långa hyllningar. Har en kompis som har undersökt det där med att exportera Karamellkungen hit, men det är svårt pga av ett finns gele i, och det är en animalisk produkt, alltså måste det vara halal-slaktat, annars funkar det inte ... Himla synd!

Kram!

Kersti: Stuvad potatis är så gott! Mmm, stuvad potatis och gravad lax ...

Monica: Jag har en bit mesost i kylen, men messmör blir inte av. Tunnbröd var längesedan. Åh, det är gott också!

Marianne sa...

Suzesan: Tack för förklaringen! Att härmas, med andra ord!

Hoppas du har en bra nationaldag!
Kram!

Katarina: Rätt pestig helg, som du förstår av nästa inlägg. Men det hjälper en hel del att Klas är hemma nu.

Kram!