fredag 25 juni 2010

Glad midsommar

Kattungar i Istanbul.

Jag önskar alla en glad midsommar. Själva firar vi inte direkt här i ökensanden, det får anstå tills vi är åter på fosterjorden. Sill, gräddfil, gräslök, svensk färskpotatis och svenska jordgubbar ska till för att det ska kännas midsomrigt, här är det nog bara gräslöken som kvalar in i den ligan, så det får som sagt anstå.

Men till alla er som firar denna sommarens största högtid önskar jag

EN RIKTIGT GLAD OCH TREVLIG MIDSOMMAR!

11 kommentarer:

Elisabeth sa...

Men så små och söta kattungar!

Annika sa...

Just det, midsommar firas bäst hemma.
Firar inte heller. Känns inte helt rätt sas...
Men en trevlig midsommar önskar jag DIG, vännen, iaf!!
Stora kramar!!

Desiree sa...

Glad midsommar. Här ska firas fast vi firar alltid på midsommardagen istället eftersom det är vanlig arbetsdag idag. Men för mig känns det jätteviktigt att fira bland det svenskaste som finns. Jag har blivit mycket mer patriotisk sedan jag flyttade utomlands. Det skulle kännas lika konstigt för mig att inte fira midsommar som att hoppa över julen eller sin födelsedag.
Kram!

Saltistjejen sa...

Oooooh vilka SÖTINGAR!!!! Så FINA!
Här ska vi ner till Battery Park för att se vad firandet är där. Det är ju kyrkan som tagit över nu när Konsulatet stängt. Ska träffa Trillingnöten samt Anki där vilket ska bli skoj!
Hoppas ni har det skönt även om ni inte firar så mycket.
KRAMAR!!

Suzesan sa...

Glad midsommar Marianne. Gräslök är ju gott;)

Kram
/Susanne

Kim M. Kimselius sa...

Igår var en perfekt midsommardag i Blekinge, varmt, soligt och en nästan myggfri kväll! Kan en svensk sommar vara bättre? Du får ta igen dina förlorade midsomrar när du är tillbaka i Sverige igen! Kram Kim

Lotta sa...

Hoppas din midsommarhelg är riktigt bra trots avsaknaden av midsommarstång och underbara små potatisar!
Kramar!

Laura sa...

Åh vilka små gullungar! Fast vid det här laget är de ju redan stora kattdamer, om de lever ännu. Men de är säkert lika söta ändå! :)

Kram!

Marianne sa...

Elisabeth: Visst är de! Det kryllar tyvärr av söta kattungar i både Istanbul och Kairo ...


Annika: Ja jag såg att ni hade riktigt trevligt, även om det inte var midsommar ni firade. Här slöade vi bara. Nu önskar jag dig en riktigt trevlig hemresa!

KRAM!


Desirée: Härligt att ni finner midsommarstämningen trots att ni inte är i Sverige. Jag har på något sätt tappat alla svenska helger totalt, vet inte varför, jag känner mig faktiskt helt helglös just nu. Men det kommer nog tillbaks i Sverige.

Men visst blir man mer patriot när man är i utlandet! Man nästan sträcker på sig lite bara för att en gammal skruttig Volvo kommer körande : D

KRAM!

Marianne sa...

Saltis: Sån tur att kyrkan finns som kan ta över lite sammanhållning av svenskar! Eller det kanske är de som alltid har varit en knutpunkt för svenskar i NYC? Kyrkan har inte funnits någonstans där vi har bott, jo lite här i Kairo, en svensk präst bodde här och lånade en katolsk kyrka ibland. Men han blev utkastad ur landet, vet inte varför. Så nu kommer en svensk präst från Cypern ibland och lånar en kyrka. Men särskilt sammanhållande är det ju inte.

KRAM!


Suzesan: Hoppas DU har haft en bra midsommar!

KRAM!


Kim: Fantastiskt när det nästan är myggfritt! Då kan man verkligen njuta av den svenska sommarnatten. Härligt att ni hade det så mysigt. Ja vi får ta igen midsommarfirandet sedan när vi är hemma igen.

Kram!

Marianne sa...

Lotta: Tack, lite hemtrevligt och lite shopping, så det har varit en bra helg.

Kram!


Laura: Haha, ja de är säkert mammor arton gånger om själva vid det här laget. Undrar hur det är med dina Egyptiern, Strumpan och allt vad de heter. Hoppas någon annan älskar dem nu!

Kram!