tisdag 12 augusti 2008

Knökfullt

Jag åker inte gärna buss här i Kairo. Risken finns alltid att man blir mosad, antingen av sina medpassagerare eller av någon annans däck.

10 kommentarer:

vivan sa...

Det ser farligt ut..jag skulle kvävas...kramiz:)

Saltistjejen sa...

Ojojoj!! Helt klart värre än NYC tunnelbana rusningstid. Men ibland känns det ungefär såhär när man klämmer in sig i en av de vagnarna... ;-)

nina sa...

Värre än här då... Ta bort de tre yttersta passagerarna så har du en bild av hur det kan se ut här under rusningstrafik. Fast inte så ofta faktiskt, en del bussbolag släpper inte ens på fler folk än det finns sittplatser! :-)

Marianne sa...

Vivan: Hej, dig känner jag nog inte igen, tror jag. Välkommen hit! Tror jag också skulle kvävas om jag inte blev mosad. Jag är inte så lång, så näsan skulle väl fastna någonstans i karlarnas armhålor. Blä!

Saltis: Det skulle kanske behövas en sådan där japansk intryckare som man har sett att de har i Tokyo. Jag är tacksam att jag slipper ge mig in i den här leken!

Nina: Wow, inte fler passagerare än sittplatser, det är ju bättre än Stockholm till och med! Så var det på minibussarna i Istanbul - åtta platser är åtta passagerare. Utom en snöig morgon klockan sju, då fick jag bli nummer nio och sitta och trängas med växelspaken : ) Sedan körde han mig ända fram till porten på jobbet! Måste leta upp lite foton och göra ett inlägg om mina morgonmänniskor i Istanbul.

sus sa...

Ha! Det där känns igen! Skulle åka lokalbuss in till Porlamar ("huvudstaden" på ön Isla Margarita , Venezuela) Darling vill inte följa med (på shopping) och föreslog taxi men jag vill inte åka taxi själv ("ensam-kvinna-syndromet")

Satt inklämd i en knökfull buss (som den du visar på bilden) mellan en jättetant och hennes barn och alla pratade spanska MED MIG som inte kan många ord av detta underbara språk
*skrattar över semesterminnen*

Men fram kom jag och den varmhjärtade kvinnan visade mig var det stora köpcentret låg (taxfree shopping(!))

Ha en bra dag!

Marianne sa...

Sus: Jättetanter och barn är inte att förakta i dessa sammanhang, mycket bättre än jättekarlars svettiga bringor!

Ha en bra dag du också!

BiRDiE sa...

Urk... ser LIVSFARLIGT ut?!

Marianne sa...

Birdie: Det är det nog också!

Anna, Fair and True sa...

S**t, och folk klagar på Stockholms tunnelbana, eller Londons! Vi har ju inte ens påputtare som i Japan och folk behöver inte hänga utanför bussdörrarna!

Marianne sa...

Anna: Nej, det är en sak som är säker, vi svenskar vet inte hur bra vi har det!