torsdag 25 september 2008

Världens godaste äppelkaka

Om du ännu inte har bakat Petras äppelkaka som hon lade ut recept till i går, så gör det. Den är så supergod att det slår alla världsrekord! Jag kan tala om att halva kakan gick åt här i går kväll, fördelat på två personer. Att det inte gick åt mer beror på att det bara inte fanns plats för mer i våra magar, hur gärna vi än ville.

Den är väldigt lätt att baka, så även den som är ovan vid att baka kan göra den.

Du behöver inte göra vaniljsås till, för den är inbyggd.

Om du absolut vägrar att baka själv, gör ett undantag eller ge receptet till en granne eller kompis som bakar och som sedan bjuder in dig på det hon/han har bakat.

Om du bantar så måste du ändå få festa till det lite kanske var fjortonde dag eller hur du nu har lagt upp det hela, passa på då.

Om du inte kan engelska (för receptet är skrivet på engelska) ge mig din mejladress så ska jag översätta det till dig. Uppdatering: Petra har lagt ut receptet på svenska också, så det är bara att klicka på länken här ovan så får ni receptet på både svenska och engelska.

Gör vad som helst, men se till att få äta av denna vansinnigt goda kaka. Annars får du skylla dig själv.

22 kommentarer:

aussiekicki sa...

Haha, point taken!

Marianne sa...

Kicki: BRA! Då får ni äppelkaka senast i helgen.

KARLAVAGNEN sa...

Ord och inga visor där inte! Tycker maken att du är lite bossy ibland eller? ;-)

Matildas fikarum sa...

Ja, du vet hur jag är. :(

Tänk om jag kunde hålla mig vaken genom ett helt recept! Det är ju säkert gudomligt gott med äppelkaka!

Petra H sa...

Ha ha, Marianne du är alldeles underbar!! Tack för reklamen ;-) Min mamma hade senast förra veckan tänkt på det receptet (som ju kommer från henne) men hon kunde inte hitta det - nu har hon det på engelska på min blogg!

Marianne sa...

Karlavagnen: Va? Vem? Jag?

Matilda: "...ge receptet till en granne eller kompis som bakar och som sedan bjuder in dig på det hon/han har bakat." Se, jag tänkte på dig också när jag skrev det!

Petra: Haha, nej, det är inte jag som är underbar, det är äppelkakan.

Annika sa...

Point taken ja!!! Ska genast rusa till Petras blogg och kolla in hennes recept igen (jag brukar inte läsa era onsdagsrecpet så ingående, f'låt. f'låt) men efter denna enorma recension får jag helt klart kolla in Petras kaka!!
KRAM!!

Marianne sa...

Annika: Ja, och du kan ju göra som Matilda, ge receptet till någon som bakar och sedan bjuder dig.

Kram!!!

Desiree sa...

Åh du gör mig bara ännu mer sugen på denna äppelkaka. Jag kommer dock att ha fullt upp två nästkommande helger så det får bli helgen efter det jag kanske provar att baka denna. Låter som en perfekt kaka att bjuda på när man får gäster.

Fundersam Cecilia sa...

Jag har hotat med att göra äppelkaka eller paj så länge nu så nu har Per sagt till mig att jag får sluta baka så mycket....Men nu antar jag att jag får göra Petras kaka i helgen.

aurorabuddha sa...

Jassa? Det var valdigt. :o) Far val hitta nagon att bjuda, da - maken ater ju inte sotsaker, stackarn.

Anvande du kanel eller kardemumma?

Marianne sa...

Åh, Marianne - jag blir så himla nyfiken på allt ni/du bloggar om nu som t.ex äppelkakan, vapenproblemet, kycklingen, godiset osv. men jag har varken tid eller ork nu att kommentera. Vill bara säga att jag hänger med fortfarande.
Hörs /Marianne i Sverige

Marianne sa...

Desirée: Den är perfekt både till vardagsgodis och till gäster. Ganska enkel att göra. Jag gick bara ner i köket för att göra mig en kopp kaffe, och så blev det en äppelkaka!

Cecilia: Du kommer inte att ångra dig! Och den går som sagt rätt snabbt.

Aurora: Men stackarn, ja, du får bjuda någon kompis eller granne, eller varför inte ta med till centret?

Jag tog lite kardemumma. För det skrev Petra att hon gjorde : )

Marianne i Sverige: Kära du, jag vet att du har mer än fullt upp just nu! Bloggandet ska inte vara en belastning, det ska vara ett nöje, så du kommenterar bara när lusten faller på! Samma sak med din egen blogg, vi finns kvar här ute, så du skriver bara när du känner för det!

Kram på dig!

Saltistjejen sa...

Ojojojoj!!!
NU blev jag ju väldans motiverad!. Kanske blir det äpperkaka i helgen?! :-)
Kram!

Marianne sa...

Saltis: Den är rätt snabb och enkel, och det är nog ingenting som blir förstört om Ella plötsligt vaknar osv eftersom det inte är bakpulver och liknande. Får du mycket att göra mitt i är det bara att ställa in i kylen tills du kan ta tag i det igen.

Kram!

Anne sa...

...go afton ...
Tittar förbi och hamnar på världens mysigaste blogg...
Blir dessutom frestad med ett recept på äppelkaka, men men, engelskan är knagglig...
Snälla snälla, kan jag få det översatt..??
vill inte leva i ovisshet när du lovordar den så..!!

Anne

Petra H sa...

Anne, eftersom kakreceptet är mitt och från början på svenska så ska jag lägga till det på mitt inlägg. Titta in om en stund på min blogg så ska det finnas en översättning längst ner på inlägget! Och kom ihåg, kakan är godast sval så ha tålamod och vänta!

Marianne sa...

Anne: TACK! Oj, vilka fina ord! Jag blir jätteglad och rodnar! Och vad bra att Petra lägger ut receptet på svenska! Så tryck bara på länken i inlägget så får du det!

Jag ska kika in hos dig också!

Petra: Toppen! Jag uppdaterar inlägget med att du har lagt det på svenska också. Hmm, förresten tror jag att min trevliga granne bjuder de svenska byggkillarna som håller på att renovera ambassaden på din äppelkaka i kväll!

Petra H sa...

Ha ha, men vad roligt att kakreceptet sprider sig :D

Marianne sa...

Petra: Ja, visst är det skoj! Men så är den ju så god också! Tror jag får gå och ta mig en kanelbulle : )

Lycklig tvillingmamma! sa...

Detta är den godaste äppelkakan jag ätit i hela mitt liv!!!
Min kompis bjöd på den i går, jag ska baka den NU!!
Tack för att jag fick ta del av receptet!
Underbar!

Marianne sa...

Tvillingmamma: Hej! Och välkommen hit! Vad roligt att du också tyckte om den! Jag tror inte jag bakade någonting under ett tjugotal år, inte förrän jag började blogga och hittade en massa goda recept. Nu bakar jag var och varannan vecka!

Ska gå in till dig också och kika, men hinner inte just nu.