måndag 15 september 2008

Utmanad

Jag har fått en utmaning av Trollpackan:

5 saker i min frys: Nygjord mangoglass, fläskfilé, bacon, kyckling, lammkotletter.

5 saker i min garderob: En monster t-shirt, en rosa fluffig morgonrock, en massa ärmlösa blusar jag inte kan använda här, Mavi-jeans (turkiskt märke som är urbra), en massa skor.

5 saker i mitt badrumsskåp: Mascara, tandkräm, fuktkräm, tandtråd, kohl.

5 personer jag utmanar vidare: Annika, Nettan, Petra, Kicki, Nina.

19 kommentarer:

Saltistjejen sa...

O, mangoglassen låter oerhört spännande och GOD!!!!
Har du gjort den själv?
Kram!

Petra H sa...

Ha ha, tack för utmaningen - den ska besvaras snart!
Jag håller med Saltis, är den hemmagjord, din mangoglass? Kanske något för onsdagsreceptet?
kram!

Petra H sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Petra H sa...

Grr, det verkar vara något strul med blogger för tillfället, jag tar bort den ena kommentaren...

Annika sa...

Japp, självklart antar jag utmaningen...
OCH du, what's up with sitemeter??? Helt plötsligt funkar den precis på det gamla vanliga sättet. Har du hört från dem? Inte jag...

KRAM!

sus sa...

Ha!
Har vi samma frys??
Har oxå nygjord mangoglass (parfait) men imorgon får jag nog skriva "hade", ska strax iväg till jobbet och lämnar glassen obevakad tillsammans med Darling... *muttrar över mitt godismonster*
Trevlig kväll!

Anne sa...

Jag säger som Saltis, mangoglass låter gott. Är den hemgjord?
Förutom glassen och lammen så hittar man nog samma saker i min frys som hos dig. Jag vet inte varför, men lamm har jag aldrig tyckt om. Har försökt lära mig men det är nåt som gör att det inte faller mig i smaken...

Marianne sa...

Saltis: Jodå, den har jag gjort själv. Men man måste ha glassmaskin för det här receptet. Det finns bara en enda bra sorts glass här i landet om man inte gör själv, det är Baskin Robbins - på andra sidan stan, cirka 1,5 timme härifrån i en riktning ...

Kram!

Petra: Vad bra att du såg utmaningen själv, jag hann inte gå in till dig och säga till, middagsgästen kom mycket tidigare än jag trodde! Nu har han åkt i alla fall.

Jodå, hemmagjord. Det får bli det receptet på onsdag, men man måste ha glassmaskin. Jag har ett annat också utan glassmaskin, så jag lägger ut det receptet också, men det har jag inte provat själv.

Haha, Blogger hade visst hicka i dag.

Kram!

Annika: Toppen! Ja visst är det konstigt med Site Meter! Men det kanske var många som skrev och klagade? Skönt i alla fall att det funkar på gamla sättet igen, hoppas det förblir så. Men Stat Counter har en rätt kul karta som man kan göra till satellit. Har du sett det? Gå in där och klicka på Kairo-pricken och zooma, så får du se ungefär var jag bor! Pyramiderna ser ut som tre trekanter på rad : )

KRAM!

Sus: Märkte inte du när jag var inne och nallade glass? ; D Men du talar väl inte om för Darlingen att du har gjort glass? Det brukar inte jag göra om det är någonting som ska vara till något särskilt eller om jag vill ha jag också. Då måste jag säga till om det ordentligt i T-Y-D-L-I-G-A ordalag : D

Ha det bra på jobbet! Kram!

Anne: Jo, hemgjord. Jag lägger ut recept på den (med glassmaskin) och ett annat (utan glassmaskin) på onsdag. Det är ganska enkelt att göra. Synd att du inte gillar lamm, det är så gott tycker jag med vitlök och rosmarin. Men jag vill helst laga det själv så att jag ser att det är rent fint kött. Du ska undvika fettet, för det smakar lite kofta. Ät bara det rena köttet. Prova med lammkotletter någon gång, och stek dem själv så att du har koll på det hela. Enkelt, snabbt och sååå gott.

Emmama. sa...

Kul utmaning, gillar de här snabba små beskrivningarna av folk, kan säga mer än man tror.. :) Kohl..?

Jag har tyvärr också en ide om att jag inte gillar lamm.. Kanske kan du fixa in ett lammrecept nån onsdag så kanske jag ändrar uppfattning? :)

Kram kram!

Annika sa...

Marianne, är det OK om jag länkar till ditt SP inlägg nedan i min engelskspråkiga text imorrn tisdag??? Vill kolla med dig först...
Kram!

Marianne sa...

Emmama: Vad synd, jag skulle skickat den till dig! Men du kan ju plocka upp den ändå om du vill!

Kohl är sånt där pulver som man målar innanför ögonfransarna. Ungefär som eye-liner fast innanför. Jag målar på undre ögonlocket och sedan blundar jag så att det färgar av sig på övre. Det sägs hjälpa lite mot solstrålarnas reflektion och skydda ögonen. Och så är det ju snyggt om det inte överdrivs : )

Tycker inte du heller om lamm? Jag tror jag får skriva om det någon onsdag som du säger. Man ska börja med hemlagat och undvika fettet i alla fall, för det smakar lite kofta.

Kram!

Annika: Kära Annika, SJÄLVKLART får du länka! Du behöver INTE fråga! Det är bara skummisar som inte får länka och du är ingen skummis : )

Kram!

aussiekicki sa...

Aha! Utmaningen är antagen!!
Håller med de andra, mangoglass låter våldsamt gott! Ser fram emot receptet!
Kram

Marianne sa...

Kicki: Då kommer jag och kikar! Glassen blev riktigt god, receptet kommer i morgon!

Kram!

Desiree sa...

Kul och annorlunda utmaning. Roligt att läsa om det du har på dessa olika platser.

Marianne sa...

Deirée: Du kan väl plocka upp den? Fast du kanske får den av Annika snart : )

nina sa...

Kul utmaning, jag ska göra den imorgon när jag har tid, nu måste jag iväg igen...

Lammkotletter låter gott tycker jag, här kan man nog bara äta lamm på libanesiska restauranger. Kyckling däremot, det äter man nog varje dag.

Låter gott med mangoglass, jag har nog aldrig gjort egen glass. Om man inte räknar då vi som små frös saft i kuber och åt som isglass. ;-)

Grannen gör däremot egen glass och säljer billigt så det är ju perfekt!

Marianne sa...

Nina: Ja, det kommer jag ihåg att vi också gjorde när vi var små, frös saft och hade som isglass. Det var ju gott, varför gör man inte det i dag? Borde kunna göra det på goda fruktjuicer. Ska nog ta och testa det!

Du, vore inte det ett bra alternativ att ha i stället för is i drinken (alltså vissa drinkar)? DET ska också testas!

Smart idé att göra glass och sälja till grannarna. Haha, kanske vore något för mig, för att få god glass måste man ju åka tvärs genom stan annars. Fast jag är nog för lat.

nina sa...

Klart man kan testa med "saftis" i drinkar, det låter faktiskt gott! Själv är jag ju mer en öltjej så det kanske inte funkar så bra, men visst använder jag vanlig is i ölen som sig bör här. ;-)

Börja göra egen glass och gå runt och sälj med en islåda på magen, det vore väl nåt. :-D

Jag fick så mycket att göra den här veckan så jag hann inte riktigt med utmaningen. Tänkte nämligen göra ett lite längre inlägg av det så det kommer nog i helgen (tråkigt annars att bara svara "inget" på hälften).

Marianne sa...

Nina: har inte hunnit testa den där isen än, men den ligger på listan i huvudet. Jag tycker det kan vara gott med en öl, men här är den så blaskig. Blaskigare än i US till och med. Och det ska den ju vara i tropikerna, men jag är väl inte så imponerad i alla fall.

Tänkte inte på det. Du kanske inte har någon frys? Men garderob har du kanske? Eller det har inte hunnit bli någon än? Ska bli kul att läsa när du hinner!