tisdag 10 juni 2008

Lite allmänt pladder igen

Besök på shoppingcentret bar frukt i dag igen. Bokstavligen, för jag hittade blåbär! Jag köpte ALLA paket, dvs 7 stycken. Fast sedan delade jag med mig två till min kompis som jag åkte dit med (hon ville bara ha två) så nu har jag fem paket à 150 gram. De är rensade, sköljda och håller nu på att styckfrysas. Vansinnigt goda plommon hittade jag också, de var så nyinkomna att de fick ta reda på priset, de hade inte hunnit packa upp dem än. Här gäller det att ta för sig! De första mangona har mognat nu. De jag köpte ska man göra juice av har jag fått lära mig. Så det ska jag prova.

Och så köpte jag ett par ballerinaskor! Egentligen ville jag ha de gammelrosa, men de fanns inte i storlek 36 så det fick bli de svarta. Man kan ju inte få allt här i världen, och ska jag vara riktigt ärlig har jag nog mycket mer nytta av de svarta. Billiga. 300 SEK. Som hittat!

Fy vad jag är blek!

Jaha, och så bör nog sista kapitlet om diskmaskinen ha klarats av i dag. Det är fixat och trixat så att den står ordentligt inskjuten på plats under köksbänken, och den är till och med jordad så att jag ska slippa få stötar när jag plockar i och ur disken. Det hade vi i och för sig fixat ändå med en förlängningssladd som har en av- och påknapp så att elen inte kommer fram till maskinen när den är av. Vi har samma system för tvättmaskinen, och jag litar inte riktigt på den där jordningen. Andra har fått sina maskiner jordade hur många gånger som helst och de får stötar ändå. Av och på funkar bra för mig.

Oj! Och nu fick jag precis en hel hög med svenska tidningar! Två Damernas, en Femina, en Hus & hem, en Sköna hem och en engelsk som heter Red. Kul, nu har jag lite att bläddra i. Tack K!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fynd med blåbär. Mums.
Du hade rätt, det har regnat här idag. Fram på dagen klarnade det upp så nu lyser solen men det blåser som bara den. Vi satt ute och åt lunch med papptallrikar. Det var inte lätt. Allt flög omkring både tallrikar och glas. Trots det blev vi mer än mätta på paj, bröd och vin

Marianne sa...

Ja, det är sådana där stora, goda amerikanska. Urläckra. Bra att det kom lite regn hos er, det behövdes av vad jag har förstått på nyheterna. Bönderna började visst klaga. Och skam den som ger sig, ska man äta ute så ska man : ) Tur att ni blev mätta och att det var gott.

Petchie75 sa...

Kul med en massa fynd - skorna var jättesöta och mums med blåbär. Det måste ha varit som julafton för dig idag med en massa svenska tidningar också!! Tänkte precis att det är dags att läsa OM mina senaste svenska tidningar ;-)
Trevlig tisdagkväll!!

Suzesan sa...

Önskar dig en trevlig tisdagskväll Marianne. Så fina skor. Såna man kan trippa omkring i:)Oj oj Akta dig för strömförande maskiner låter lurigt men du är kanske van:)
Grattis till alla blåbären. Frukt är gott. Om det är solmoget är det ännu bättre.
Ha det bra och njut av tidningarna
Kram
Susanne

Marianne sa...

Petra: Ja nu kan jag inte vänta tills jag får gå på någon fest igen så att jag kan ha skorna. Men de kräver strumpor i början, för de är lite hårda i hälarna. Plus att hälarna är ovanligt mjuka så här års, ovana som de är att ha hela skor på sig.

Ja nu när jag har jobbat klart för dagen tänkte jag att jag ska sätta mig och bläddra lite och se hur man SKA se ut nu för tiden ...

Suzesan: Jag har spanat på de där skorna ett tag nu, så nu vet jag att det inte var ren impuls. Kan inte vänta tills jag får trippa runt i dem lite grann. Eller en brunch på något flott hotell kanske : D

Maskinerna är inte så farliga i och med att vi har den där extra strömbrytaren så att elen inte går fram när man håller på med dem. Inte så kul att få en massa stötar när man plockar ut blöt tvätt ur maskinen. I morgon ska jag göra juice på mangon, det är den sorten. Ja, nu ska jag sätta mig och bläddra för fullt. Kram

Annika sa...

Mums!! Amerikanska blåbär, mina favvisar, som just vid denna tidpunkt är godast på hela året!! Grattis!
Dina ballerinor är verkligen snygga!

Resa med Herbert sa...

Hej Marianne!

Ååå, vad kul med svenska tidningar, det är nått jag saknar här, och när jag väl får några, så blir dom nästan sönderlästa, jag slukar det mesta i dom.

Du får ha en skön fortsatt vecka i dina nya snygga skor.

Kram Irene

Desiree sa...

Vilken lyckodag du haft som fått tag på både blåbär och jättefina ballerina skor. Skorna såg riktigt sköna ut också. Wow svenska tidningar känns alltid lyxigt när man bor utomlands. Toppen att du äntligen fått diskmaskinen på plats och installerad. En sådan betyder ju så mycket för det förenklar ju verkligen för en i vardagen. Underbart! Ha en fortsatt bra dag.

Lullun sa...

Mums, det lät som mycket gott på den shoppingturen. Turligt nog hade jag ett glas juice stående här bredvid mig så att jag fick släckt lite av min längtan. *hihi* Fina skor dessutom. Och svenska tidningar; lyx! vilken dag för dig! *hihi* Och kanske ett slut "diskmaskinsboken"; det skulle ju vara dunder för er få till ett sådant slut. *hihi*

aussiekicki sa...

Vad otroligt gott det lät med blåbär!!!
Skorna tycker jag var superfina! Skulle vilja ha ett par själv istället för mina evinnerliga sandaler som luktar.... avliden skunk.
Svenska tidningar skulle man nästan kunna mörda för men jag får hålla mig till Sverigeresan i juli!
Kram på dig!

Marianne sa...

Annika: Efter alla år i först Bulgarien och sedan Turkiet är blåbär verkligen en riktig lyx! Har inte sett det i en affär på alla dessa år. Så det är verkligen super. De ligger så fint styckfrysta nu och ska sparas till "särskilda tillfällen".

Har gått och tittat på de där skorna så många gånger nu att jag tyckte att jag fick köpa dem trots att jag redan har så många. Kul att du tycker att de är snygga!

Irene: Ja det är särskilt kul med inredningstidningarna för jag har kommit på att jag vill börja planera för hur vårt framtida hus ska se ut, och då är det bra att spara idéer. Så man inte blir dränkt av någon säljares tycke och smak den dag det förhoppningsvis blir verklighet.

Hektisk vecka, men jag hoppas det lugnar sig i morgon. Ha en skön vecka du också!

Desirée: Ja det var en turdag. Sist jag hittade blåbär var jag ju så dum att jag bara köpte ett enda litet paket. Kul att mangoperioden har börjat också, jag älskar mango. Skorna är lite hårda, eller så är det mina fötter som är bortskämda nu efter att bara ha gått i sandaler en längre tid. Men det är strumpor som gäller i dem i början. Tidningarna blir till sådana där små belöningsstunder när jag tycker att jag får lyxa mig en stund : )

Lullun: Önskar jag kunde skicka lite mangojuice till dig. Det är som juice och fruktkompott i ett, man får nästan tugga i sig. Ja det var en toppendag i går. Den här dagen började också bra, för jag fick recept på en choklad-cheescake och hade alla ingredienser hemma, så nu står den i ugnen. Hoppas det fortsätter bra också så att den blir lyckad!

Kicki: Hihi, jag tycker att det är helt befogat att gå och köpa sig nya skor om de man har luktar skunk! Fast skunkar är rätt söta i och för sig : ) Inte långt kvar till juli när du får både svenska tidningar, blåbär, hallon, jordgubbar, smågodis, sill ... Härligt att åka från vinter till sommar så där. Kram

Anonym sa...

Vad bra att du fick tag på blåbär! Både gott och nyttigt!
Ballerinaskorna är jättesnygga! Svart funkar ju alltid.
Av och På verkar säkrast tycker jag;)
kramen

Anonym sa...

Vilka härlig skor! I like!
Bra att du är försiktig med det elektriska, kan vara väldigt farligt det där med vatten och ström(ming).

Och glansiga tidningar kan man inte få för många av ;)

Kram!

Marianne sa...

Trollpackan: Ja visst är det gott med blåbär. Det känns så svenskt på något sätt. Godast när man sitter där vid en tuva i skogen och stoppar direkt i munnen förstås. Jag är rätt nöjd med att de gammelrosa inte fanns i min storlek, nu så här i efterhand. De här svarta kommer jag att kunna ha mycket mer. Kul att du tycker att de är snygga!
Kram

Sus: Det är när man köper såna där skor som man önskar att man var en fin dam, så att man fick ha dem direkt. Men, men, jag får vackert vänta tills jag ska på något fint och hasa runt i mina flip-flop i stället.

Det enda abret med glansiga tidningar att det blir så mycket jag vill HA! Stort badrum med svart granitgolv, stort trädäck kantad av fin gräsmatta, sommartorp med romantiska tapeter ... Jaha, får väl säga till Maken att han får jobba lite mer : D
Kram

nina sa...

Vilken fin dag med massa fynd! Fina ballerinaskor, jag gillar remmarna som korsas. Jag går alltid runt i ballerinaskor och är jättebrun där fötterna får sol men har kritvita tår. Då är nog en blekare variant att föredra. ;-)

Elstötsproblemet känner jag igen... Var med om en spis med ojordat uttag, där var man tvungen att ha skor på sig när man lagade mat, annars fick man elstötar hela tiden. Smart att köpa förlängningssladd man kan slå av och på!

Marianne sa...

Nina: Jag måste försöka sola lite. Blir så otålig när det är så varmt att man inte orkar läsa eller någonting bara. Du får köra brun-utan-sol på tårna! Testade det en gång, men då hade jag druckit ett glas vin så det blev inte så bra, om man säger så. Jag gör inte om det mer än på små partier, som tårna.

Man får vara försiktig med vilka sladdar man köper också. Hade en egyptisk som började brinna när jag kopplade in ett extra elelement. Egyptiska sladdar är nu bannlysta här ... Tur att det hjälpte med skor i alla fall när du lagade mat. Fy så jobbigt. Mat måste man ju ha. Men jag får inga stötar av den vanliga diskbänken i alla fall, det finns det andra som får här.

nina sa...

Haha vad kul! Brun-utan-sol efter lite vin... jag kan tänka mig hur du såg ut efter det. :-D

Oj låter otäckt med sladdarna. Och stötar av diskbänken. Då lever man farligt! När jag köpte begagnad spis hade den ingen kontakt men "elektrikern" tyckte att vi kunde strunta i kontakten och sticka in sladdarna direkt i eluttaget. Naturligtvis valde jag att äta kall mat i några dagar tills vi fick tag på en bra elkontakt...

Marianne sa...

Nina: Ja de där professionella hantverkarna! Sallad är bra mat! Haha, ungefär som elkablarna i vår stora kopparlampa. Det följde med när vi köpte den. Men elkablarna tål inte att man byter glödlampa. Man måste stänga av huvudströmbrytaren först när man ska byta den! Suck, vi borde byta ut hela det grejset ...

Anna, Fair and True sa...

Snygga skor! Timberland också eller? ;)

Marianne sa...

Anna: Tack! Nej, det här är något icke-märke som heter Charles & Keith. Lite hårda bara, så man måste ha strumpor. Har med andra ord inte använt dem så mycket än. På lördag när vi ska på adventskaffe kanske! Just det, vad ska jag ha på mig då ...