måndag 29 september 2008

Dit ska jag aldrig mer

Någon som vet vad det här är för blomma?

Det påstås att allt kan säljas med mördande reklam, men det stämmer inte. Möjligen kan man locka till sig folk att titta på det man vill sälja med mördande reklam, men man köper ändå inte skräp. Varför ska jag betala 200 för en begagnat t-shirt av Betty Barclay när jag kan få en ny av Daniel Hechter för 55? Varför ska jag betala 350 för en begagnad blus när jag får en ny Daniel Hechter långkofta i mullvadsfärgad ull och med krage som kan knäppas ända upp och göras till polo för 279? Jag bara undrar.

Nä, den där "outleten" var bara skräp. Rent skräp till dyra priser.

Så vi åkte till Marriott i stället och satte oss i deras lummiga trädgård och åt lunch. Sedan gick vi en sväng i hotellets affärer och det var där jag hittade mina nya Daniel Hechter-grejor. Lite ledsamt att koftan ska behöva hänga oanvänd i garderoben några månader, men sånt är livet.

Sedan åkte vi till Clarins och bokade tid för ansiktsbehandlingar. Jo då, nu ska det lekas lyxhustru. Och där kunde jag självklart inte låta bli en härlig handkräm, en peeling för ansiktet och ett litet läppglans. Funderar också på att köpa en parfym av Hermés som de sålde: Un Jardin sur le Nil. Den var lite citronig och passar väl rätt bra när man bor här?

Nu ska jag fålla gardiner till gästrummet i källaren så det blir fint tills ni kommer.11 kommentarer:

Kerstin sa...

Bilden är ju väldigt vacker men det är svårt att avgöra om blomman är stor eller liten. Kan det vara en porslinsblomma?
Ha en fin dag.

Saltistjejen sa...

Skönt att ni iallafall fick en trevlig dag med shopping trots att själva outleten var dålig.
Kram!

aurorabuddha sa...

Sa besviken man blir nu! Bara skrap?! Men det var vad jag hittade igar nar jag for ivag pa loppmarknad oxa. Jag ska skriva om det *sen*.

Daniel Hechter! Jag hade klader av det market for manga ar sen. Min syster bodde i Paris, sa jag arvde klader efter henne - det har var pa 60-talet, I'm sure. Eller minns jag fel nu?

Den dar blomman ar jag inte saker pa? Kan det vara en Impatience?

Suzesan sa...

Typiskt lurendrejeri det där.
Jag tror också det är en porslinsblomma av nåt slag:)Fin var den.
Lycka till med gardinerna. Bra att det är fint när man kommer och hälsar på i bloggen. Gärna bild på det pliiiis:)
Kram
/Susanne

Annika sa...

Äsch, synd som 17, men nu vet du åtminstone vad som finns där och lunch på Marriot låter MYSIGT! OCH ja, Clarins har verkligt fina grejjer. Ibland är det kul att leka lyxhustru :-)
Visa koftan du köpt. Jag är ju koft-o-man precis som du...

KRAM!!!

Bert sa...

Jag tror det där är en streptocarpusart, eller möjligen en gloxinia.

Har den ludna blad?

Återkommer i ärendet. Men jag ville bara vara först med det rätta svaret. :-)

Marianne sa...

Blomman ja - det ser ut som en korsning mellan gloxinia och Saint Paula. Fin är den i alla fall. Och sy nu bara snabbt som fasen för snart kommer vi :o))

Marianne sa...

Kerstin: Den är liten och stor. Rätt svar kommer i morgon. : )

Saltis: Ja, det blev en toppendag i alla fall, och man måste ju veta vilka ställen som är dåliga också, det ingår i den samlade erfarenheten om ett ställe för att man ska känna sig hemma.

Kram!

Aurora: Jag vet inte exakt, men visst är Daniel Hechter ett gammalt klassiskt märke. Ett sånt där man inte har råd att köpa när man är på NK.

Svaret på blomman kommer i morgon.

Suzesan: Du är närmast hittills, lurendrejeri är rätt. Svaret i morgon. Gardinerna går framåt, en i taget. De här är så jobbiga bara för att de är fodrade, så trots att jag har fållat en nu är den lååångt ifrån klar. Det får bli foto när vi har nya sängöverkast och kuddar och fått till det lite där nere också. Men det kommer.

Kram!

Annika: Lunchen var jättetrevlig och det är alltid mysigt att sitta i deras trevliga trädgård. Första gången jag provar Clarins, jag har mest kört Clinique och lite sånt. Men i kväll ska jag köra en liten skrubb med apelsin : ) Jag får visa koftan i morgon. Tror du skulle gilla den!

Kram!

Bert: Jag blev tvungen att googla, men nix. Hihi, jag har snott konceptet från dig. Den har inte ludna blad. Men den slingrar sig. Och blir rätt skräpig.

Marianne i Sverige: Nix, inte det heller. Rätt svar i morgon.

Jag har sytt som attan, men det är mycket på de där Stockholms-gardinerna för de är fordrade så jag måste fålla även det och sedan nästa fast fordret i gardinen. Och jag kan inte sy på maskin. Men om jag hade haft en syfröken i närheten hade jag fått 5:a i betyg!

Kram!

Anne sa...

Vad trevligt med lite skönhetsvård. Har du mycket erfarenheter av ansiktsbehandling? Jag har bara erfarenhet av mer massageliknande ansiktsbehandlingar, förvisso jätteskönt med de gör ju ingen "behandling" egentligen (alltså ingenting med produkter, typ peeling eller liknande). Den där parfymen låter väldigt god (säger man så om parfymer?), jag gillar fräscha dofter så nåt lite citronaktigt skulle nog jag gilla.

Matildas fikarum sa...

Jag är urusel på blomsorter, men det fösta jag tänkte när jag såg bilden var jasmin!

Marianne sa...

Anne: Ja det ska faktiskt bli jätteskönt med en ansiktsbehandling. Det är ju rätt dammigt i det här landet, så det känns som om alla porer är alldeles igentäppta. Men nej, jag har nästan ingen erfarenhet av ansiktsbehandling. Gjorde någon i Bulgarien, någon i Turkiet och nu en här. Annars ingenting. Men jag tror det ska bli med rengöring och massage och så. Jag vet att man som lyxhustru borde gå på ansiktsbehandling, pedikyr och cocktail varje vecka, men ... : D

Jag har nästan bestämt mig för att köpa den där parfymen, när det nu finns en som heter Trädgård vid Nilen måste jag ju nästan ha en. Ska köpa en till svärmor i julklapp också.

Matilda: Nix, men nu har jag gett svaret. Inte ens Bert kunde! Det är jag mäkta stolt över : D