måndag 18 augusti 2008

Utsiktstorn

På kamelrygg

Det ser rätt vilsamt ut när de som är vana sitter och slöar på sina kameler, men själv är jag inte så vidare värst sugen att prova. De är lite för höga de där djuren och de ser inte särskilt vänliga ut, de ser till och med rätt högfärdiga och elaka ut.

Fotot är taget vid pyramiderna i Giza, de ligger i öknen uppe på en kulle så man har rätt bra utsikt över stadsdelen - det nya tränger sig på det gamla.

15 kommentarer:

Kersti sa...

Kanske känns det bättre om de ligger ner, men det är klart så mycket snällare ser de ju inte ut även om de ligger.

Lullun sa...

Inte för att jag inte sett kameler förr, men jag kan ändå inte annat än slås av tanken att du tycker jag lever mest exotist. Det är ju du ju! :-)

Annika sa...

Nej, dom ser inte snälla ut. Håller med. Skulle nog inte våga sitta på en sådan rygg...

Matildas fikarum sa...

Det finns rätt mycket kameler i Australien också, men inte i närheten av där jag bor (utom zoo förstås). Håller med om att det verkar alldeles för högt. Tänk om man ramlar av! Då skulle jag säkert bryta både armar och ben.

Marianne sa...

Kersti: Nej, de kan ju få för sig att de ska resa sig upp. Jag har bestämt mig för att det räcker att titta på dem.

Lullun: Nej, jag tycker det är du med alla isberg och valar och färsk valhud med soya och hundslädar ... Det är liksom lite mer oåtkomligt för oss vanliga människor. Hit kan man åka och äta McD, bo på femstjärnigt hotell och titta på eländet genom bussfönstret (vilket många gör). Men hos dig måste man liksom vara "med" på ett helt annat sätt och utsätta sig lite mer för att uppleva något.

Annika: Nej, det där får andra göra utan min inblandning. Jag nöjer mig med att fånga dem med kameran. Men jag vill nog besöka kamelmarknaden någon dag. Får bli till vintern när det inte är så hett, då kanske stanken inte är riktigt lika påträngande som i värmen.

Matilda: Just det, ni har dem ju där Down Under också! Det hade jag helt glömt! De importerades någon gång, var det inte så? Visst är det för högt! För högt och för opålitligt. Elefanter får vara för min del också, fast det har vi ju inte några här i Egypten förstås. Men jag red visst på en elefantunge när jag var liten, när jag tänker efter. Nå, de är inte sååå stora.

KARLAVAGNEN sa...

Helt orelaterat: Kolla dessa veterinärer i Cairo området (talar engelska enligt Amerikanska Ambassadens websida). Ang Feliway menar jag:

Dr. Rafik Nashed Helmy
Boxer8@hotmail.com
7 Shafik Mansour St.,
Zamalek, Cairo
Clinic: 7362402
50 Kasr El Nil St.,
Downtown, Cairo
Clinic: 3914314
Mobile: 012 3102401


Dr. Farouk Bahgat
14/3 El Shatre El Shabeh St.,
Apt 2, New Maadi, Cairo
Clinic: 7044225
Mobile: 012 2198733

Maadi Vet Clinic
New Maadi, Cairo
Tel: 519-4934

Egyptian Society of Animal Friends
New Maadi, Maadi
Tel: 702-1142

Nile Vet Clinic
Zahraa El Maadi, Cairo
Tel: (010) 195-9388

Fritt ur hjärtat sa...

*FNISS* kan inte se en kamel utan att skratta! Minns vårt arbete om olika religioner, när jag läste till uska, för att veta hur man bemöter olika på ett bra sätt. Koranen skriver otroligt mycket vackert om kärlek och mannen och kvinnan, mannen skall vårda sin kvinna som en trädgårdsmästare vårdar sin trädgård, står det t.ex. Men så står det på ett annat ställe att kvinnan skall behaga mannen, om han får "lust" skall hon när hels vara villig, om så hon sitter på en kamel skall hon stiga av.
*Det är ju tur man får stiga av*

Vi drog de mesta till sin spets och vår redovisning drog många skratt, men kameler får mig alltid på gott humör:-)

Matildas fikarum sa...

Jag minns inte riktigt hur det var, men jag tror de importerades och sedan blev en del vilda och började föröka sig, och nu avlar man kameler och säljer till andra länder. Jag tror det är i norra Australien man har kameluppfödning.

Mia sa...

Det är alltid lika roligt att kika in på din blogg och se alla fina vardagsbilder. Och festbild på dig och maken också förresten!
Hälsningar Mia

aurorabuddha sa...

Tank sa annorlunda det ser ut dar du lever! Ingen blir ens forvanad over att se en kamel. Om vi sag ett sant dar ekipage har i SA, sa skulle det hamna pa kvallsnyheterna! Men ni skulle nog reagera om ni sag en *riktig* Texas cowboy oxa! :o)

Bert sa...

Jag har provat kamel. Ingen höjdare, trots höjden.

Tacka vet jag barbacka på en elefant, grensle över nacken, med benen fast förankrade bakom elefantens öron. En tappad sandal blir snabbt upplockad. Upp- och nedfärd med hiss (snabeln). Det kändes tryggt.

Marianne sa...

Karlavagnen: TACK! Jag var inne på Amerikanska ambassadens hemsida, men jag hittade ingenting sådant här? Nå, jag fick det ju av dig nu! Jag ska ge mig in i det träsket när boken väl är färdig.

Simone: Haha, ja det var ju tur att hon fick kliva av kamelen först, lite svårt annars ... Alla de där gamla religiösa texterna har mycket att säga om kvinnan, tänk bara som de håller på i Bibeln! Det märkliga är att folk (inom alla religioner) har fattat att det har gått cirka 2000 år sedan de där texterna skrevs och att samhället har förändrats.

Matilda: Det är ju för roligt, att man avlar kameler och säljer till ... arabländerna där kamelerna kom ifrån!

Mia: Tack! Och välkommen hit om jag inte har sagt det förut! Roligt att du tycker om bilderna!

Aurorabuddha: Visst är det skoj det där med vad som är normalt på ett ställe och alldeles konstigt på ett annat! Ja om jag hade sett en tvättäkta Texas-cowboy här hade jag nog stirrat! Som när jag stirrade på en japan i palestinasjal ...

Bert: Vad gulligt med elefanten! Plockade han upp din sandal och gav den till dig? Ja de ser ju bra mycket snällare ut än kameler gör!

Marianne sa...

Simone: ... INTE har fattat ... ska det så klart vara.

Petra H sa...

Ha ha, vilken bra beskrivning av en kamel - deb ser faktiskt högfärdig ut!

Marianne sa...

Petra: Ja, de ser både högfärdiga och lite småelaka ut! Och så är de alldeles för stora. Jag skulle gärna hälsa på en kamelunge, däremot.