söndag 10 augusti 2008

Skrivare


En skrivare i museet vid Saqqara-pyramiden, eller Trappstegspyramiden som ligger ett par mil söder om de tre berömda pyramiderna i Giza. Ett väldigt fint litet museum med vackra föremål som är väl utställda med förklarande texter. Tyvärr är mitt minne lite kort, så jag kan inte berätta mer om den här herren än att han var skrivare.

Missa inte det här museet om du kommer till Kairo. Alla går till stora museet, men få verkar hitta hit.

16 kommentarer:

BiRDiE sa...

Jag SKA till Kairo en dag. Det finns så himla mycket som bara MÅSTE ses och upplevas där (och i Egypten öht).

Älskar "mystiken" som per automatik följer allt som har med Egypten att göra...

Kram!

Marianne sa...

Birdie: Hoppas verkligen att det blir av medan vi bor här!!!

Kram!

Marianne sa...

Hi, hi, var det dåtidens bloggare tro. Tur han inte visste vad vi har för skriv- hjälpmedel idag. Då hade han nog dött i sittande ställning.
Och jag vill också till Kairo, tror jag följer med Birdie.

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Han hade det nog liiite jobbigare : )

Ja, kom hit du också medan vi bor här!!!

Lullun sa...

Ja, dåtidens bloggare - den var bra. :-) Och tack för museumstipset. Ska jag försöka komma ihåg. För ja, även jag ska väl få vägarna förbi Egypten framöver... ;-)

Marianne sa...

Lullun: JAAA kom du också medan vi bor här! Så kan vi åka dit tillsammans : )

stort och smått sa...

Tack för ditt svar angående statistik! :-)

Jag återkommer hit!

KARLAVAGNEN sa...

Å jag som trodde du hade printer problem?

sus sa...

Får gåshud när jag ser riktigt, riktigt gamla saker. En bild på en människa som levt för många tusen år sedan.
Min fantasi går igång på sån´t. Undrar vad han skrev. Kanske ett kärleksbrev (romantikern Sus är igång). Fast mer troligt var nog att det var något viktigt som räkenskaper eller nå´t sådant.

Kramen!

Matildas fikarum sa...

Snack om ont i nacken man skulle få om man satt och bloggade i den ställningen!

Lia sa...

Åh vad du retas med mig nu! Att vara historienörd (med spolierade planer på Egypten i höst) OCH nybliven kattungemamma rimmar illa. Men åh, vad jag vill besöka detta museeum. Härligt. Kultur när den är som bäst och med minst antal turister. Mer sånt i bloggen tack! =)

Marianne sa...

Stort och smått: Välkommen! Hoppas att det hjälper!

Karlavagnen: Vad ska man med printer till när man bor i ett land med så här fina skrivare?

Sus: Det museet är ett riktigt gåshudsmuseum. Jag måste tillbaks dit snart med stativet så att jag får bra bilder på varenda grej. Man får inte ha blixt där inne, så de flesta blev lite "darr-på-handen-suddiga". Du får också passa på att komma hit medan vi bor här!

Jag röstar också för kärleksbrev!

Kram!

Matilda: Gamnacke!

Lia: Men! Jag som har sett fram emot att ni ska komma hit och spela golf! Det kanske kan bli lite längre fram då? Lovar, det kommer fler sådana här bilder, ska försöka hålla reda på vad som är vad också så att jag kan berätta om dem.

Suzesan sa...

Jag röstar oxå för kärleksbrev. Det låter ju klart mycket trevligare än räkenskaper. Fast han kanske gillade det förutom kärlek*ler*Jag trodde också det var nåt med skrivaren hahahah. Tills jag såg rubriken. Tack för ditt tips. Hoppas det blir nåt tillfälle att se detta. Vilken makt en skrivare har. Likväl som en sekreterare förr. "Ordets makt".. De kan ju styra lite med ordval och starka formuleringar om ingen korrekturläser direkt*fniss*
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Kärleksbrev vinner omröstningen! Så det är det, helt klart! Jo, de kunde nog styra en del på sin tid är bara ett fåtal kunde läsa. Men man får kanske förutsätta att farao och prästerna behärskade knepet?

Kram!

Amanda sa...

Spännande med skrivaren och museet. Jag drömmer om att åka till Egypten. Har älskat den antika civilisationen så länge jag kan minnas. Är det roligt att bo där? Läste egyptologi för ett par år sedan, men numera har jag läst för mycket nordisk arkeologi för att komma ihåg. Jag hittade din blogg via tjejblog.com och tyckte den lät spännande.
/Amanda

Marianne sa...

Amanda: Kul att du har hittat hit! Välkommen till min blogg!

Om du har läst egyptologi och drömmer om att komma hit så tycker jag du ska spara ihop till en resa och göra slag i saken! Här finns oerhört mycket att se och uppleva. Jag tror att det går en del billigare charter under vinterhalvåret, det är också då det är bäst att resa hit eftersom det är lite svalare så att man orkar göra alla utflykter.

Vi trivs jättebra här. Det är så klart upp och ner i vardagen här som hemma i Sverige, men överlag trivs vi verkligen. Människor är verkligen vänliga och jag känner mig trygg.

Nordisk arkeologi låter roligt. Har du en blogg?