måndag 1 september 2008

Tack!


Tack S-B för den fina smörkniven! Den är verkligen en symbol för den vackra svenska sommaren. Man får faktiskt lite hemlängtan av den.

12 kommentarer:

Annika sa...

Den är verkligen fin! Det är så roligt att ha svensk hemslöjd, och svenska saker omkring sig, när man bor i utlandet.
OCH så är det tur att vi har IKEA där vi kan köpa upp oss på svenska grejjer och MAT! Bilarna var goda, mums!! Jag har all marabouchoklad kvar så nu kan jag mumsa på den idag tills det är dags för nästa IKEA besök!!
Kramar!!

Fundersam Cecilia sa...

Ja den var verkligen fin,nästan för fin för att användas.På tal om ditt förra inlägg om trafiken så är det något jag inte förstår här...i USA alltså.Det står överallt:"Buckle up,it´s the law"..jaha och sen rätt som det är så ser man folk som åker på flaket på bilar.Det övergår mitt förstånd.Det är väldigt vanligt att folk sitter så och jag undrar vad polisen säger om det.
Jag förstår dock inte hur mannen på din bild vågar sitta så,och precis varför sätter han sig inte mitt på flaket istället.

Marianne sa...

Annika: Du har helt rätt, den svenska hemslöjden betyder någonting alldeles extra när man bor så här. Synd att inte Ikea har lite sådant, de skulle kunna ha en exklusiv hemslöjdshöra. Fast det är väl inte riktigt Ikea-stilen förstås! Önskar verkligen att jag hade ett Ikea här. Det var så underbart när varuhuset öppnades i Istanbul och man kunde köpa upp sig på lite svenska varor. Just där fanns inte allt som egentligen skulle finnas eftersom tullen gjorde allt för att motarbeta Ikea (pga konkurrens med turkiska möbelföretag), men det fanns en del saker i alla fall. Nu är det resväskan som gäller, som tur är åker Klas till Sverige i jobbet lite då och då.

Cecilia: Jag diskar aldrig trägrejor i diskmaskinen, så det ska nog gå bra. Jag ska ha den här som frukostsmörkniv så att man vaknar till en fin bild.

Det har du rätt i, amerikaner åker ofta på flaket. Konstigt att inte polisen stoppar det, det är ju faktiskt jättefarligt. Men det är väl att sådana där minilastbilar (har glömt vad de heter) är så poppis, och då kan man inte ta så många passagerare som man egentligen behöver. Det verkar ju som om alla vill ha sådana, även om de inte kör ved och hö och sånt eftersom de bor i städerna ...

Marianne sa...

Betr Ramadan - Jag skulle inte klara en timme. Jag är varken sjuk eller gravid eller har mens (efter att ha tagit bort livmodern) . Och att va utan kaffet och en cigg när man loggat in på jobbet är helt otänkbart för mig. Men festen när allt är över skulle jag ju kunna tänka mig va med på :o))
Trafiken verkar ju va helt livsfarlig. Fy , Usch, Blä, Jag åkte taxi en gång i Köpenhamn och det gör jag inte om en gång till. Den chaffisen hade nog sniffat på ett par flaskor öl för mycket.Så på hemvägen tog vi bussen. Fast jag vet inte om den chaffisen var mycket bättre.. Danmark o öl, du vet ?! Kanske det är bättre nu..
Jaha , du kanske vill ha lite mer ´svenskt´ i brevlådan. I så fall kan du väl maila mig din adress. Min mailadress finns på min bloggsida.
Förresten kan jag säga att mamma var mycket piggare i kväll. Och då blir jag det också.
Ha de´...

sus sa...

Vilken fin! bra att du tänker använda den. Man ska använda sina grejer, ingen glädje att ha dem i någon låda...

Musikanta sa...

Jag skulle nog hängt smörkniven på väggen i en liten ögla...

Marianne sa...

Marianne: Så skönt att höra att din mamma är bättre. En sten släpper från hjärtat!

Jag hade inte heller klarat att fasta. Och jag tror till och med att det hade varit lite farligt för mig, för jag är så himla smal, alldeles för smal (har det efter pappa). Får jag inte kaffe och cigg på morgonen blir dagen inte trevlig för någon! Får du röka på jobbet? Otroligt i dagens Sverige!

Och trafiken är riktigt ruggig här. Den kräver också ett helt annat sätt att köra, man måste liksom ta för sig, inte vänta tills det blir en lucka och liknande. Säkerhet existerar inte.

Jag ska skriva till dig. Spännande att se vad som kommer i brevlådan!

Än en gång, jag är så glad att din mamma är bättre!

Sus: Invigde (inveg -invigde? Nä invigde måste det vara) den i morse. Och den diskas inte i maskin. Haha, och det var EFTER soluppgången.

Musikanta: Jag kanske hade gjort det om jag hade haft ett bra ställe där den framträdde, men den hade försvunnit i köket på de väggarna. Så det är nog ändå bäst att använda den. Och jag diskar allt trä för hand, så det kommer inte att nötas i diskmaskinen. Här i arbetsrummet blir det inte bra heller. Skulle vilja kasta ut allt här inne och "designa" rummet så att det blev lite fint och enhetligt. Nu är det ett riktigt hopkok av olika träslag och färger och stilar (eller brist på stilar), så här försvinner den också.

aussiekicki sa...

Jag får också hemlängtan nu... eller det har jag ju hela tiden iofs.
Nu äntligen har jag försökt förklara possumhistorien. Jag har varit lite hängig, därav sent svar.
Tack för alla uppmntrande kommentarer! det värmer!! Kram!

Millan sa...

Jatte fin!! Och det ar definitivt nagot speciellt med svenska smorknivar. Nar min walsiska kompis var pa besok i Sverige i sommar blev hon helt fascinerad nar jag satte i traknivar i smoret och hon var sedan tvungen att kopa det till alla hon kunde komma pa :-).

Marianne sa...

Kicki: Men det är väl inte så länge tills ni flyttar hem? Så det är bara positivt att du har hemlängtan. Värre vore det annars, om ni skulle flytta hem och du inte ville.

Jag vet, jag såg att du var dålig! Possum är ju inte någon akut fråga! Din hälsa är hundra miljoner gånger viktigare! Hoppas du blir frisk snart!

Kram!

Millan: Det finns ingenting bättre att bre med än träknivar. Särskilt när de är lite slitna så att de är lite tunnare i bre-kanten. Kul att andra får upp ögonen för dem, det borde kunna bli en exportvara. Finns de på Ikea tro?

Millan sa...

Jag tror faktiskt att det finns trasmorknivar pa ikea har. Men de ar ju inte alls sa fina som den du har fatt!!

Marianne sa...

Millan: Och bergis fattar inte folk vad de ska vara till! Så det är ju bra att du hjälper till att sprida kulturen : )