måndag 4 augusti 2008

Yoga och bågskytte

I går kväll var jag på yoga för första gången i mitt liv. Det är en australiensisk tjej som bor här i Kairo som är instruktör. Förutom yoga är hon en ganska känd magdansös och håller kurser i det också. Men en sak i taget och yoga tror jag är bättre i längden än magdans.

Inte trodde jag att man skulle bli så slut av lite yoga! Hade tänkt göra ett inlägg när jag kom hem i går kväll, men jag blev i stället tvungen att gå och lägga mig direkt efter duschen. Det var Power Yoga med inslag av Tai Chi, Pilates och Isometrics. Eftersom det var allra första gången för mig var jag superkoncentrerad på vad jag skulle göra och hur jag skulle andas, så jag minns inte riktigt vad alla rörelser hette, men det var något med solen, en kobra, en hund, en krigare och en bågskytt.

Vilket direkt för tankarna till sonen, Emil, som är bågskytt. Han har inte hållit på så länge, bara tre år, men är redan bland de bästa i Sverige i sin gren (3d) och har stora chanser att bli uttagen till landslaget inför EM i Madrid i år. Vi väntar med spänning, det står visst mellan honom och bara en kille till. Så, nu fick jag chansen att skryta lite om honom också : )

Sonen Emil tränar bågskytte.

25 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Men då kommer ni väl hit och kollar?! :0)

Marianne sa...

Karlavagnen: Funderar på det, men först får vi se om han blir uttagen. Så får jag kolla läget sedan.

aurorabuddha sa...

Ah, jamrans vilken snygg kille! ;o)

Jag holl pa med yoga for nagra ar sen, men som det ar med mig sa slutade jag for att aldrig se tillbaks. Maken skrattade och sa: yoga ar perfekt for dig - motion for latmaskar! Han har ingen aning om hur jobbigt det ar!

Musikanta sa...

Stilig kille - din son. Jag önskar honom lycka till i tävlingen. Bågskytte verkar vara svårt, vinden måste ju påverka riktningen av pilen.

Yoga har jag försökt lite med själv genom att läsa böcker. Men det är nog bra att vara med i en grupp, det blir roligare då.

Petra H sa...

Jag kan bara hålla med de andra, du har en mycket stilig son ;-)
Håller tummarna att han blir uttagen så att du kan åka till Madrid och heja på honom!!
Yoga har jag inte testat men jag kan tänka mig att det är tufft, måste man vara väldigt vig??

Lia sa...

Japp, din son är väldigt snygg! Kul också att höra att han är talangfull...det är ju inte alltid man har lyckan att stöta på de båda kvaliteterna i en och samma person! Hoppas din hjärtvärk har gått över lite nu, snart får du ju komma till Stockholm och träffa barnbarnen igen. Här du fler barnbarn / barn än dessa härliga!? Kram

Saltistjejen sa...

Oj jaaa! jag håller med ovanstående kommentarer! Din son är verkligen otroligt snygg!!! :-)
Och det var ett väldigt coolt foto också. Som Robin Hood...!

Kul med yogan också!
jag har förstått att det kan vara väldigt jobbigt faktiskt. Jag har aldrig provat själv men skulle gärna testa eftersom det ska vara både avslappnande OCH ansträngande på samma gång!

Kram!

Marianne sa...

Välkommen tillbaka. Jag förstår att du haft mycket omkring dig nu med barn och barnbarn. Jag brukar säga att det är lika roligt som jobbigt, vad nu det betyder,hi,hi. Nu är vi inne på vår sista semestervecka som har börjat med ösregn, ´snyft. Så idag blev det lite baka av, kolla min blogg så ser du vad jag sysslat med idag.´
Stilig son du har, naturligtvis håller vi tummarna för honom.
Ha de bra..

KARLAVAGNEN sa...

Eftersom jag var den enda som inte kommenterade din son, så får jag gratulera föräldrarna till en som är mitt i prick! (ursäkta det taffliga försöket till Gbg humor).

Men, är du säker på att det är EM i Spanien? Inte inomhus i Torino, Italien? Eller i Vittel i Frankrike?
www.bagskytte.se

Varför började han med bågskytte? Var syskonen så besvärliga?

KARLAVAGNEN sa...

Whoops I stand corrected..

http://www.european3d.com

14-18 oct 2008 i Huelva. Inte helt nära Madrid... Shit också.

G sa...

Testa magdans!*S* Lovar att du kommer att bli förvånad över hur krävande det är.. Som thai chi, Qigong.. och dans på samma gång!
Grabben ser bra ut, och jag hoppas han går vidare. Vilken erfarenhet för livet!!

Marianne sa...

Aurorabuddha: Tackar! Tror att både du och jag får skicka makarna på yogalektion! Attans vilken träningsvärk jag har och så svettig jag var i går! Ingenting för veklingar, det är helt klart!

Musikanta: Tack, tack! Jag har aldrig skjutit själv, men visst måste det vara svårt. Prova en yogalektion, det är alltid roligare när man är fler som gör någonting tillsammans. Men det är tufft!

Petra: Tackar och bugar! Jag hoppas också att han blir uttagen, det var längesedan jag var i Spanien. Man måste inte vara vig för att göra yoga, i så fall hade det inte varit något för mig : ) Men man kanske blir med tiden. Man kan ju alltid hoppas ...

Lia: Tackar, tackar! Ja, nu börjar det väl återgå till vardagen, men tyst och tråkigt är det. Inga fler barn, och jag tror inte det blir fler barnbarn heller, två är rätt lagom. Men man kanske hinner träffa barnbarnsbarnen en vacker dag, kan alltid hoppas. Fast Mathilda vill inte ha barn säger hon, för de är så kletiga!

Saltis: Tack!!! Ska hälsa honom! Kanske ska börja kalla honom Robin : ) När han var liten var han lik Mowgli i Djungelboken. Det måste finnas hur många yogaställen som helst i NYC, testa sedan när du känner för att börja träna. Inte så hetsigt utan avslappnande musik och man jobbade verkligen igenom hela kroppen på ett lugnt sätt. Det känns i dag!

Marianne i Sverige: Tack och tack! Ja här har varit fullt upp och katterna har hållt sig undan. De är ju inte riktigt vana vid att det är fullt ös hela dagen. Trist om sista veckan regnar bort, å andra sidan kanske du lyckas fylla frysen med goda bakverk! Ska gå in hos dig och titta, jag håller på att läsa ikapp mig hos alla och det tar lite tid.

Karlavagnen: Hihi, på kornet! Tackar, tackar! Ja, han sa "Madrid eller nåt" så det betydde tydligen Huelva. Det går väl tåg till Madrid? Och var landar man i Spanien om man ska till Huelva? Fast vi får bärga oss och se om han kommer med först innan vi spikar en dejt : D

Marianne sa...

G: Hihi, en sak i taget, tror inte mina icke befintliga muskler klarar mer just nu! Tack! Jag hoppas också att han kommer med i landslaget, jag vill åka till Spanien och titta när han tävlar : )

Marina sa...

yoga är underbart, ibland blir man helt utmattad av det, ibland blir man så pigg som efter flera kopppar kaffe, och ibland går det bara inte att koncentrera sig under ett pass. Yoga är som livet; awesome!

Marianne sa...

Marina: Det låter bra att man blir pigg ibland, för i morgon är det dags igen, hur nu det ska gå till med den här ledbrutna och värkande kroppen! Men jag ska!

KARLAVAGNEN sa...

mitt hem är ert om ni kommer till Madrid!
Flyg till Sevilla tror jag så kommer ni hyfsat nära. Drygt 7 timmars bilfärd från Madrid. Det går iofs bra det med. Tåg tar fem timmar mer eller mindre. www.renfe.es Huelva - Madrid

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack vad du är gullig! Hoppas han blir uttagen. Oktober i Spanien låter så där lagom varmt och skönt. Och att få träffa lille Nisse! Bara en sådan sak!

Suzesan sa...

Håller tummen för att det ska gå riktigt bra för din son. Bågskytte verkar så roligt men är nog f*n så svårt...jissses för vilken koncentration. Man måste nog vara väldigt stabil mentalt. Passsar ju inte riktigt att "lacka" på fel sätt med ett sånt vapen*fniss*
Stilig son...syns tydliga släktdrag med dina barnbarn!Jahha om han blir uttagen till EM så får man väl börja kolla på bågskytte också och hejahejafriskthumör. Du vet du vad Marianne. Första gången jag gjorde yoga så sov jag halva dan sen.Alltså jag var vaken men gick i min egna värld:)Jag hade haft fördomar om yoga då det var 1996 och trodde man stod på huvudet och sa hmmmmm hmmmmm hmmm. Vad jag skrattade åt att Mathilda inte ska ha barn för "att de är så kletiga" hahaha. Min dotter ska inte ha barn säger hon för hon vet själv vilken UTMANING hon själv är och därför vill hon inte utsätta sig själv för samma sak som mamman:)
Ha en bra kväll!
Kram
Susanne

sus sa...

Ja den killen lär ju kunna skjuta även amors pilar kan jag tänka!

Håller tummarna för att han kommer med i laget, han ser superkoncentrerad ut. Darling har oxå hållit på med bågskytte men det var med "vanlig" jaktbåge (och med tillhörande amors pilar *ler*)
och här har jag visst sksrivit vad man kan göra med en pilbåge http://sefyrin.bloggagratis.se/2008/03/10/560113-pilbagsmassaker-i-smastaden/...

Och Yoga (ashtanga) höll jag på med i nätan två år, sedan tröttnade jag. Blir så med mig!

Nu stormar och regnar det härutanför och det har börjat att blinka i lamporna ...och i mina trötta ögon så jag säger god natt!

Lullun sa...

Som sagt førr; skryt bara på du! Det ær ju också spænnande att høra vad de dina har før sig. Håller tummarna før att han kommer med!

Och vad kul att du kom ivæg på yogan. Kænner mig lockad att testa nu. Men først ska jag komma igång lite på cykeln hær hemma igen efter semestern. Stræckte ryggen nær jag drog upp packningen till 4:e våningen i lørdags *ajaj & higi*, men till imorgon/onsdag ska jag nog vara pigg nog. Peppar, peppar. ;-)

nina sa...

Jag säger som alla andra, vilken snygg Robin Hood till son du har. ;-) Hoppas han blir uttagen till landslaget, vad häftigt!

Jag har aldrig testat yoga men känner många som gillar det. Ett par kompisar var på något yoga-stället en hel vecka när de var i Indien. Om man blir så sömnig efter ett pass undrar jag hur man känner sig efter en vecka!? ;-)

BiRDiE sa...

Så SPÄNNANDE!
Både med Yogan, såklart, och med sonens bågskyttetalang.
Och... han ser VÄLDIGT bra ut, sonen..! *nicka*

Marianne sa...

Suzesan: Tack, jag håller också tummarna. Hihi, ja man kan knappast vifta runt som i boxning eller liknande, utan måste koncentrera sig på en liten prick långt bort. Skulle jag aldrig klara. Det tråkiga är att de sällan visar annat än "populära" sporter på tv, det är alltid bara fotboll, ishockey, fotboll, ishockey, lite golf, konståkning, tennis, fotboll, fotboll ...

Som tur är behöver vi inte stå på huvudet i yogan, inte än i alla fall : D Och vi behöver inte säga något, bara andas. Fast vi får babbla emellanåt : D Jag var helt slut i söndags, i kväll är det dags igen, vi får se hur det går. Men jag hoppas på att jag ska bli pigg den här gången!

Haha, man känner andra efter sig själv, eller hur säger man? Både din dotter och Mathilda! : D

Sus: Ja amorpilen sköt han redan för många år sedan, få se det måste vara en 14-15 år sedan. Och den träffade väldigt bra måste jag säga, för hans fru är en riktig toppentjej! Gillar verkligen henne! Den kunde inte ha träffat bättre, det är ett som är säkert. Ska gå in och titta vad du skrev om bågskytte.

Hoppas du har fått behålla elen, den gick visst på rätt många ställen har jag hört!

Lullun: Tack, ja det gäller att skryta om det bra man har! Sönerna!

Aj, aj, hoppas du är bättre i ryggen nu, det låter inte bra att du knäckte till där. Jag hoppas att yogan ska kunna stärka min rygg och nacke, för jag har rätt mycket problem efter ett antal diskbråck i nacken. Har jätteont nu efter yogan i söndags, men den här gången tänker jag inte ge mig utan träna tills det blir bra. Det är ju det enda som ska hjälpa ordentligt!

Nina: Jag får helt klart börja kalla honom Robin! Och jag ska hälsa honom att det hålls tummar över hela världen för honom nu!

Med yogan hoppas jag ju att det ska leda till pigghet i långa loppet. Lektionen i söndags var alltså första träningspasset på hundra år för mig så det kanske inte är så konstigt att jag blev trött. I kväll kommer jag bergis bli ännu tröttare, men efter ett tag kanske det vänder? De som vet säger ju att det ska vara så!

Birdie: Tack! Vet inte om det är så nyttigt för honom att läsa alla beundrande kommentarer, det kanske växer honom åt huvudet : D

KARLAVAGNEN sa...

Hihi! Så många jungfru Marion aspiranter det fanns som drog dragningen till Robin Hood. Jag tänkte mer på Sheriffen och hans gamla Bettan - så oromantisk är jag! :-)

Marianne sa...

Karlavagnen: Hahahaha, tror inte jag skickar den hälsningen vidare : D