lördag 9 augusti 2008

Helgens bravader

Det blev en utflyttningsfest i går kväll hos ett par goda vänner som tyvärr ska flytta tillbaks till Sverige. Vi kommer att sakna dem. Meningen var att vi skulle tömma flaskorna, man kan ju inte ta med öppnade flaskor med alkohol över gränserna när man flyttar, för sådant tycker inte tullare om. Själv höll jag mig till ett par glas vin och ett par glas likör, detsamma gjorde frun i huset, men killarna var duktiga. De lyckades väl göra slut på både det ena och det andra i dryckesväg. Så hälften av hushållet är inte så pigga i dag, kan man säga.

Andra hälften, den pigga delen, gick ner till country cluben på andra sidan Alexandria Desert Road och träffade våra turkiska kompisar som hade bokat en dag vid klubbens pool. Vi fick en riktigt skön eftermiddag, även om det var så varmt att man var tvungen att doppa sig ett antal gånger för att stå ut. Men det är väl det en pool är till för!

Här hade jag då tänkt illustrera med en fin poolbild från klubbens hemsida eftersom jag min klant glömde ta med kameran. Men de har ingen hemsida verkar det som! Det får därför bli en bild på Mathilda som hjular sig ner i vår pool i stället.Och så avslutar vi med en video när Daniel gör en back-flip från Makens rygg.

16 kommentarer:

Lullun sa...

Ja, det är ju det poolerna är till för. ;-) Ser härligt ut!
Men tråkigt med vänner som flyttar. Och att ha en "dagen efter" i en sådan hetta verkar inte för kul. Men antar att det var inomhus och AC som gällde för herrarna idag. :-)

KARLAVAGNEN sa...

Härligt med pool och slitsamt med kompisar som flyttar. Vet jag allt om.

Gott att se ett livstecken!

DILA sa...

Det är alltid härligt med svalka när det är varmt. Och vad passar då bättre än en pool? Ja, det är alltid tråkigt med vänner som flyttar. När man bor utomlands känns det som om de vänner man får är värda så mycket mer eftersom man av naturliga orsaker har ett mindre kontaktnät än hemma. Stackars herrarna, de lär som sagt inte må så bra. Men det är ju självförvållat...

Kram Dila

Saltistjejen sa...

Låter som ni hade en trevlig kväll men tråkigt att vännerna flyttar. Sådant känns alltid så sorgligt.
Härligt med pool. Det hade jag verkligen inte haft något emot att ha här!
:-)
Kram!

Marianne sa...

Lullun: Ja det är verkligen jättetrist att just de flyttar. Men, men, så är det. Vet inte hur det var med den andra herren, men den jag har i huset stannade inne med AC hela dagen : )

Karlavagnen: Ja, man kan förstå bofasta svenskar (och andra) som inte vill lära känna nya expats längre. De flyttar ju bara till slut.

Men jag har inte varit borta! Bara slö : )

Dila: Det enda är att poolerna egentligen skulle behöva kylas. Solen värmer upp vattnet så att det blir ljummet. Lite svalka blir det, men inte mycket. Så är det nog, de vänner man har utomlands är inte lika självklara som ens gamla vänner i Sverige. Extra trist när de flyttar.

Kram!

Saltis: Det blev en mycket trevlig kväll, även om det egentligen var lite sorgligt. I dag kommer flyttfirman till dem.

Nu ska vi också ta ett krafttag och se till så att det fixas till här vid vår pool. Den är INTE så fräsch som den borde vara, varken i eller runt omkring. När den här boken väl är klar ska jag bli Häxan Surtant och jaga gubbsen med militärisk precision! Man ska bli sugen på att bada i poolen, inte som nu, bada bara för att man "måste".

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Jo, jag kom till ett stadie där jag snabbt tog reda på vilken sorts kontrakt nya bekantskaper hade och sorterade sedan in dem i Bäst före dag.

Marianne sa...

Karlavagnen: Haha, jag har aldrig märkt mina vänner med Bäst före, men det kanske är en bra idé : D

Marianne sa...

Hi,hi, man får väl tycka lite synd om herrarna i alla fall nu när dom offrade sig så för att göra slut på de ädla dryckerna.
Poolen ser ju för skön ut. Vi har ju en jättepool utanför huset men vattnet är inte riktigt så blått som hos dig, he,he.
Nu är semestern slut för min del. I morrn ringer klockan 05.15 igen. Fy !

sus sa...

Inte avundsjuk alls. Inte ett dugg.
Här har vi massor med pooler fast med Ö (pölar) och inte behöver vi lida i värmen heller.
Så jag är inte ett dugg "avis" ...

..nä..

Musikanta sa...

Hade gärna haft en pool för några veckor sedan men som Sus skriver - det behövs inte längre.

Det är bara att ta på sig baddräkten och ställa sig i trädgården ett tag. Det har regnat oupphörligt hela eller delar av dagarna i ungefär en vecka nu...

Det såg i alla fall härligt ut med flip-flopen...

Musikanta sa...

Jag ser att det inte heter flip-flop utan back-flip. Sorry...

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Jodå, han fick vårda kudden i fred : ) Vår pool ser skönare ut än den är, vi ska ta och dra igång en kampanj för att det ska städas upp både i och runt om poolen. Den ser finare ut på foton än i verkligheten, tyvärr. Men den pool jag besökte i lördags var så där riktigt, riktigt fin.

Hoppas nu att första arbetsdagen gick bra!

Sus: Att det aldrig kan vara lagom? Vi skulle behöva lite fler sådana med ö och ni fler med dubbel-o.

Musikanta: Så klimatsmart att duscha i regnet! Då behövs vare sig AC eller varmvattenberedare eller pool. Det kunde vi införa i städerna så skulle vi spara massor av energi. Kan se hur alla kommer ut på gatan om morgnarna i baddräkt med tvål och ryggborste : )

Inte lätt med alla namn på olika hopp-snurror ...

anki/barbakvinna sa...

det där såg skönt ut...

Marianne sa...

Anki: Hej! Jag har inte hunnit in hos dig på evigheter! Men jag kommer igen när den här boken äntligen är klar. Blev lite långbänk av den men nu är jag i den intensivaste fasen så sedan blir det bättre.

leopardia sa...

oj! hjula ner i poolen, där ligger man i lä...

Marianne sa...

Leopardia: Jag kan inte ens hjula på torra land ...