måndag 15 september 2008

Really scared

As a citizen of the world, I get really, really scared thinking about a possible Vice President in the US by the name of Sarah Palin. Not only does she consider an outright war with Russia as a real possibility, she also uses nepotism when appointing state officials, she uses her political power as a tool for personal vengeance, she wants to censor what is available in the public libraries, she ... Well, the list can obviously go on and on.

The United States of America is one of the absolute top powers of the world, and THE absolute top power to really enforce it's opinions on other people and other countries. The American President and Vice President elected is thus not only a domestic concern, it is something that concerns the whole world.

American citizens: Please save us from one more war-monger! Please save us from The Third World War! Please elect Mr. Obama for President!

For a closer look at Ms. Palin and her behaviour, please read this article in The New York Times that I found through I Västerled.

Also please see this site, Women Against Sarah Palin, with women who take action against Sarah Palin.

26 kommentarer:

Kerstin sa...

Finge jag rösta så skulle Obama få min röst. Blir lite rädd när man läser om den där kvinnan. Men hon har utstrålning och karisma och är dessutom kvinna så hon kan bli farlig. Å andra sidan predikar hon för inget sex före äktenskapet och så är hennes 17-åriga dotter gravid. Tidningarna lär fortsätta gräva fram "skit" om henne.

aussiekicki sa...

Ja hon verkar ha is i blodådrorna. Jag får också ont i magen när jag tänker på att hon kan bli vicepresident. Hoppas, hoppas att USA är redo för en färgad president! Heja Obama!

trollpackan sa...

Du har en utmaning hos mig!
kramen

Marianne sa...

Kerstin: Tänk, ALLA säger att hon har utstrålning och karisma, själv tycker jag hon liknar sinnebilden av en rabiat hysterika! Titta på hennes blick! Ja, just nu önskar jag att jag var amerikansk medborgare så att jag kunde rösta!

Kicki: Ja, det är väl det negativa med att Hillary förlorade, folk skulle kanske haft lättare att välja en vit. Men vi får hoppas, annars vet jag inte vart världen tar vägen.

Trollpackan: Kommer!

Fritt ur hjärtat sa...

Ja usch och fy!! vem hade trott att Busch skulle te sig som en mjukis?! Jag blir livrädd!!

Fritt ur hjärtat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fritt ur hjärtat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fritt ur hjärtat sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marianne sa...

Simone: Ja, du har rätt! Både Bush och McCain framstår ju som riktiga velourpojkar!

Haha, ibland kan det se ut som om man stammar när datorerna gör det!

Kram!

Annika sa...

Vet du hur svårt det är att bo här, och bara tänka tanken att det kanske blir McCain/Palin i höst. Tanken är helt vedervärdig. Jag vet inte om jag står ut då...ärligt. Själv har jag bara Green Card och får inte rösta. Jag har grannar som säger att dom ska flytta till Canada om McCain kommer till makten. Palin är scary as can be...

Kolla in den här bloggen:
http://womenagainstsarahpalin.blogspot.com/

Kramar Annika (som funderar över valet varje dag med en väldigt sugande känsla av att det blir Palin som VP in the bitter end)

Laura sa...

YouTube har varit spärrat från och till ganska länge, men nu har det varit spärrat hela sommaren, så vi får se om de alls kommer att öppna sidorna igen. Det är väl det gamla vanliga: videoklipp med folkhets och propaganda... :S


Det går ju ändå att komma in på sidorna via sidor som gömmer ens IP-nummer, så jag vet inte hur mycket nytta spärren har gjort..

Marianne sa...

Annika: Vet du, det känns över hela världen tycker jag, jag är livrädd och övertygad om att det blir krig mot Ryssland och Iran och vem vet vad mer om de vinner. Sedan vet jag inte om det kommer att finnas mycket kvar att bo på här på jorden. Möjligen hos Lullun. Jag skrev till Women against Sarah Palin att de gärna får publicera mitt inlägg, för att visa att vi är rädda över hela jorden.

Sverige tillåter dubbelt medborgarskap, vet inte hur det är med US. Men om de gör det kanske det vore bra om du blev medborgare så att du får rösta? Din röst hade verkligen behövts nu. LOVA att se till så att Peter röstar och alla andra vettiga människor som får!

KRAM!

Laura: Hahaha, någon har behagat skoja med Erdogan? Bra att du kan komma in ändå! Om det spärras här får jag fråga dig hur man gör, men det tar vi då, för det hinner jag glömma tills dess!

Kram!

Suzesan sa...

Jag har inte följt med alls så jag vet inte nåt. Har bara hört små kommentarer här och där. Oj oj oj jag blir också rädd. Jag är väldigt orolig för krig mot Ryssland/Iran/(Kina). Det hänger i luften. Jag litar på er som har följt med. Jag länkar så fler kan läsa. Det får verkligen inte bli fel människa i toppen nu ingen som är kall och maktgalen. Då är det kört. Bra skrivet Marianne.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Desiree sa...

Jag håller helt med dig. Resten av världen vill inte ha någon republikan. Här i södern har både hon och McCain ett stort anhäng men jag är en Obama girl. Jag får ju dessutom rösta och kommer självklart att lägga min röst på just Obama. Tyvärr är det ju si och så med demokratin. De har ju inte direktval så eftersom jag bor i en republikanskstat så kommer tyvärr min röst att vara rätt värdelös men som sagt jag kommer ändå att lägga min röst där mitt samvete och hjärta och mitt hopp ligger och det är hos Obama.

Desiree sa...

Jag håller helt med dig. Resten av världen vill inte ha någon republikan. Här i södern har både hon och McCain ett stort anhäng men jag är en Obama girl. Jag får ju dessutom rösta och kommer självklart att lägga min röst på just Obama. Tyvärr är det ju si och så med demokratin. De har ju inte direktval så eftersom jag bor i en republikanskstat så kommer tyvärr min röst att vara rätt värdelös men som sagt jag kommer ändå att lägga min röst där mitt samvete och hjärta och mitt hopp ligger och det är hos Obama.

Marianne sa...

Suzesan: Tack! Ja, som Simone så riktigt sa, både Bush och McCain verkar ju vara riktiga små gullgrisar i jämförelse med den skräckhäxan! Vi kan bara hoppas nu.

Kram!

Desirée: BRA att du kan rösta i alla fall! Även om din röst försvinner bland alla republikaner så gör den i alla fall sitt till för att kanske väga emot. Man vet aldrig, det kanske finns en hel del även i södern som får skrämselhicka av henne. Jag har aldrig riktigt begripit mig på det där amerikanska valsystemet. Det verkar så oerhört mycket krångligare och inte låter det särskilt demokratiskt om man jämför med direktval.

Har du sett länken Annika gav här ovanför? Kolla där!

Petra H sa...

Jaaa, skrämmande är ordet!! Det är verkligen sorgligt om det blir så att folk röstar på McCain och Palin pga att Sarah är kvinna, ung och snygg (allt som McCain inte är) - utan att de tittar på sakfrågorna och hur skrämmande hon resonerar. Jag är också rädd för att världen kommer att bli en mycket osäkrar plats med McCain-Palin-teamet i Vita Huset.
Ska kolla in Annikas länk!

Annika sa...

Självklart röstar Peter, och självklart på du vet vem--OBAMA!!! FFG ska jag skaffa en sticker till bilen, nämligen Obama-08.
Det känns som om det behövs...
Jag ser en hel del McCain skyltar häromkring, och det är sååååå läskigt. Jag ser fler Obama än McCain, but still...
Usch, Marianne...Jag har en naggande känsla bara.
Vad bra att du skrev in till den bloggen/siten som jag länkade ovan.

Kramar!

Grekland nu sa...

Här i Grekland verkar man inte ha tagit Palin-hotet på allvar, för man pratar nästan inte alls om henne. Man har fullt upp med egna korrumperade politiker som avgår på löpande band...Skönt i alla fall att veta att vi är ganska många som föredrar Obama , även om vi inte får rösta. Ska gå in på sajten och kolla. Ingabritt

Marianne sa...

Petra: Det är det som är så läskigt när folk röstar - och då menar jag inte alls bara i US - att de ofta går på ytliga saker som utseendet och hur "trevlig" någon verkar, de lyssnar inte alls till vad de olika personerna vill med sin politik. Sen verkar jag vara den enda i hela världen som INTE tycker att hon är snygg och har karisma! Hennes blick skrämmer mig, hon ser ut som en rabiat hysterika tycker jag. Okej att alla som får dånande applåder för någonting ser nöjda ut, men hon ser kallt och beräknande nöjd ut! Hu!

Annika: BRA att Peter ska rösta på Obama och BRA att du ser flest Obama-skyltar! Då finns i alla fall hoppet. Skaffa en skylt du också så att det blir fler och fler Obama-skyltar.

Ja, jag är också orolig!

Ingabritt: Ja, vi runt om i världen kanske inte påverkas så mycket av hennes abort- och skattepolitik och allt annat som mest berör det egna landet (fast vem vet, allt får verkningar runt om i världen i dag), men vi påverkas sannerligen av USA:s utrikespolitik. Om de vinner blir oppositionella fanatiker ännu mer fanatiska och även vi "oskyldiga" kan hamna i kläm. För att inte tala om olika krig de där två kan vispa ihop. Egentligen borde vi andra få vara med och rösta på USA:s president, så mycket makt som de har!

ab sa...

Situationen är verkligen skrämmande. Hon vet ingenting om någonting, kan inte föra en intellektuell diskussion, tror inte på kunskap öht, är inte bara emot sex före äktenskapet utan också emot abort, undervisning om sex i skolorna och preventivmedel. Samt är för att kreationism införs på skolschemat.

Och så har vi McCain som tycker att man inte ska lagstifta om att kvinnor ska ha lika lön för lika arbete ("det blir så mycket lagar") och som lovar mer krig...

Vart är USA på väg?

Marianne sa...

ab: Bush är läskig, men den här människan är riktigt otäck. Alla demokratiska rättigheter kommer att sopas under mattan och USA kommer att gå tillbaka till någon sorts modern medeltid - en förfärlig situation för dem som bor där. Alla hennes reaktionära och fanatiska doktriner kommer självklart att få verkningar runt om på jorden, men det allra största och akuta hotet är som jag ser det hennes blodtörst. Jag är riktigt rädd.

Vi bodde i Istanbul när Irak-kriget bröt ut (2003) och nu bor vi inte långt från Israel. Om USA attackerar Iran och Iran ger tillbaka på Israel kommer hela den här delen av världen att gå upp i rök och bli obeboelig. Om USA dessutom ger sig på Ryssland blir hela Europa obeboeligt.

ab sa...

Både, Bush, McCain och nu Palin är riktigt läskiga. Bush har brutit mot konstitutionen flera gånger (the Patriot Act, Guantanamo)och han började Irakkriget. Hon är bara mer uppenbart ultrakonservativ. Folk har varit rädda i USA även under Bushregimen.

Det är skrämmande nära mellan Obama och McCain.

Marianne sa...

ab: Jo, visst är Bush läskig, det är bara när man ställer honom vid sidan av Palin han framstår som rätt blek eftersom hon är en riktig domedagsfigur.

Vi kan bara hoppas på Obama. Men om resultatet blir lika nära som sist kommer väl McCain-Palin använda sig av samma valfusksteknik som Busch. Risken är stor.

Nu kommer rörmokaren!

Lullun sa...

Amen to that! Måtte en (stooor) majoritet av USAs befolkning vara eniga med oss.

Marianne sa...

Lullun: Det MÅSTE de!