tisdag 2 september 2008

På krigsstigen

Visst ser det härligt ut på den här bilden? Visst blir man sugen på att bada? Hur kommer det sig att den där människan inte skriver om alla härliga dagar i poolen när hon nu har tillgång till en så fantastisk lyx, tänker ni så klart. Ja, jag önskar verkligen att jag hade härliga dagar vid poolen att skriva om. För det är ju badsugen man ska bli av en pool. 


Men här är förklaringen, så här ser det ut när man kommer lite närmare:

Äckligt i poolen.

Smutsigt och slitet runt poolen.

Trasigt och smutsigt.

Ohållbar plast i avloppsrännan runt poolen. Här trampade jag igenom och fick ett stort fult skrubbsår på benet. Nu är det ett fult ärr.

Att inte föräldrarna med barn är hysteriska över att de här gallren är instabila och inte ens lagda över hålen rätt ner i underjorden (till pumphuset?) begriper jag inte. Det är en fallhöjd på cirka två meter.

Att de som har barn som springer vilt omkring inte har halshuggit någon för att elledningarna till alla trasiga lampor inte är ordentligt isolerade begriper jag inte heller.

Snyggt va?

Jag kan gärna hålla med eget parasoll, men vad gör det här skräpet här?

Visst behöver man gräva upp stenläggningar ibland, men det vore kanske bra om man lägger igen det efter sig? Det har sett ut så här i cirka 2-3 månader nu.

På bilderna framgår inte hur smutsigt det dessutom är på stenläggningen runt poolen. Där behöver skuras med ett ordentligt rengöringsmedel och sedan hållas efter. Det räcker inte att ställa sig med en vattenslang och spola lite emellanåt. Och sedan är det tusen och åter tusen andra saker som måste fixas för att det ska bli trevligt. Den gamla devisen "hel och ren" är inte så dum. Det är det vi strävar efter.

Nu har i alla fall jag och min granne gått runt med kamera, papper och penna och dokumenterat allt som behöver åtgärdas. Haha, vilket ledde till att en del av gubbsen kom fram och pratade lite försiktigt. "Smutsigt!" sa jag. "Inte bra", fortsatte jag. "Mrs Amira", sa jag och gjorde kroppsspråk för att ringa i en telefon till hyresvärden och den dam som äger många fastigheter här i området. (Jag kan bara några få ord på arabiska.) Och vi måste ha sett väldans farliga ut, riktiga lejontanter på krigsstigen, för direkt när vi hade gått in i min grannes trädgård för en fika märkte vi att de började sopa frenetiskt runt båda poolerna!

Vi får se hur det går. Vi damer gör förarbetet med att sammanställa det som behöver åtgärdas och prata med de andra grannarna, sedan får killarna ta gubbsen och hyresvärden i örat.

För nu vill vi bli sugna på att bada.

28 kommentarer:

Annika sa...

Jamen där såg det inte lockande ut...ALLS. Jo på första bilden, men sen---
KLART ni måste fixa till poolen i området. Att ha en sådan oas, och att sen inte kunna använda den!!!?? NEJ, det går ju bara inte. Hoppas, hoppas det det löser sig. HOPPAS att ni snart kan bada i den där turkosblåa juvelen!!

KRAMAR!!

lilla jag sa...

Hoppas verkligen att de fixar till det snart, tänk va fint det skulle kunna bli, det finns ju verkligen potential! Hoppas du snart får njuta vid poolkanten! :)
Kramar,
Lilla jag

Marianne sa...

Annika: Jag har badat två gånger, när ungarna var här, men det var mest för att jag ville verkligen bada med dem. Borde ha tagit tag i det här i våras, men bättre sent än aldrig. P och H (som flyttade nyss) bodde i ett område tvärs över vägen, och de hade vårt område som förebild för ett par år sedan för att få ordning hos sig. Nu ska vi använda deras område som förebild.

Det SKA bli fint!

Kramar!!!

Marianne sa...

Lilla jag: Ja visst finns det potential! Det skulle kunna bli helt underbart här. Och det SKA det bli. Som sagt, jag fattar inte att barnfamiljerna inte har domderat och gått på, för ungarna badar ju hela tiden!

Kram!

Emmama. sa...

Bra med ordning och reda på fruarna! Det kommer säkert bli jättefint nu när ni tagit tag i det! Lycka till! :) Kram på dig!

Marianne sa...

Emmama: Ja, det måste bli fint här. Annars är det ju bättre att göra gräsmatta av eländet. Det är ju en del av hyran.

Det sak vara rejäla fruntimmer för att ta gubbsen i örat : D

Kram!

Saltistjejen sa...

Vad trist att det inte är bättre skött. Jag ahde inte heller blivit badsugen här. Men det var bra att ni tar tag i det hela och seriösklagar iallafall! Kanske kan det bli ngn ändring. Man kan ju iallafall hoppas!
Kram!

Desiree sa...

Verkligen trist att det ser ut på det viset. För på håll ser poolen verkligen fin och inbjudande ut. Men jag förstår att du inte har lust att bada där om det ser ut som det gör. Hoppas att det sker en förbättring och upprustning av poolen och området runt omkring. Jag antar att detta faktiskt bör ingå i hyran som ni betalar att poolen ska vara ren och snygg och i bruka av att kunna användas.

Marianne sa...

Herregud. Där är ju rent livsfarligt att bada i,och vara där, i svenska ögon mätt. Det ser ju först så himla fint ut för oss som inte är vana vid pooler. T.o.m vår insjö är säkrare i att bada i. Men nu blir det nog ordning på´t, när ni ´fruntimmer´har tagit tag i eländet. Bra jobbat :o))

Kersti sa...

Det ser verkligen inte inbjudande ur. Bra att ni är på krigsstigen, då kan kanske saker hända så att ni kan få bada i en ren och snygg pool.

sus sa...

Faktiskt, det är något jag tänkt på ibland när jag varit och hälsat på här hos dig... Trodde att frånvaron från det ljuva livet vid poolkanten berodde på jobb.

Men seriöst, är Ramadan rätt tidpunkt att försöka få en förändring ??*skrattar*

Stämmer upp i övriga bloggkommentarer och önskar Good Luck!

Lullun sa...

Vad bra ni tog tag i det! Det där stora hålet och elledningarna/glödlampan såg ju rakt inte bra ut och är det kanske också bakterier i vattent?! Hoppas att ni snart kan ta er ett härligt svalkande dopp i all säkerhet! :-)

Petra H sa...

Näe, vad tråkigt att det ser ut så runt er pool!! Jag satt just och tänkte att ni borde skicka fotona till ägaren, men det ska ni visst göra - hoppas att Mrs Amira tar itu med eländet. Tråkigt att ha en potentiellt fin pool så nära som inte går att använda. Det är nästan som hos oss - vi har ingen pool men vi har utsikt över en jättefin pool i huset bredvid, men det är INGEN som använder den!! :-( Men kanske det är av samma skäl som ni - jag ser ju inga detaljer uppe från 9:e våningen, det kanske är lika sunkigt och smutsiga här!

Jenny sa...

De där trasiga gallren ner i underjorden kommer att ge mig mardrömmar!! Fy fabian *ryser*. Hoppas ni lyckas få ordning på eländet, för som sagt, den såg ju väldigt lockande ut på avstånd! //kram

Matildas fikarum sa...

Samma problem här. Den dag jag hittar en ren och fräsch pool kanske jag börjar bada igen.

Kerstin sa...

Tänk vad lurad man blir när man bara ser en bild på en pool på avstånd. Det ser ju ut som en oas i värmen. Men de bilder du visar ger oss en helt annan syn på saken. Så tråkigt att det ska vara både smutsigt och trasigt och rent av farligt. Ha det jättebra i alla fall.

Marianne sa...

Saltis: Det SKA bli ändring, det måste det bli. Ska jaga upp barnfamiljerna också så att vi kanske kan få till någon hysterisk mamma (jag hade varit det i alla fall) som kan vara lite drivande på just de farliga sakerna. Man får dela upp vilka detaljer man ska övervaka.

Kram!

Desirée: Visst ingår det i hyran, det är ju så, med pool blir det dyrare och billigare utan. En annan sak som också måste ändras är att gubbsen INTE jobbar innanför husraden, dvs i poolområdet, under helgerna. Då vill vi kvinnor kunna bada i bikini ogenerat.

Marianne: Ja, det ska vara svenska fruntimmer för att ta gubbs i örat, helt klart! Och visst är det så, man vet inte hur mycket bakterier som fordas där i värmen.

Kersti: Ja, jag fattar bara inte att jag inte gjorde det här i våras så att jag hade kunnat bada hela sommaren!

Sus: Även med jobb hade jag nog haft tid att ändå gå och ta mig ett dopp ett par gånger om dagen. Man måste ju inte simma i flera timmar : )

Hehe, nä, jag räknar nog inte med att få så mycket gjort under Ramadan, men man kan ju förbereda så att de kan sätta igång direkt när den är slut!

Lullun: Visst! Och kan du fatta att inte barnfamiljerna har reagerat? Vi har ju ingen vild fyraåring som springer här, men om vi hade haft det hade jag varit tokig.

Petra: Jo då, mrs Amira ska få en hel cd-skiva med foton! Och så ska hennes handgångne man få gå med på promenad här och vi ska peka.

Ja det kanske är likadant med era grannars pool. Annars kan man ju tycka att de borde HYRA in er för att utgöra lockbete, folk dras ju oftast till ett ställe där andra redan är.

Hoppas nu att ni slipper Ike och Josephine och allt vad de heter!

Jenny: Som jag skrev till Lullun - visst hade man blivit tokig som småbarnsförälder! Ja, även till lite större barn förresten, för de springer ju ännu mer opassade. Mycket konstigt att inte de har gjort någonting för länge sedan.

Kram!

Matilda: Du kanske ska ge dig ut på krigsstigen du också? Prata med en granne och kartlägg allt som är fel, så kan ni prata med resten av grannarna sedan och kanske få någonting gjort?

Kerstin: Det är precis så de luras och får en att tro att olika hotell är så fina, när man kommer dit är det hur slitet och trist som helst ibland. Man kan luras ganska mycket med en kamera!

Millan sa...

Ja men fy sjutton vad irriterande att ha tillgang till en sadan pool och sa tas den inte om hand! Forstar att du ar irriterad. Hoppas att det blir andring nu sa ni kan borja njuta av poolen.

Lia sa...

Blä så äckligt! Jag förstår dig verkligen. Och inte blir det bättre av att det är farligt att vistas där med, säkerhetstänkandet i Swea är nog ovanligt högt=) Och det smittar kanske av sig!

Marianne sa...

Millan: Urtrist är det! Tanken väcks på att gå och bada och så slutar det alltid med att man känner - nääääe! Måste översätta våra klagomål till engelska i dag, så får vi se hur jag klarar saken åt det hållet! Nå, det viktiga är inte att det är korrekt engelska, utan att de fattar vad de ska fixa : )

Lia: Heläckligt. Och så är det, det ska vara säkert och helt och rent, mer begär vi inte. Vill vi ha en dag i lyx och sus och dus kan vi åka in till något av de stora hotellen och betala för att ha små kypare som kommer med goda drinkar, det vill vi inte ha här.

Matildas fikarum sa...

Ja, alltså, nu har vi ingen pool i anknytning till huset, men det finns ett gott antal bassänger öppna för allmänheten lite här och var. Och folk är inte så noga. Ibland känner jag mig så himla petig med allt och undrar om det är typiskt svenskt.

Marianne sa...

Matilda: Ja då kan det förstås vara lite svårare att påverka skötseln, om folk ändå går dit. Men att det är rent i poolen är väl inte något överdrivet krav, det tycker i alla fall inte jag. Vare sig poolen ligger i Australien eller Egypten.

Och vet du, jag tror att turkar är ännu petigare med renheten än svenskar. I svenska hem tar man av sig skorna inne i hallen. I turkiska hem tar man av dem utanför hallen och stiger in en fot i taget så att man inte nuddar det smutsiga golvet och inte får in en smula grus. Eller möjligen att det ligger en handduk som "gräns" i hallen.

Peta på du : )

Matildas fikarum sa...

Ja, vi har ju skoförbud inomhus i vårt hem, men i det här landet är det vanligast att folk går med skorna på även inomhus. Och smetar in all smuts i heltäckningsmattorna! Hur läbbigt som helst.

Marianne sa...

Matilda: Vi är lite flexibla med skorna. Normalt åker de av, men vi tvingar inte våra gäster. Å andra sidan städar vi väldans ofta pga allt katthår, man har ju inte lust att bo i en hårlåda : )

Så det är fortfarande heltäckning i Australien. Det är läbbigt tycker jag.

BiRDiE sa...

Good luck. Synd med sån "lyx" som inte går att utnyttja!

Marianne sa...

Birdie: Tack! Hihi, ja ska man vara lyxhustru måste man ju ha lite lyx också, då kan det inte se ut på detta viset!

Anna, Fair and True sa...

Nej det var ju inte så trevligt :( Hoppas de har åtgärdat en del av det nu!

Marianne sa...

Anna: Nej, inte mycket är åtgärdat än. Jag har inte haft tid att hålla på med det heller. När den här boken är klar börjar våren närma sig, så då ska jag ringa runt till hyresvärdar och greja igen. Jag vill kunna bada nästa sommar.