lördag 20 september 2008

Umm Kulthum - uppföljning till fredagstemat

Umm Kulthums staty.

Jag och kompisen K var nere i på stan i dag, och då passade jag på att gå förbi statyn av Umm Kulthum som jag skrev om i går. Tänkte jag skulle dela med mig. Det var roligt, för folk log så stolt när de såg att jag fotograferade henne.

Det finns så många fina affärer som jag inte har sett förut! Underbart hantverk, från textil till metall och allt däremellan. Jag såg flera saker som jag förmodligen kommer att köpa, men jag ville fundera lite först eftersom det inte var direkt billigt. Och det var inte heller den typen av affärer där man prutar. Lite köpte jag i alla fall, men det får ni se i morgon. Efter att ha traskat runt i sex timmar är jag ganska mör.

Det var i alla fall bara 33,5° i dag. Riktigt svalt och skönt.

Hoppas ni alla har en skön lördagskväll!

11 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Vad gott att det börjar bli lite svalare!

Marianne sa...

Karlavagnen: Urskönt är det! Fast sedan kommer jag väl att gnälla för att jag fryser : D

Emmama. sa...

Usch så kallt din stackare.. ;) Här har vi haft en ganska varm dag och det är vi ganska ovana vid så vi är glada. Hoppas det fortsätter! Det är kanske er värme som kommer.. :) Ha en skön lugn kväll, ska bli roligt att se din shopping sen! KRAM.

trollpackan sa...

Ojdå! Rena istiden!*skratt*
Här är det lugnt nu efter att ha jobbat och sedan pendlat hem 20 mil;)
kramen

Marianne sa...

Åh, nu blir jag nyfiken !?

Petra H sa...

Vad spännande, jag blir också nyfiken på vad du har köpt! Jag är säker på att det finns mycket som man vill ha i affärerna i Kairo!
Förresten såg på Emmas blogg att du läser en av mina favoritböcker någonsin, The Map of Love - borde nog läsa om den snart!
Kram!

Suzesan sa...

Haha jag kan se till att nån åker ner med en jacka om du fryser Marianne *ser ut som jag ska bryta ihop*hahaha. Men så klart det är skönt om man haft varmt sååå länge. Snart kommer du tycka det är för kallt.
Jag är också nyfiken på vad du köpt.
Jotack det var en lugn fin lördag. Hoppas din/er var härlig med.
Vilken staty. Oh shit!
Fin söndag på er alla
Kram
Susanne

Fransyskan sa...

Usch ja fy vintern närmar sig med stormsteg va? BARA 33! brrrr

Marianne sa...

Emma: Det vore väldigt bra om lite av vår värme kunde leta sig upp till er tycker jag, för i dag var det varmare igen, 37,5°. Och det var vi ute och traskade i utan vatten. Så vi har faktiskt handlat ännu mer och jag får fota i morgon och visa.

Kram!

Trollpackan: Hahaha, nästan dags att plocka fram duntäcke och snowboots : D Nä, det blev varmare i dag igen, 37,5°. Fy vad långt du har att köra, hoppas alla planer går igenom snart så du slipper det.

Kram!

Marianne i Sverige: Måste tyvärr hålla dig på sträckbänken lite till, för jag hann inte fota allt och fixa i dag. I morgon kommer det.

Petra: Som jag sa till Marianne, måste tyvärr hålla er på sträckbänken tills i morgon. Det blev stan i dag igen. Här finns massor, man måste bara veta var man ska leta. Och i många affärer måste man leta igenom för att hitta pärlan, men då är det riktiga pärlor.

KUL att Map of Love är en av dina älsklingsböcker! Har bara kommit en femtio sidor än, men det är lätt att bläddra så det verkar lovande.

Kram!

Suzesan: Hahaha, kan du ta med vantar och mössa också? Som sagt, varmare i dag, 37,5 men det vänder nog snart neråt och i januari kommer jag att frysa ihjäl när det bara är en 15-18 grader om dagarna : D

Även dig blir jag tvungen att hålla på sträckbänken, för det kom en massa affärer emellan i dag också. Men det kommer!

Kram!

Fransyskan: Hahaha, väntar bara på att istapparna ska formas från taken!

Laura sa...

Oj vad den där statyn ser hög ut! Är den det?

Jag fick för övrigt en bild på ramazan davulcun idag, ÄNTLIGEN!!! Det har jag ju haft på hjärnan ett tag, så nu känner jag mig nöjd. :)

Kram!

Marianne sa...

Laura: Ja, själva statyn står på en sockel som är drygt 2 meter hög, skulle jag tro.

Å vad kul att du äntligen fick ett foto av honom! Jag kommer och tittar!