torsdag 25 september 2008

Hantverk


Den här herren brukar ibland sitta vid huvudentrén till Blå moskén (Sultan Ahmed camii) vid Hippodromen (At Meydanı) i İstanbul. Alltid lika go' och gla', sitter han där med sin stickning.

17 kommentarer:

Emmama. sa...

Åh vilken bild! Vissa människor utstrålar verkligen värme!

Marianne sa...

Emma: Ja, han var lite gullig. Och blev så gärna fotograferad av oss alla när vi var ute på fotopromenad på fotokursen. Så du kan tänka dig, tio kameror på en gång!

Petra H sa...

Härlig bild! Vad stickade han tror du? Det ser komplicerat ut... Är det inte intressant hur man stickar olika i olika länder? Min mamma försökte sticka i England med engelska stickbeskrivningar - funkade inte, de använder en annan "metod". Inte ens stickning är internationell!

Marianne sa...

Petra: Strumsticksmodellen, kanske en sådan där mössa han har på sig? Har aldrig tänkt på att man stickar olika i olika länder! Men det stämmer nog, är det inte grekiska damer som alltid sitter med nystandet fastklämt under överarmen?

Desiree sa...

Vad charmigt att få se denne gammle mannen sitta där med sin stickning. Ser mysigt ut liksom.

Matildas fikarum sa...

Det är så det är. Att sticka gör var mänska gla'.

Marianne sa...

Desirée: Ja, han var mysig. Och det är inte ofta man ser en karl sitta och sticka!

Matilda: Önskar jag kunde, men axlar och nacke håller inte för det längre. Förr i min gröna ungdom var jag riktigt duktig och stickade egna mönster som jag ritade upp. Men, men ...

Kerstin sa...

Vilken underbar bild! ;)

aurorabuddha sa...

Namen, ah, vad lackert! Jag har alltid tyckt att det ar sa *manligt* nar män stickar. Jag har forsokt forklara det for maken, men han ar av annan asikt.

Den dar bilden skulle du kunna vinna tavlingar med. I vilket fall bor du ha den i din bok. ;o)

aurorabuddha sa...

Jag ville bara saga... han har ju stickat bade mossan och koftan sjalv, det forstar man ju!

Marianne sa...

Kerstin: Tack! Den väcker härliga minnen hos mig också.

Aurora: Tack! Men jag tror nog att det var mer tur än skicklighet! Måste få tid att ta anteckningarna från fotokursen och kameran och jobba på det där med fotograferingen.

Haha, Klas skulle nog också vägra sticka. Fånigt det där egentligen att vissa sysslor ska vara manliga eller kvinnliga. Det är först när en karl är Designer med stort D som det blir acceptabelt.

Visst, jag tror också att han har gjort sina kläder själv!

Lullun sa...

Underbart!!

Marianne sa...

Lullun: : )

Musikanta sa...

Underbar bild!

Min morfar var jätteduktig på att brodera. Men det var väldigt ovanligt på den tiden att en man sysslade med textilslöjd. Min pappa hade aldrig kunnat tänka sig att sy i en knapp ens...

Numera är killarna i skolan bra på att både sy och sticka som väl är.

Marianne sa...

Musikanta: Tack!

Visst är det bra att det har vänt lite! Precis som för kvinnor att det är handikappande att inte kunna rensa avloppet är det ju handikappande för killar att inte kunna ändra och laga kläder.

Anna, Fair and True sa...

Kul att se en man som stickar i ett land som man ser som mer könsrollsbundet jämfört med Sverige. Fast stickning kanske är något som män gör i många länder fast att det blivit så att jag förknippar det med kvinnor?!!

Marianne sa...

Anna: Du vet hur det är, om man upphöjer handarbetet till KONST så kan män nedlåta sig : ) Nä, jag vet inte hur det är med den här farbrorn, men jag tror inte du är ensam om att förknippa stickning med kvinnor. Har nog bara sett honom sitta och sticka. Men vem vet vad de hittar på när man inte ser.