måndag 22 september 2008

Shoppingfynd

Nu har jag sprungit på stan två dagar i sträck! Mycket ovanligt för mig och mycket givande, både upplevelsemässigt och fyndmässigt. Möjligen håller inte plånboken med, men så farligt var det inte ändå.

I lördags var kompisen K och jag nere i Zamalek, stadsdelen på den stora ön El-Gezirah som ligger mitt i Nilen och det område där många ambassader är placerade, bland annat den svenska. Det var inte främst klädaffärer vi var ute efter, utan heminredning. Jag och Maken har under drygt ett års tid letat efter små nätta bord att ha runt soffa och fåtöljer, sådana man lätt kan flytta runt efter behov och placera en kaffekopp och liknande på så att det blir bekvämt att sitta där. Nu har vi ett soffbord som visserligen är väldigt fint (tycker jag) och som Maken både har designat och tillverkat, men det är fruktansvärt obekvämt eftersom man nästan måste resa sig för att nå kaffe och kaka.

Snyggt men opraktiskt soffbord.

Nöden har ingen lag, så vi har använt oss av fula men praktiska pallar för ändamålet. Inte särskilt roligt, men vad gör man när man inte hittar annat än tunga och krusidulliga småbord?

Ful men praktisk pall.

Men nu hittade jag ett marockanskt bord som är litet och lätt och om än inte det vi hade tänkt oss, i alla fall lite roligt. Passar kanske inte riktigt perfekt, men de är hundra gånger bättre än de fula pallarna, och eftersom de var rätt billiga ska vi skaffa ett par tre stycken till. En vacker dag när vi har drömhuset i Sverige kanske de blir riktigt fina på den där stora terrassen jag vill ha med utsikt över havet och ...

Marockanskt litet bord.

En affär - eller som det hette Galleri - hade väldigt fint egyptiskt hantverk i moderna versioner. Jag föll pladask för en uppsättning serveringsfat i vit metall men köpte dem inte eftersom det skulle gå på över tusen kronor och då vill jag fundera först. Kommer nog att köpa dem för då har vi sedan en serie fat till allt från flingsalt till potatis och grönsaker och bröd och vad man nu ska servera. I stället nöjde jag mig med en soffkudde som jag förälskade mig i. Vill nog ha fler sådana också. Den passar jättebra till mina älskade soffkuddar med osmanska motiv.

Kudden är finare i verkligheten.

Lite taffligt påsydd dekoration på kudden, jag ska fixa till det.

Detsamma hände i en affär som har fantastiska lampor och lyktor och skåp och jag vet inte allt vad. Jag hittade en stor lykta som nådde mig nästan upp till gumpen och var perfekt att ha både stora eller många mindre stearinljus i, både inomhus och utomhus. När man har tre katter är det dessutom bra att skydda eldslågan så att det hela inte resulterar i bränd kattsvans. Men den var också ganska dyr, så den ligger i funderingsstadiet. Kommer nog att sluta med att den hamnar här hemma. Däremot kunde jag inte låta bli en liten fågel som är gjord för att sitta och titta ut från bokhyllan.

Litterär pippi.

I går, söndag, tog Maken ledigt för att vi skulle åka och köpa gardiner. Så det gjorde vi. Affären med de vackra tygerna ligger i stadsdelen Mohandiseen, hitom Nilen. Så nu har vi beställt gardiner till sovrum, arbetsrum och gästrummet här på ovanvåningen. Plus kuddar som matchar gardinen i gästrummet. De syr upp hela kalaset för bara 400:-! Det är det verkligen värt eftersom jag inte är så där vidare värst bra på att sy, utan måste sitta och sy för hand om det ska bli någorlunda. Jag tappar kontrollen över symaskiner som skenar iväg och förstör allt med sneda vinda sömmar, och det vill man ju inte ha. Nu slipper jag det mastodontjobbet! De ska även få klä om min kontorsstol, det kostar cirka 150:- plus tyg. Som hittat!

Gardiner kräver även gardinstänger, så vi åkte till en butik som har diverse pryttlar. Där hittade jag ett dörrhandtag som jag bara inte kunde låta bli att köpa. Inte för att jag har någonstans att sätta dörrhandtagsgubben, men i det där drömhuset ... Och tills dess kan man göra en liten tavla av honom.

Handtagsgubbe.

Handtagsgubben var väldigt svår att fotografera, men här får ni i alla fall en uppfattning.

Kunde inte låta bli några granatäpplen som såldes i ett litet gatustånd. Vacker dekoration som man kan göra nyttig juice av när man har tröttnat. Till jul vill jag ha en hel hög granatäpplen på matbordet.

Granatäpplen.

I dag ska jag hålla mig hemma och låta plånboken vila.

Och till er som klagar för att era män inte är intresserade av heminredning - var tacksamma för det. Tänk vad mycket tjafs ni slipper när ni kan bestämma själva och få det snyggt så som ni vill ha det. Tacka er lyckliga stjärna.

32 kommentarer:

sus sa...

Jag älskar handtagsgubben! Vilket liten pärla! Kudden var fin, men vi får hoppas att det inte är samma person som syr era gardiner som sytt på dekorationen *skrattar*
Men som du säger, den kan man ju lätt fixa själv.
Katiga bordet skulle jag slå mig fördärvad på, blåmärken här och där, men det var onekligen lite fint.
Min Darling är "lagom" intresserad av heminredning = när jag bestämt mig för en uppsättning nya mattor så har har han synpunkter om mitt färgval...
Oss emellan... han är lite konservativ min gubbe... men han tyckte nog att det var lite kul med olika färger på mattorna i köket...
Ha en bra dag!
kramen!

aurorabuddha sa...

Ah, sa du har oxa ladersoffor! Och vilket ovanligt bord, jag forstar att du gillar det. Den dar mattan, horrodu, har vi pa vart Center oxa - vi maste shoppa pa samma affar. :o)

Det dar sidobordet du hittat ar ju jattelackert! Jag skulle ha kopt samma.

Passa pa att kopa ovanliga saker - du kommer inte att angra dig, det ar da ett som ar sakert!

Och jag maste ocksa saga, att jag koper mobler och grejer for vart nya hus oxa, som inte finns annat an *knappt* pa papper. I det har huset ser det ut som om en bomb slagit ner, men i mitt fantasihus ar det ordning och reda. What's up with that? :oD

Marianne sa...

Sus: Jag har haft en del blåmärken efter det bordet, kan jag lova. När hans mamma hälsar på måste vi lägga en telefonkatalog över spetsen på golvet så att hon inte slår i tårna. Men jag har nog börjat lära mig nu. Fast jag skulle helst velat ha ett "vanligt" soffbord och haft det här stående för sig mer som dekoration. För det är hemskt opraktiskt.

Haha, oss emellan är min gubbe bra på detaljer, men inte helheter. Det blir ett problem ibland för han ser inte vad som passar ihop. Samtidigt som han är hemskt enveten ...

Kram!

Aurorabuddha: Vi har blandat skinnsoffor och tyg. En skinnsoffa och en vit tygsoffa plus två skinnfåtöljer. Anledningen var katterna för vi hade hört att de inte kloar på skinn. Och de gör de inte heller, det blir bara fartränder när de jagar varandra : )

Tänk va, att vi handlar på samma möbelaffär! : D Den mattan tillverkas här i Egypten! Du vet väl att du kan ha den åt vilket håll som helst, den är snygg på båda sidorna.

Du har i alla fall marken till ditt drömhus. Själv vet jag inte, det kanske blir 70 kvadrat i förort när vi kommer hem. Trots att jag vill ha 200 kvadrat vid havet ...

Petra H sa...

Ha ha, jag har samma problem - O är också väldigt heminredningsintresserad och vi har kommit fram till att vi nog inte har samma smak... Eller rättare sagt, handlar vi på Ikea är det ok, av någon konstig anledning!? Antagligen för att det mesta är i min [skandinaviska] smak och O har inget val ;-), men i alla affärer här tex så kan vi inte komma överens.
Härligt med en massa fynd, jag gillar de små marockanska borden och handtagsgubben! Det gäller ju att passa på när det är så billigt och ni kan hitta hantverk, här i PR är det stört omöjligt att hitta lokalt producerade hantverk och möbler :-( Vi hade ju gärna köpt något speciellt som minne när vi ska flytta...
Ha en skön måndag och hoppas att det blir fler fina fynd i fortsättningen!
PS Otäckt med turisterna som har kidnappats i södra Egypten förresten. Jag har bara läst rubrikerna hittills men ska läsa nyheterna nu.

Marianne sa...

Petra: Jag ska säga att jag höll på att bli djupt deprimerad i går när han hängde upp gardiner i salongen. Stockholms-tyget som gjorde salongen till vardagsrum à la dussinsvensken. Och ingenting av det lite speciella orientaliska (och det är ändå mest bara kuddar och nu de där borden) hade passat. Men han insåg att hela rummet krympte och tog ner dem igen. Som tur var. Nu har han fått bestämma gardiner i sovrummet och jag har bestämt i de andra : ) Salongen återstår ... Ja, och tv-rummet. Jag har självklart den bästa smaken : D

Vad trist att inte hitta någonting lokalt att ta med som minne! Här finns rätt mycket, men det får ju inte bli för plottrigt utav det utan det ska liksom vara som små lysande punkter för att liva upp.

Jag såg precis det där om kidnappningen. Läskigt. Men det är nog vanliga banditer (som om det är bättre) och inte terrorister eftersom de vill ha lösensumma. Jag är inte bland offren i alla fall. Ovanligt, för turistgrupper brukar bli påtvingade polisövervakning och att åka i konvojer så att ingenting sånt här ska hända.

Hoppas du också har en bra måndag. Min är vilsam och skön!

Kram!

Suzesan sa...

Hahaha så skönt och komma hem och få se bilderna. jag soitter och skrattar 1. Åt det roliga inlägget 2. Åt alla kommentarer. 3. Åt dina svar. Jag är säkert fnittrig men det var så roligt.
HANDTAGSGUBBEN var ju så fin...och den litterära pippin,det marockanska lilla bordet är ett sånt som är ett minne. Kommer passa super din veranda i drömhuset. Eftersom din man har gjort soffbordet så vill jag inte kommentera det för då blir han nog sårad:)Ok det ser ut som ett mordvapen för övrigt väldigt fint. Man får nog akta sig så man inte snubblar över det om det välter. Inget fyllefest-dansa-på-bordet-bord lixom
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Bert sa...

Oj - Visst sätter du sådana där hörnskydd på det där bordet, när jag blir inbjuden till cocktailparty hos dig? Nå'n gång!

Matildas fikarum sa...

Tänk vad lustigt, jag har inte en aning om hur det ser ut hemma hos dussinsvensken längre. Förr var det ju mycket vitt och svart som gällde, det kanske det är fortfarande? Jag bara MÅSTE åka hem så jag får kika runt i vänner och bekantas hem.

Marianne sa...

Suzesan: Jag lovar, det välter inte. Det är gjort i järn! Tungt som attan med andra ord men står på små hjul på något sätt så det går faktiskt att rulla. Bra att du fick dig ett gott skratt på eftermiddagen, det behövs!

Kram!

Bert: Du har en stående inbjudan och bordet kommer då att polstras med skumgummi. Självklart. : )

Matilda: Vi har rätt mycket dussinsvenska grejor ändå, jag menar vi har rätt mycket från det stora möbelvaruhuset. Men med de gardinerna skulle jag bli tvungen att plocka bort en massa fina "minnesgrejor" och i stället skaffa enfärgade kuddar osv för gardinerna dominerade så mycket. Det blev liksom Ikea-katalog av rummet. Alldeles för "inredningskorrekt". Och så förminskades rummet som är stort och såg mer ut som ett standardvardagsrum, det är roligare att njuta av lyxkänslan när man nu har den. När vi flyttar hem igen kommer vi INTE ha råd med ett sånt rum! Marmorgolv och gulliga gardiner ... njä.

Fritt ur hjärtat sa...

Jag är ju lyckligt lottad med en man som låter mig styra och ställa, fast jag uppskattar om han ser att jag bytt gardiner;-) Finns det praktiska soffbord undrar jag, vårt är uråldrigt och fult men vi hittar liksom inget annat. Läckert att kunna smyga in lite exotiska småbord på det sättet du nu gör, det blir blickfång men inte för mycket. Jag längtar efter att orka med inredning, då skall ja ändra TV rummet, men det är en annan historia:-)

Fröken Anki sa...

Handtagsgubben och fågeln gillade jag. Alltid kul med små grejer som "piffar" upp. Och det lilla bordet var sött också. Perfekt att sätta bredvid soffan!

Så du gillar inte heller att sy! Jag och symaskiner är ingen bra kombination heller, sån tur att jag har en make som är duktig på det i stället. Toppen att de syr upp sakerna till så bra pris. Ser fram emot bilder när det är klart!

Trevlig måndag!

Desiree sa...

Det marokanska bordet du hittat var ju jättefint. Kul att kunna ta med sådant hem den dagen ni flyttar hem också. Shopping och heminredning gillar jag båda två så jag tycker att dagens inlägg varit toppen. Fin bild på granatäpplena. Granatäpplen är ju riktigt goda när man väl tagit sig tiden att pilla ut allt de där mumsiga kärnorna.

Marianne sa...

Simone: Lyckliga du som har en sådan man : ) Jo, det finns jättefina soffbord, jag har sett en del här, men de är riktigt svindyra också. Lite roligt förresten, när vi träffades hade jag ett gammalt soffbord från Ikea som jag hade köpt i bergis tredje hand men som var rätt neutralt och väldigt praktiskt. Klas tyckte det var så FULT så det står fortfarande på undantag. Men så fick jag en Hus o Hem eller Elle inredning eller någonting liknande i handen och där var det med! Lång näsa sa jag då : D

Jag skulle vilja kasta ut ALLT ur arbetsrummet och bara köpa nytt snyggt. Nu har vi arton miljoner olika träslag i möblerna och jag vet inte vad. Det blir ett projekt en vacker dag när resten är som jag vill.

Anki: Ja, gubben ska sitta någonstans där det inte finns så mycket annat, så att han lyser i ensamt majestät, då blir han jätteläcker.

Haha, så du är inte heller kompis med symanskiner! Jag skulle gärna vilja, och jag skulle vilja kunna sy mina egna kläder för jag kan få idéer ibland, men det funkar bara inte. Plus att jag inte har den sortens tålamod. Annat pilljobb går bra, men inte att sy.

Desirée: Det är en fördel med grejor man köper så här, de får en historia per automatik eftersom de blir minnen. Det är därför jag är så kär i mina turkiska kuddar också. Dem har jag nog aldrig visat, får göra det en dag.

Granatäppeljuice är ganska enkelt men lite kladdigt att göra. Bara ner med allt i mixern! Supergott och jättenyttigt. Och så är det så bra att de kan vara dekoration innan man äter upp dem, för de blir inte dåliga så fort.

Annika sa...

Jag gillar ditt kantiga bord mkt!! Men även det nya bordet är jättefint.
Jag har fria tyglar härhemma vad gäller inredning. Herr'n i huset bryr sig inte nämnvärt om vad vi köper. Ganska skönt på ett sätt, och trist på ett annat.
Handtagsgubben tycker jag är jättecool.

KRAMAR!!

Marianne sa...

Annika: Jag har hälsat att de flesta tycker om bordet, och han sträcker stolt på sig.

Skönt att ha fria tyglar, här kan det bli ett evigt diskuterande fram och tillbaks. Det tog oss till exempel fyra år att enas om ett överkast ... Jag tror jag ska utföra lite gerillaverksamhet med heminredningen framöver : )

Önskar så att jag hade mitt drömhus så att jag kunde sätta honom på dörren till vinterträdgården eller till gästtoan ...

KRAMAR TILL DIG OCKÅ!

30+ kvinna in the city sa...

Hej!! Vilet fint bord! Både det du köpte & det som din man har designat. Kul att blanda olika saker m varandra, för att få sin alldeles egna mix av nytt & gammalt. Sin egna prägel på hemmet. Trevlig kväll !

KARLAVAGNEN sa...

schyysst soffa. kloar inte katterna på den?

Jenny sa...

400 för gardiner!?? My goodness, vi fick punga ut med närmare 20,000sek (man kan tänka sig en rodnande Jenny här) för 4 par, en extra längd och en kappa. Jag flyttar till Egypten härnäst säger jag bara :-)!! Fina grejer du/ni fick tag på också!//kram

Anne sa...

Vilket fantastiskt bord, det är mycket snyggt. Har din make verkligen gjort det. Vad skicklig han är, han skulle ju kunna börja designa och sälja grejer. Ett sånt där bord skulle jag gärna ha. Det skulle passa perfekt in i mitt framtida bibliotek (som för tillället bara finns i drömmarna uppe i skallen på mig...). Där skulle jag ha det bredvid en fåtölj, en flaska whiskey ovanpå...
Ja, drömma måste man ju få göra...
Det där med blandade träslag, det känner jag så igen. Jag tror det är svårt att skapa ett hem helt från början där allting är enhetligt och uttänkt. Under årens lopp samlar man på sig olika stilar, träslag osv och så blir det lite som det blir.
Gardiner uppsydda för 400!!! Det är ju inte klokt vad billigt. Ett fynd. Hur är det förresten med kläder, kostymer och klänningar. Billigt att sy upp?

KARLAVAGNEN sa...

Jo och bordet är jättesnyggt! Vackra bilder uberhaupt. Den litterära Pippin är det Långstrump? Å soffan?! Snygg! Kloar inte katterna på den? Skulle vilja ha en ny soffa och någon sa att blank läder kloar inte katter på. Jag tvivlar.

Kerstin sa...

Åh vilka vackra saker du har hittat. Det måste väl vara ganska kul att bo i ett land där heminredning skiljer sig från det vi har i Sverige? Soffbordet din man har gjort är väldigt läckert och annorlunda men jag förstår att det kan vara obekvämt. Men som sagt, läckert!
Ha det gott.

Marianne sa...

30+: Är det ok att förkorta så? Tack! Jo, jag är rätt förtjust i mina speciella grejor som bryter av lite. Vill däremot ha de stora möblerna lite mer neutrala så att man sedan kan leka runt och byta kuddar och gardiner och vad det kan vara. Så att man inte blir för bunden till vissa mönster eller färger.

Karlavagnen: Tack! Nej, katterna kloar inte på den. Det finns vissa små spår efter deras klor när de har rivstartat från dem eller jagat varandra över dem och liknande, men de går aldrig fram och kloar på dem. Som de gör på tygsofforna. Vi hittade den här soffan och fåtöljerna i Istanbul och då var de till och med billigare än de skulle ha varit på Ikea. Sedan blev de dyrare, men vi hade tur.

Jenny: Toppen att du flyttar hit! När går flyttlasset? 400:- var alltså för själva jobbet, sedan tillkom tyget också för 1600:- Men det är fortfarande skillnad mot vad du betalade ... Vet du, det kan ju löna sig med semester här inklusive gardinköp! Haha, en ny sorts turism, gardinturism : D

Kram!

Anne: Tack! Jo, det är han som har designat och gjort det. Så du har också drömmar om det där huset. Jag vet ganska väl hur jag vill att mitt ska se ut med öppna spisar och altaner och vinterträdgård och ... Suck. Men vem vet, en vacker dag kanske en del av alla drömmar går i uppfyllelse!

Och visst är det så att ett hem sällan byggs upp med saker som är köpta för att passa ihop. Tur det kanske, då blir det lite för mycket inredningstidning av det hela. Men nu börjar det bli lite väl mycket hopkok i arbetsrummet. Ska se om jag inte kan byta ut i alla fall delar av det framöver.

Har försökt hitta en sömmerska som åtminstone kan lägga upp långbyxor och göra ändringar i kläder, men har inte lyckats. Visst måste det finnas, men var? I Istanbul hade jag en jättebra som gjorde just ändringar och lagningar bara ett kvarter från där vi bodde. I Bulgarien hade jag (haha, det låter det) en sömmerska som sydde nya kläder och då passade jag på att skaffa lite finkläder för en hyfsad peng. Så nu har jag långklänning och lite annat sådant som behövs ibland. Det är ibland lite svårt för mig att hitta den typen av kläder som verkligen passar, för jag är så liten så det blir gärna tält av långklänningar annars. Men nu har jag och om jag inte går upp för mycket i vikt (men gärna lite grann) under klimakteriet så kommer jag att ha dem resten av livet.

Kerstin: Jo, ibland är det skoj, ibland inte. Stilmöbler här är mer av det stuket som kanske hade passat i ett slott - om det hade varit av bra kvalitet. Inte något jag gärna vill ha att gosa mig i framför tv:n direkt : ) Och vanliga möbler är ofta, hur ska man uttrycka sig för att inte såra människorna här, "inte riktigt i min smak". Jaja, skitfula alltså. Och så finns den där italienska importen med stela soffor som jag tycker passar bättre i offentliga rum än i ett ombonat hem. Utom en affär (av dem jag har hittat) som har möbler inspirerade av osmansk stil men i modern tappning. Mmm, urläckra. Och urdyra. Så det blir mer detaljer som just kuddfodral och något litet bord, en bricka och sådana saker som får följa med hem efter en runda på stan.

Ninni sa...

Vi blir kanske grannar då i Sverige:-D. Hus med havsutsikt ska man ha såklart...kanske inte bara utsikt heller utan strandtomt. Få se om det blir något annat än en dröm...
Det lilla bordet du köpt är verkligen fint! Det är roligt med en mix av möbler så att allt inte ser ut att vara köpt i samma butik vid samma tillfälle...
Vi hyr ju möblerat och det är lite trist. Det är sparsamt möblerat och med mörka möbler passar inte mig som vill ha ljusa träslag.
Granatäpplena blir jag verkligen avundsjuk på...har inte sett några såna här konstigt nog. Det mesta plus lite till finns ju i fruktväg. De är både dekorativa och goda!!
Ha det bra!
Kram Ninni

Marianne sa...

Ninni: Ja, drömma kan man ju alltid. Men realiteten säger väl att det blir en 70 kvm lägenhet med plastlister och plastgolv ... Nä, lite bättre kanske man kan få det på ålderns höst!

Vi har allt vårt pick och pack med oss, hemma i Sverige har vi inte en pinal kvar. Men så har vi inte vare sig hus eller lägenhet där heller. Det skulle bli för dyrt om man inte hyr ut, och eftersom vi bodde i hyreslägenhet innan vi flyttade gick ju inte det heller. Men det är faktiskt skönt att slippa hyrmöbler, särskilt i sådana här länder där det är mycket snirlliga och guldiga möbler : )

Konstigt att ni inte har granatäpplen! Som du säger, allt och lite till finns ju hos dig!

Kram!

Kersti sa...

Handtagsgubben var fantastisk. jag gillade det lilla bordet också och kudden och fågeln och... vilken tur att jag inte var där. Vi skulle behöva rensa lite innan vi kan tillföra nya saker. Vi har samma problem med att nå bordet från sofforna som ni. Vi löser det på samma sätt med praktiska men ganska fula pallar från det stora möbelvaruhuset du vet. Det där lilla bordet du hittade skulle faktiskt passa bra ihop med vårt Tunisiska soffbord.

Marianne sa...

Kersti: Våra fula pallar är också från det stora möbelvaruhuset! Jag tror du kan hitta sådana små bord i Stockholm också, problemet är väl att de kostar en skön slant där. Jag vet ju att vår lampa finns i Västermalmsgallerian, där kostar den ca 7.000:- medan vi betalade ca 700:-. Hoppas du också hittar någonting fint!

Lullun sa...

Vilka fina fynd!! Vad kul! Och vad billigt det var att få sy upp gardiner. nu blev jag nästan lite avundsjuk. ;-) Gardiner har jag väldigt svårt för att köpa (och sy, ja så får det vara väldigt enkla modeller, men kan jag slippa så gör jag det gärna... ;-) ). Fint bord maken gjort också! :-)

Marianne sa...

Lullun: Jag har också jättesvårt för gardiner, och jag vill inte ha några tjusiga uppsättningar, bara raka tygtrasor som hänger. Så det är ju inte svårt att sy, bara att det tar en sådan evig tid eftersom jag bara kan sy för hand. När vi hämtar dem ska jag ta med min kontorsstol, jag menar få den omklädd för ca 150:- är inte fy skam. Och jag vill ha just den eftersom den är så skön att krypa upp i, jag kan sitta både ergonomiskt och surfmysigt : )

Fast fålla får jag göra själv, ingenting är ju exakt rakt här (tror inte att det existerar vattenpass här) så man kan inte mäta en punkt och säga hur långt det ska vara, utan man får hänga och nåla på plats.

Anna sa...

Hej hej, jag bor i Zamalek och är jätteintresserad av namnen på inredningsbutikerna du var i. Om du har tid vore det guld värt om du kunde ge mig några namn, förslagsvis som en kommentar på min blogg, allteanna.blogg.se.
Tack på förhand!

Marianne sa...

Anna: HEJ! Vad kul! Välkommen till min blogg först och främst, och vad roligt med fler svenskar här i stan, jag känner verkligen inte många. Visst kan jag tipsa dig om affärerna, de flesta ligger ju ganska nära svenska ambassaden.

Och blogg har du också! Jag ska genast kila in till dig och titta. Ska samla ihop alla adresser till affärerna så att du får dem.

Anna, Fair and True sa...

Fina saker! Jag har en sambo som är inredningsintresserad och brukar klaga ibland - just för att jag inte kan komma hem med en massa grejer som inte hann har fått vara med och välja - men egentligen är det nog ganska kul att man kan leta möbler och annat gemensamt! Vad fint det där bordet som din man gjort var! Designar han för det stora företaget också eller vad har han för roll?

Marianne sa...

Anna: Ja det bästa är ju när man kan göra det där tillsammans, och i stort har vi väl gjort det också, men vi är inte riktigt överens om en del detaljer. Så det har blivit att vi bestämmer olika saker, och i stort är vi överens. Fast jag skulle vilja ... : )

Nej, han designar ingenting för företaget, inte mer än någon teknisk lösning här och där. Han är affärsutvecklare som det så fint heter (om det inte bytte namn nu i sista omstruktureringen, jag minns inte). Dvs han ska leta reda på nya leverantörer och försöka få igång affärer med dem. Lära upp dem i kvalitet, ekonomi, miljö, arbetsförhållanden ... Allt.