onsdag 11 juni 2008

Gnälla lite

Vi ska ha en gäst här i kväll. En kollega till maken från Turkiet. Så jag funderar ut vad jag ska laga, åker till Stormarknaden och handlar, tänker ut och förbereder. Nu ringde maken för en kvart sedan:

- Du hade tänkt göra någon kyckling i kväll, va?
- Ja.
- Eh, alltså, jo ... vi fick kyckling till lunch i dag. Har vi något annat? Kan vi äta kycklingen i morgon i stället?

Jaha. Så var det med den saken. Attans och typiskt! Nå, som tur är hade vi oxfilé i frysen. Så då får det bli oxfilé och potatisgratäng. Och sallad.

Den gode mr Mahmoud hade i alla fall inte bakat choklad-cheesecake. Det var ju tur det. För det har jag gjort.

22 kommentarer:

Anonym sa...

och om han hade det, så hade du kunnat skicka hit den där choklad-cheesecaken, för det lät oerhört smarrigt!

Marianne sa...

Leopardia: Den ser god ut. Första gången jag gör den, så jag hoppas den är lika god som den ser ut. Av receptet att döma är den urgod om man bara lyckas. Hoppas jag lyckades. Det är det dumma med den typen av kakor, man kan inte provsmaka, för då syns det ...

Suzesan sa...

Hahha skrapa lite på kanten och fixa till den sen så kan du smaka. Så brukar jag göra om jag vill smaka. Lätt"äten" en sån kaka. Lär inte Mr Mahmoud den dårå:) Så typiskt när man tänkt ut en bra maträtt.
Jag brukar pricka rätt när det gällde barnen och deras skolmat. Alltså göra likadant. En dag var min son lite tyst och smög omkring...så sa han lite försiktigt "Vi hade det du gör i skolan idag"*fniss* Han ville inte säga det först för det var väl miljonte gången vi skrattat åt det. Vill din man inte ha chokladcheesecaken så sälj den på Blocket du kommer få bra betalt....(bara skojar)
Oxfilé är inte illa det:)
Lycka till med middagen och ha en bra onsdagskväll.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Jag lär inte honom någonting. Ska nog beräta om honom på bloggen, men hinner inte nu, lite solskenshistoria.

Jag prickar också ofta helt rätt, Maken får äta samma sak två gånger fast med lite variation. Men då är det ju inte hela världen ändå, skillnad med gäster. Tur att han ringde, tur att jag hade pratat om vad jag skulle laga.

Och vill de inte ha cheesecaken så ger jag den till gubbsen här utanför!

Tack, hoppas din onsdag blir bra den också! Kram

Lia sa...

Hallå i värmen! Visst har du helt rätt att gnälla lite. När man väl har kommit på ett middagsförslag är det ju såå tråkigt att behöva tänka om, smaklökarna har ju redan ställt in sig på att bli serverad det goda till middag=). Dock skulle jag gärna äta din oxfilé med potatisgratäng ikväll! Låter underbart men inte så turkiskt kanske!? Tack snälla du för dina gratulaioner. Nu är jag färdigutbildad, men kommer INTE att lämna den akademiska världen riktigt än! Jag älskar all kunskap och all litteratur för mycket för det.. Kram

Desiree sa...

Oxfilé låter ju defintivt inte fel. Mums vilken god måltid det blev.

nina sa...

Man får faktiskt gnälla lite... vilken tur iaf att den inte stod i ugnen. Och oxfilé med potatisgratäng låter ju jättejättejättegott!

För övrigt har jag blivit omskolad här i CR och lärt mig att det inte alls är illa att äta samma mat flera gånger per dag. Ris och bönor till frukost, lunch och middag går utmärkt. ;-)

Marianne sa...

Lia: Lite svalare i dag, jätteskönt. Nej turkiskt bjuder jag inte turkarna på, det blir som att bjuda bagarns barn på bullar. De lagar den matten mycket bättre än jag kan. Bättre med lite svensk-internationellt. Det skulle i så fall vara att jag bjöd på något egyptiskt, men det är ganska likt det turkiska, så ...

Kul att du ska fortsätta plugga. Vad blir det nu?

Desirée: Ja det brukar ju bli bra, enkelt är ofta bättre än tillkrånglat. Fördelen är också att Maken får grilla, så jag är klar med alla förberedelser nu.

Nina: Ja det var tur, för jag hade tänkt göra en sån där långtidskyckling som ska stå i ugnen i 2,5 timmar. Undrar vad han hade sagt om jag hade försökt med ris och bönor flera gånger om dagen : D Han brukar protestera bara om det är ris fler gånger en varannan vecka! "Man måste variera lite" är nu en standardfras här i huset! Men potatis går bra varje dag ...

Anonym sa...

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men choklad-cheescake kan i alla fall jag äta flera gånger om dagen om det bjuds.

Anonym sa...

…mmmm…potatisgratäng…mmmmmm…

Anonym sa...

Mums. låter gott som vanligt!!

Annika sa...

OJ om man hade kunnat komma hem till dig på lite oxfile och potatisgratäng ikväll, mums!!
Själv tänker jag grilla fläskfile i afton, men jag antar att det inte skulle falla i god jord hos dig :-)

Marianne sa...

Kersti: Som tur är finns det mycket kvar av den cheesecaken, så det blir att äta flera gånger om dagen!

Peter: Mmm, det blev gott! Men du lagar himla god mat själv, så du har nog ätit något smaskigt du med.

Nettan: Godare än ... vad var det du åt härom dagen?

Annika: Fläskfilé ... mmm ... vilken dröm! DET är lyx i det här landet! Det smugglas varje gång vi har varit i Sverige! Och vi har alltid några paket bacon i frysen. Fast just i dag hade det kanske inte varit så bra eftersom vi hade en turk på middag. De är visserligen inte lika känsliga som egyptierna, men det är ändå inte det första man bjuder dem på. Det trista med att inte ha fläskkött är att det saknas en länk i den där variationskedjan.

Fy vad jag har blivit myggbiten nu.

KARLAVAGNEN sa...

Vilken lyx! Att ha någon som fixar markservicen! Jag vill ha en hus-man!

Lullun sa...

Så typiskt. Här är det mannen som inte behagar ge klara beksed huruvida vi får de där 5 gästerna till middag han har bjudit in eller inte? Eller ens om han verkligen har bjudit in dem. Något grönländskt det där. Deffinitivt. Men svårt blir det att planera vill jag lova, för plötligt så står de bara där mitt på köksgolvet, eller så dyker de inte upp alls, eller efter att de först ätit där hemma. Grr... ;-)

Men på nya menyn lät det ju som om det blev gott ändå. Och med en sådan efterrät...! *mums*

nina sa...

Haha, visst är det kul att man måste variera ris men inte potatis... Jobbade extra på ett ställe där många äldre bodde och där skrek de rakt ut varje gång jag försökte göra pasta till lunch... eller ännu värre, ris! Varje gång lät det likadant: "Myrägg!? Vi kan väl inte äta myrägg!! Nej du, koka du potatis istället är du snäll. Det är riktig mat det." :-D

Marianne sa...

Karlavagnen: Nej, det är inte jag som HAR den markservicen, det är Kontoret. Han är kock på Kontoret. Ibland har vi samma tankar om vad som är bra att laga just den dagen. Det är jag som ÄR markservicen. Fast när man är lyxhustru kanske man borde kräva en anställd kock?

Lullun: Jag hade blivit tokig och det hade blivit RESTER i många dagar efteråt. Du får införa någon grej med att du behöver skjuta upp inbjudningstiden med en halvtimme och själv ringa runt, och så passa på att säga att de inte ska äta innan, eller något liknande.

Det blev gott. Kakan blev dögod.

Nina: Och min pappa var likadan fast tvärtom. De fick koka ris till honom varje dag när han låg på hemmet. Annars tyckte han inte att han hade fått någon mat! Han var från Indonesien.

KARLAVAGNEN sa...

Lullun: Låter lite spanskt.

Marianne: aaaahaaaa... Jo du borde ha maschös (massös), chaufför, kock, etc... Självklart!!!

Millan sa...

Oxfile och potatisgratang ar aldrig fel!! Men irriterande att du fick tanka om i sista minuten dock!!
Vad fina ballerinaskorna i inlagget nedan ar forresten. Jag har varit pa jakt efter ballerinaskor ett tag nu men hittar inget fint.. :-(.

Marianne sa...

Karlavagnen: Tror jag ska ha en liten MBL-förhandling med maken : D

Millan: Tack! Men stackare, du hittar ingenting! Hur gick det med kjol, hittade du någon till slut? Du kanske ska ta en shopping-tripp till London?

Millan sa...

Jag hittade faktiskt en kjol!! Hurra!! Pa www.next.co.uk som passade kanonbra :-). Nu ska jag bara hitta brollopsklader ocksa sa ar min gravidgarderob fardig ;-).

Marianne sa...

Millan: Äntligen en kjol! Toppen! Så det blir fler bröllop i sommar? Alla era vänner tycks gifta sig i år. Passar kanske bättre i år i alla fall än nästa när du har en ny liten att ta hand om. Hoppas du hittar några fina bröllopskläder som du blir nöjd med! De kanske har något på next?