tisdag 16 september 2008

Familjen von Trapp och regn - allmänt pladder med andra ord

Tjorvan (högst upp) och Skrållan i trappan.

Katterna ligger ofta i trappan upp till andra våningen, jag antar att de tycker att de har bra koll på vad som händer därifrån. Men om det ringer på dörren sticker de snabbt iväg och gömmer sig, så våra gäster får sällan träffa dem. Katterna kräver att folk ska sova här minst en natt innan de blir sällskapliga.

Så "min" rörmokare, mr Fatih, som kom i dag och reparerade AC:n i sovrummet och de rinnande toaletterna (igen), fick som vanligt inte träffa någon katt.

I natt strax efter tre vaknade jag av att det REGNADE! Nej, det gjorde det naturligtvis inte, det var AC:n som stod och droppade så att det lät som om det regnade. Så det var bara att masa sig upp och placera ut hinkar och handdukar så att golvet inte skulle bli förstört. Tack och lov kommer rörmokaren alltid som ett skott när jag ringer så han har fixat det i dag. Det var kondensröret som hade beckat igen. Enkel reparation med andra ord.

I morgon åker rörmokaren mr Fatih på hajj, dvs pilgrimsresa till Mecka. Jag har för mig att de flesta åker i samband med Offerhelgen som kommer senare, men det är nog bra att åka nu också under Ramadan. Jag får ta reda på mer och skriva om det.

Någonting som upptar mycket av mina tankar just nu är Sarah Palin och McCain, det ena paret som tävlar om presidentposten i USA. Jag är riktigt orolig för att de ska vinna. Annika skrev ett bra och tänkvärt inlägg om det problemet. Vi är nog många runt om på jorden som oroar oss för hur det kommer att bli här i världen om de vinner.

Vi som inte kan rösta får hålla tummarna för att Obama blir nästa president i USA!

13 kommentarer:

Anne sa...

Visst är det skrämmande med SP och om hon och McCain vinner. Du skrev ett bra inlägg igår som jag aldrig kommenterade, läste även länken du hade uppe. Ju mer man hör och läser om henne, desto mer anti och rädd blir jag. Såg att Annika skrev om det idag också. Ja, det är bara att hoppas att de som får rösta inte röstar på detta team. November är inte långt bort nu, snart är valet verkligen här.

Annika sa...

Jamenvisst, tycker att det är så läskigt just nu. Jag tycker att det känns som att det är en våg som är för McCain mer än för Obama. Jag tycker hela Obama har försvunnit på ngt märklgit sätt. Man får hoppas att detta bara är SP's "fifteen minutes of fame", men om det blir rep.vinst så får Sarah leka fullt ut.
OCH är inte den tanken mer än isande skrämmande?
Fjärde november är det klippt, då vet vi...

Kram!

Marianne sa...

Hi,hi, ´ vaknade av att det regnade´. Det var just vad vi gjorde i natt. Här har höstrusket kommit tidigt. Men vi gör som dina söta katter, Vi försöker gömma oss tills det går över :o).
Och naturligtvis är vi också oroade för hur världen ska se ut framöver. Jag brukar av princip inte yttra mig om politik och religion för det kan ju misstolkas nåt otroligt. Men naturligtvis är vi här uppe i Norden inte helt oberörda. Vi försöker påverka i vår lilla skala så gott vi kan.
Hoppet är ju det sista som överger en sägs det ju. :o
Kramar från Marianne i Sverige

Marianne sa...

Och jag glömde säga att vår egen rörmokare kommer också så fort vi behöver han. Han heter Per och bor bara ett par km härifrån. Vi kallar honom för Pelle Rör, hi,hi o)

Desiree sa...

Vilken tur att rörmokaren kunde komma så snabbt med tanke på den hetta du lever i. jag kan tänka mig att man inte vill vara utan AC där inte. Usch ja, hoppas verkligen INTE att Sarah Palin och McCain vinner. Det vore en tragedi för både USA och övriga världen. Min röst kommer som sagt att solklart läggas på Obama!

Matildas fikarum sa...

SP skrämmer mig också. Mycket!

Obama for president, säger jag bara. Det blir många hållna tummar framöver!

Mia sa...

Vilken härlig bild på katterna. De har verkligen en förmåga att se bekväma ut oavsett var de ligger.

Ja det är skrämmade med McCain och Palin. Hoppas det är en vind som blåser över och att det amerikanska folket inser vilka konsekvenser det skulle få om de kom till makten.

Hoppas det inte "regnar" mer!

Millan sa...

Ja usch jag tror som du att vi ar manga runt om i varlden som oroar oss for hur det ska bli om McCain vinner valet. Dessvarre sa 'drabbas' vi ju alla nar Amerika far en ny president sa det ar klart att alla undrar vad som ska ske.

Vilken harlig bild pa katterna! Smurfy ligger ocksa ofta sa dar och stracker ut sig pa trappan fran altanen och det se sa harligt ut. Dock ar hon inte det minsta skygg... snarare tvartom. Hon kommer springande som en liten hund nar vi far gaster.

Marianne sa...

Anne: Ja det är riktigt skrämmande det här. USA skulle verkligen behöva en mänsklig president nu, både för att få det bättre i landet och för de internationella relationerna. Landet har inte något särskilt gott anseende just nu. Ett hopp tändes i alla fall när jag läste om att Nationella kvinnoförbundet NOW har tagit ställning mot henne och aktivt propagerar för Obama. Vi kan bara hoppas.

Annika: Det stämmer, Obama har definitivt kommit i skymundan. Hoppas att han gör någonting snart så att han tar plats igen. Har du läst hans Dreams from my Father? Den borde alla läsa så att folk ser att han faktiskt vet vad han talar om, i alla fall verkar det så.

Hoppet väcks i alla fall av att NOW har tagit ställning mot Palin och för Obama! Det stod i SvD i dag.

Hennes utlandstripp var förresten till de amerikanska soldaterna i Kuwait, med en mellanlandning hos de amerikanska soldaterna i Tyskland. Ja men vilken erfarenhet hon fick av människor i andra länder - NOT!

Kanske dags för mig att ta tag i en av de där böckerna som ligger på hög som jag ska skriva om, och då just Obamas.

Kram!

Marianne i Sverige: Visst är det praktiskt att ha en "egen" rörmokare! Hörde annars att de har så gott om jobb just nu att det är i stort sett omöjligt att få en om det inte är akut kris och då KOSTAR det.

Håller med dig om att det lätt kan misstolkas och att det är känsligt med religion och politik. Men just nu kan jag inte hålla tyst eftersom jag faktiskt är rädd. Kan man då få någon att kanske bara i alla fall fundera på Obama, så är det ett steg i rätt riktning.

Jag fortsätter att gömma mig inomhus från solen. Den dag det kommer regn kommer jag nog att gå ut och ställa mig i det blöta!

Kram!

Desirée: Nej, här kan vi inte vara utan AC:n än. I dag har jag till och med satt igång en på första våningen för det var så himla svettigt. Brukar bara göra det när vi är där annars. Nu tänkte jag att den kanske kan hjälpa till att svalka av lite här uppe. Annars rinner jag bort.

Det är så bra att du ska rösta på Obama! McCain-Palin vore en katastrof för hela världen, ännu värre blir det så klart i USA. Bara 1,5 månad kvar nu.

Matilda: Begriper inte att sådana människor får så stor plats! Att de överhuvudtaget kan bli påtänkta till sådana positioner. Men det är kanske så i vissa fall, att ju mer psykopat någon är, dess längre kommer de? Bryr man sig inte om att man trampar på lik så har man heller inte några problem att gå rakt fram.

Mia: Tack! Ja katter kan verkligen koppla av.

Ja, vi får hoppas att det amerikanska folket börjar lyssna till vad det är hon säger och hur hon säger det. I så fall är det nog inga problem. Risken är tyvärr stor att de bara går på någon sorts påhittad karisma som hon inte ens har. Hitler ansågs väl också ha karisma på den tiden?

Millan: Egentligen borde alla runt hela världen få vara med och rösta i det amerikanska presidentvalet! Har jag tyckt ett bra tag nu. Risken för terrorattacker ökar ju dessutom om det där teamet vinner. Fattar de inte det?

Mysigt med en katt som är så sällskaplig. Jag tror att det var två tvillingpojkar som tog kål på de här katternas tillgivenhet för okända människor. De kom ofta och hälsade på när vi bodde i Sofia (de bodde också där) och jag tror att de "bollade" lite för mycket med katterna som bara var ungar då. Nå, mot oss är de enormt tillgivna i alla fall, så det är ju bra.

Kram!

Fundersam Cecilia sa...

Nej fy så tråkigt med AC och toaletter...ja inte när de fungerar som de ska såklart.Så dumt det lät.Jag vet inte om jag vågar titta på TV den 4 november....Det ska bli så intressant.Läste att många kvinnor röstar på Obama pga att de ogillar Palin....Vi är onekligen många som håller våra tummar för Obama!

Marianne sa...

Cecilia: Haha, men jag förstår vad du menar. Ja, det är sådär lite då och då, plötsligt läcker något rör, eller toaletterna börjar rinna eller någon AC tröttnar på livet. Men det brukar ordna sig ganska fort.

Bra om många kvinnor ser igenom Palin, då finns det en chans. Och som sagt, NOW är tydligen aktiva mot Palin. Undrar om Obama vet att de flesta runt om på jorden "röstar" på honom ...

nina sa...

Men åh, du blev säkert jätteglad av att vakna av att det regnade och sen var det ju inte regn... Jag skulle gärna skicka lite riktigt regn om jag kunde, här har det regnat hela dagen idag. Trist.

Och om Sarah Palin, jag hade faktiskt inte så bra koll förrän jag läste ditt förra inlägg (utrikesnyheterna här inte mycket att hurra för), så tack för det! :-) Skrämmande är bara förnamnet...

Marianne sa...

Nina: Ja du det var som ett lyckorus att höra hur det regnade in genom takluckan i tv-rummet. För det gör det när det regnar mycket. Blev minst sagt besviken när jag upptäckte vad det var.

Tack och lov verkar det som om många kvinnor är emot Scary Sarah (SS), till och med republikanska kvinnor tänker rösta på Obama. Hoppas det stämmer!