onsdag 8 oktober 2008

Onsdagsrecept: Tävling

I dag har min trevliga granne och jag varit på ansiktsbehandling. Sååå skönt. Det skulle ta femtio minuter, men det tog en och en halv timme! Det var heta handdukar och peeling, 180 krämer och massage och det var helt ljuvligt. Mjuka, gulliga tjejer som verkligen visste vad de höll på med.

På väg hem passade vi på att plocka upp trevliga grannens trevliga make från jobbet och på vägen hittade vi en liten grönsakshandlare som hade purjolök! Min lycka är gjord - först ansiktsbehandling och sedan purjolok, på en och samma dag! Det har jag inte sett här på evigheter, och när jag sist köpte en var den bara en enda stock och gick inte att använda. Den här var hur fin som helst och hamnade direkt i dagens sallad.

Mat var det ja. Härom dagen gjorde jag en fisk i paket som jag tyckte verkade så god och praktisk. In med alla ingredienser i foliepaketet och in i ugnen i tio minuter. Kan det bli bättre? Men det smakade absolut ingenting. Blä och fy så trist att utekatten Hasse fick äta upp min mat. Han tyckte i och för sig att det var väldigt gott ...

Så i stället för att bjuda på ett gott onsdagsrecept skulle jag vilja att ni hjälper mig med ett gott recept på en vit fiskfilé i foliepaket i ugnen. Vi måste börja äta mer fisk, och de här vita fiskfiléerna går att äta. Jag ska skriva ut det äckliga receptet så att ni ser vad ni INTE ska laga, men får en idé om hur enkelt jag vill ha det.

Eftersom det är en tävling måste det ju så klart vara ett pris, och eftersom det här är en lite omständigare tävling än att bara gissa en blomma får det bli mer än bara äran. Den som ger mig det bästa receptet ska få en fin liten sak från affären där jag var i går. Exakt vad vet jag inte än, det väljer jag beroende på vem som vinner, så att det ska passa den personen så bra som möjligt.

Okej, så tävlingen är alltså att ge mig ett riktigt gott recept på vit fiskfilé i foliepaket i ugn, ungefär som det nedanstående receptet, fast GOTT.

Limefisk i paket (2 pers.) - alltså äcklig och smaklös! Laga inte det här receptet
2 vita fiskfiléer, ex hoki
1/2 tsk salt
3 kokta, skivade potatisar
1/2 röd strimlad paprika
1 bit skivad squash
2 strimlade salladslökar
1 dl skalade räkor
2 tsk olivolja
1/2 pressad lime + lite rivet skal
2 krm timjan eller lite riven ingefära

Fördela alla ingredienser på 2 dubbelvikta aluminiumfolieark. Vik ihop och tillaga i 225°C varm ugn eller på grill i ca. 10 min.

Sista tävlingsdatum blir om ungefär en månad om jag har fått ett riktigt gott recept tills dess, annars senast till jul.

Ni kan antingen skriva receptet på era bloggar (glöm då inte att tala om för mig att ni har skrivit ett recept hos er) eller skicka mig ett mejl med receptet till nyaaventyr/at/gmail.com.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Rent spontant tycker jag att det är för mycket ingredienser som "spretar" . Paprika och lime tex, ..motpoler! Ingefära???
Potatisen ska enligt mitt tycke tillagas för sig ( kanske som gratäng eller klyftpotatis)

Eftersom vi kan köpa kravmärkt odlad torsk så använder jag gärna torsk.
I mitt paket: fisk, SMÖÖÖÖR (rejäl klick) , det vita från purjon och några skivade champinjoner, salt och peppar från kvarn efter förstånd. Varesig mer eller mindre, möjligen att någon skiva tomat kan få följa med...

Det här är så gott, "smörsåsen" är himmelsk och tillsammans med mjölig kokt potatis en höjdare.

Men du ska få ett recept till (genrös idag!)...
Det här är egentligen en fiskgratäng och gillas väl inte i tävlingen..
I en gratängform lägger man fina filéer av rödspätta (eller annan plattfisk), strimlad purjo och skivade färska champinjoner. Grädde över och salt och peppar. In i ugenen ca 200gr cirkus 20 min till fisken är klar (ej genomskinlig när man delar den lite försiktigt)
Serveras med fördel med mjölig kokt potatis eller gott ris.
Kall öl är alltid gott till fisk!

Vad roligt det ska bli med alla recept som måste "poppa " in!

Kramen!

Desiree sa...

Låter riktigt nice med de där ansikstsbehandlingarna. Vad gäller det äckliga receptet så tror jag att det kanske skulle kunna bli gott men jag tror att det dels behövs mer kryddor. Lite chili och vitlök.Kanske lite koreander. Det behövs liksom kryddas till och piffas upp en aning.

Emmama sa...

Jag ska försöka komma på ett bra recept och jag återkommer med det. Men så länge, vad tror du om att ha i pepparrot och tomat? Jag älskar pepparrot till vit fisk!

Malin sa...

Underbart m ansiktsbehandling. Kul, m en massa olika fisk recept. Jag skall se till att maila en gammal favorit till dig. Sköter sig själv i ugnen - gott & nyttigt är en härlig kombination. Ha en trevlig kväll.

Anonym sa...

Vi åt Hoki i dag jätte gott och super enkelt men den var gjord på spisen och inte i ugnen vill du ha det receptet så säg till. Ska fundera och återkommer om ett folierecept.

Lullun sa...

Låter ju som en tävling man skulle vilja vara med i! :-) Men det kräver nog lite tänk-tänk från min sida och efter dagens alla möten är min hjärna ganska tom så... ;-) Återkommer kanske; men för att vara helt ärlig är jag inte dunderbra på det där med vit fisk. Blir mest gratäng, lasagne, fiskefrikadeller eller tråkigt kokt med äggsås...

Marianne sa...

Sus: TACK! Det kommer att bli recept-testar tider framöver. Tänker mig också att man kan spritsa (haha, pytsa ut) potatismos i en rand runt gratängen så där som i färdigköpta frysta?

I kväll ska vi få ärtsoppa och punch!

Kram!

Desirée: Ja, det var riktigt skönt, känner mig fortfarande alldeles mjuk i ansiktet, ny nästan.

Jag ska testa med chili, vitlök och koreander. Och byta droppen olja till SMÖÖÖR som Sus skriver.

Emma: Pepparrot är nog bra, men det kräver en Sverige-resa först ... Jo, jag kan hitta någon mild variant från Coleman, men det är liksom inget sting i den röran. Ingen panik, tävlingen går inte ut förrän om en månad, senast till jul : )

30+: Riktigt skönt med ansiktsbehandling. Man kan bli beroende! Ser fram emot mejlet med recept!

Kersti: Den fisk vi har här är pangeasus eller liknande, men vad jag förstår är det väldigt likt hoki. Ser fram emot recept!

Lullun: Tänk på du! Fisklasagne? Ha, du om någon borde väl vara en fena på fisk? Du som bor på en (jätte)ö med massor av fisk! Fast det kanske mest är säl och val förstås?

Emmama sa...

Den från Coleman har jag hemma nu, älska att ha den på mackor.. Den starka, oblandade pepparroten, är kanske typiskt svensk..?

Anonym sa...

jag igen... bara lite "tänk" här..
Min lilla enkla gratäng är nog inte så bra att spritsa mos runt. Möjligen att du gör en gratängsås istället eftersom bara grädde blir lite rinnigt och då tror jag att moset kan s a s flyta ut.

Snitsig gratäng med mos är oxå rätt lätt att göra. Brukar faktiskt fuska och lägga kokt fisk i en form, sedan gratäng-eller ostsås över och sedan rester av gårdagens potatismos (som jag vispat ner ett ägg i så det blir lite fluffigare) in med hela härligheten i ugnen och när det fått fin färg är det klart!

Ha det GOTT! :D

Marianne sa...

Va kul att läsa om fisk i folie. Det har vi gjort som tradition i många år nu den dagen vi går på sommarsemester. Fast då grillar vi den ute. Men det går faktiskt lika bra i ugnen. Då brukar vi köpa färska foreller men man kan ta nästan vilken fisk som helst. Jag fyller den med en massa färska örtkryddor och smör förståss. Måste nog tänka till lite så jag får ihop ett recept, för jag brukar joxa ihop nåt precis efter vad som finns i kylskåpet. Så smaken kan variera om jag säger så, men alla som har smakat den tycker den är jättegod. Jag säger till när jag lägger ut nåt på bloggen.

Marianne sa...

Emma: Det har du rätt i, på mackor kan den nog vara riktigt god. Jag har också en burk hemma. Men just till fisk, när det ska vara pepparrot, så vill jag ha den där starka kicken som det blir med svensk, oblandad. Tror som du säger att det är väldigt svenskt att ha det så starkt.

Sus: Bra tips! Ska testas och alla enkla recept utanför paket kan få hederspris : ) Jag är ju enväldig i den frågan så om jag vill dela ut fler priser än ett så får jag det!

Kram!

Marianne i Sverige: Det låter toppen! Jag väntar. Grilla är ett bra alternativ, men just när jag är ensam om att laga en vardagsmiddag kan det vara enklare med ugnen. Grillat blir det bara när Klas är hemma och engagerad i den biten : )