onsdag 30 juni 2010

Lite kaos

När jag vaknade i morse vaknade jag till en mindre insjö i sovrummet. Det var stopp någonstans i rören där kondensen från AC:n ska rinna ut och i stället hade allt vatten från apparaten runnit ut över våra byråer. Tack och lov är inte mycket förstört, bara en tavla som hängde över byråerna, men det var ingenting av varken värde eller speciell skönhet, så det var inte hela världen.

Stor räddningsinsats blev i alla fall av nöden direkt när vi klev upp. Och sedan har det sett ut så här hela dagen.

Den bråkande apparaten högst upp på väggen och den undrande katten längst ner. Stina tycker att vi stökar till det lite väl i onödan ibland.

Mattan blev alldeles blöt i kanten, men det torkar väl så småningom.
Om någon undrar över fårskinnsfällen som sticker fram i sängen, så har jag den för att hälarna inte ska bli så torra. Det hjälper faktiskt. Jag har torra hälar på sommaren när man går mycket i sandaler, och på vintrarna har jag fällen för att slippa frysa om fötterna. Naturmetoder är alltid bäst.

Men nu har mr Gamal varit här och fixat, AC-mannen behövdes inte den här gången. Så nu ska vi bara försäkra oss om att problemet har farit sin kos innan vi ställer tillbaka byråerna och bäddar sängen. TUR att han kunde fixa det, annars hade jag inte kunnat sova i natt. Eller rättare sagt, Maken hade inte kunnat sova i natt för jag hade illa snabbt lagt beslag på gästrummet med fungerande AC. Så ego är jag!

Maken har jag hemma i dag, han har någon mindre trevlig magåkomma, förmodligen fick han den när han var på affärsmiddag i måndags. Nu börjar han i alla fall bli bättre.

---

En himla bra fördel med iPaden är att man kan lyssna på radio. Jag kan ju ta den med mig var jag än är, behöver inte hålla mig till datorn för att höra. Sommarpratarna är nu en självklar del av mitt liv, och på tisdagarna direkt efter Sommar sänds ett program från Turkiet. I går intervjuade de ett par personer som jag faktiskt vet vilka de är, en på liiite närmare håll och en på långt håll. Folk med svenskanknytning har ju en tendens att röra sig i delvis samma cirklar.

Och apropå Turkiet: Jag skrev ett inlägg för några dagar sedan om Kappadokien. Tror ni inte att SvD gör samma sak, en jättebra artikel som kan läsas här. Ett bildspel med fantastiska foton finns till artikeln, jag rekommenderar er verkligen att se det och att läsa artiken. Lars Möre som omnämns i artikeln och hans brittiska fru ägde ballongfirman som vi åkte med, ett trevligt par som har bott i Kappadokien i 19 år och som bor i en egen grotta med egen kyrka!Det var de som startade ballongtrenden i Kappadokien, då en gång för 19 år sedan.

---

Nu ska jag fundera ut någon lämplig middag för en magsvag Make.

18 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Inte kul med sådana överraskningar på morgonen! Skönt att det ser ut att ordna sig. Vilken fantastisk apparat Ipaden verkar vara. Nu börjar jag bli riktigt avundsjuk! Kram Kim

Helly på Sicilien sa...

Här säger de att vitt ris är bra för en irriterad sjuk mage. Inget bröd eller pasta. Svart vanligt te kan oxå lugna ner.

En gång sa min L att jag skulle ta citron i vatten och min då redan irriterade mage fick tokslag så det rekommenderar jag inte ;)

Våra luftkonditioneringsapparater brukar oxå krångla ibland, men bara när vi har gäster... Typiskt!

Saltistjejen sa...

Inte skoj med vatten där det inte ska vara vatten! Tur inget stort blev förstört i allafall! haha det där med Kappadokien tnkte jag skriva till dig om när jag läste på SvD!!! Men sedan glömde jag det. Så lustigt att det kom strax efter ditt inlägg! :-)
Hoppas maken blir bra snart. Själv mår jag inte bra idag. Sjuk men jag hoppas att det ska gå över fort..
kramar!

Desiree sa...

Det var ingen trevlig överraskning att vakna upp till med läckande AC. Tur i oturen att inget av värde blev skadat och att ni upptäckte det hela så snabbt. Skönt även att Gamal kunde fixa AC:n så att ni nu har fungerande AC. Har ni en sådan enhet i varje rum eller bara i sov och gästrum?
Här i lägenheten samt i huset har vi haft en central AC enhet. Hoppas att maken kryar på sig snart.

Kram!

Marianne sa...

Kim: Nej, bättre överraskningar finns. Men det ordnade sig, så nu funkar det igen.

Haha, jag vet vem som kommer att stå först i kön när de börjar sälja iPad i Sverige!

Kram!


Helly: Jo, svart te är det han har levt på i dag, och Coca-Cola. Han gillar inte ris något vidare, så med dålig mage går det inte ner. Däremot blev han sugen på en bit oxfilé som fanns kvar sedan vi firade hans födelsedag i går (han var ju på affärsmiddag på sin riktiga dag) så det fick han. Man får nog gå lite på vad man är sugen på också, tror jag. Men citronvatten låter väl inte direkt som lugnande : )

Visst är det typiskt att apparaterna ska krångla precis när de inte får krångla!

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Å nej, är du sjuk nu igen! Men sånt är livet när man har småbarn, de blir sjuka och man själv blir sjuk om vartannat. HOPPAS nu att du blir frisk i rappet!

Visst var det kul att de skrev om Kappadokien direkt efter mig! Haha, de härmas : D

KRYA PÅ DIG-KRAMAR!!!


Desirée: Jo, vi har sådana där separata enheter i alla rum. Två stycken i vardagsrummet, och bara en fungerar. Men de kommer förhoppningsvis på söndag och fixar till den. Vi hade central AC i Istanbul, men jag tycker nog att det här är bättre. Det kändes lite slösigt att kyla ner t.ex. gästrum som man inte var i, eller hela lägenheten när man bara behövde i sovrummet. Å andra sidan behövde vi den så sällan där, för det var ett sånt perfekt svalkande tvärdrag i lägenheten om man öppnade balkongdörren och ett sovrumsfönster. Så trots hetta var det sällan vi slog på den.

KRAM!

Anne sa...

Du har så ofta bra husmorstips. Fårfäll för torra sommarhälar, och du säger att det fungerar också. Det måste jag testa. Jag har alltid sommartid sådana problem med otroligt torra hälar. Precis som du så går jag mycket med sandaler och det sätter sina spår. Tycker inte fotkrämer hjälper, annat än att det känns skönt för stunden. Men fårfäll kanske kan vara lösningen alltså. Vilket bra tips!
Apropp sommar i sr, visst är det så bra och underbart man kan lyssna via datorn. Av årets grupp, har du någon särskild pratare du ser extra mycket framemot att få lyssna på i år? KRAMAR!

Desiree sa...

Bra att det kommer och lagar den som inte funkar. Även om vi hade en central AC i huset så kunde vi ändå reglera uppevåningen och nedervåningen separat genom två olika termostater. Eftersom vi nästan aldrig var uppe så körde vi nästan ingen AC där alls utan hade den ställd på 26 grader. Vi hade också så att vi vred upp AC:n på nedervåningen där vi mest var då vi var på jobbet och sedan körde igång mer ös någon timme innan vi kom hem och under kväll och natt. Det var smart att kunna relglera på det sättet och slippa slösa i onödan.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken tur att det inte blev en större vattenskada!

Smart det där med fårskinnet, det ska jag komma ihåg!

Tina sa...

Vilken grej med fårskinnet!!! Det måste jag nästan testa.

Annars filar jag och filar (fast det lärde jag mig nyligen att man inte ska göra för ofta-det stimulerar bara att det blir ännu hårdare) och smörjer och smörjer (och jo, det funkar väl också). Lite fårskinn under fötterna i sängen kanske är grejen... :-D

Trillingnöten sa...

Men vilken jobbig överraskning på morgonen! det finns bättre sätt att börja sin dag på än med AC-kaos :)
Jag hoppas morgondagen blir bättre!

Annika sa...

AC:n liksom datorer och bilar och en del annat SKA liksom alltid BARA funka.
Tur att inget blev skadat iaf.
TACK för fårskinnstipset...
Helt nytt för mig.
KRAMAR!!

Marianne sa...

Anne: Jag ska skicka en fotkräm till dig som verkligen hjälper torra hälar! Den hjälpte till och med SweFlo som hade verkliga problem med sprickbildningar och blod. Börja med den så att du får bort allt det torra först, sedan fortsätt med fårfäll. Jag mejlar!

Jag ser fram emot att få höra Annika Östbergs historia. Och den dag jag INTE tänker lyssna är när Anna Odell ska prata. Jag tycker att man ska ge mer utrymme i media åt henne. Konstnärer ska skapa konst, inte ta upp plats så att människor i riktig nöd blir utan. Annars vet jag inte om jag har någon favorit, minns faktiskt inte listan! Men jag tyckte det var kul att höra killen med Hudiksteatern och Eva Dahlgren.

Har du någon favorit?

KRAM!


Desirée: Vilken BRA AC! Så bra central AC hade inte vi, det var av eller på, liksom. Nu var den lägenheten "bara" cirka 160 kvadrat, men ändå, det kändes ändå slösigt att kyla ner allt.

KRAM!


Anna: Ja det är jättebra! Jag tror inte jag hade strumpor på natten en enda gång i vintras.

Kram!

Marianne sa...

Tina: Aha, det visste jag inte att det stimulerar ännu mer om man filar. Nå, jag försöker att inte fila så ofta, och nu med fårskinnsfällen behövs det rätt sällan faktiskt. Dessutom har jag en fotkräm som faktiskt hjälper mot torra hälar.


Trillingnöten: Det finns definitivt bättre sätt att börja morgonen! Kaffe på sängen till exempel : D

Kram!


Annika: Eller hur! Man blir tokig när sånt där strular, för det strular alltid när man som bäst behöver det.

Du borde ha fårskinn till dina händer! Det kanske vore något, när jag tänker efter, muddar i fårskinn på vintern?

KRAMAR!

Anne sa...

Men åååhhh, inte ska du behöva skicka fotkräm. Det är alltför mycket!
.....men om du absolut insisterar så låter det ju som du har någon mirakelkräm och det tackar jag inte nej till.... Men vill absolut kompensera dig för fotkrämen, om du bestämmer dig för att skicka!
Annika Östberg är jag också extra nyfiken på att lyssna på. Som du säkert läst så verkar hennes medverkan väckt en del reaktioner, huruvida det är rätt/fel/lämpligt för en dömd person att få äran vara sommarpratare. Kram!

Marianne sa...

Anne: Nu har jag mejlat dig.

Angående Annika Östberg tycker jag nog att alla bör få en andra chans och hon har ju avtjänat ett dubbelt så långt och hårt straff jämfört med många svenska mördare, så jag tycker nog att hon ska få ses som en vanlig medborgare nu. Sen kan man ha fel i det ibland och en förlåten person gör om dumheterna, men de måste ju få försöka i alla fall. Och hon har onekligen en annorlunda livshistoria.

Nu missade jag dagens sommarpratare, men jag får lyssna på den senare.

KRAM!

Melting Pot sa...

Alfred har fått ett lammskinn som han har i sin vagn. Han trivs väldigt bra med det. Jag kanske skulle ta och låna det till mina torra tassar..............Kram

Marianne sa...

Lena: Hahaha, ja det tycker jag du kan sno på nätterna, då sover han ju ändå i sängen : )

Kram!